پخش زنده
امروز: -
طی مراسمی که در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، ۵ نفر برگزیده پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر صالحی رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی، طی سخنرانی در سالن همایشهای فرهنگستان علوم گفت: علم در ذات خود یک امر ممدوح و نحوه کار علم آن را نافع یا غیر نافع میکند و علم به خودی خود ممدوح است، چون برآمده از عقل است.
وی افزود: انسان نیاز به الگوسازی دارد و ما دنبال الگوسازی هستیم تا جوانان را تشویق کنیم.
رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی گفت: جایزه مصطفی در سال ۹۱ بر اساس اساسنامه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شدو از سال ۹۴ اولین دوره آن برگزار شد و امسال پنجمین دوره جایزه مصطفی برگزار میشود.
وی افزود: مبنای جایزه مصطفی کشف علمی به نفع مردم است و امسال در چهار زمینه علم و فناوری اطلاعات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علوم و فناوری نانو و علوم پایه و مهندسی دانشمندان برتر جهان اسلام معرفی میشوند.
صالحی افزود: امسال دو هزارو ۶۱۳ طرح و روش فناوارانه علمی از دانشمندان ۱۱۰ کشور جهان به دبیرخانه پنجمین دوره جایزه مصطفی ارسال شده که از این تعداد ۴۷۰ طرح و فناوری علمی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۲۶۶ طرح علمی مربوط به دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی و حدود ۲۰۴ طرح علمی مربوط به دانشمندان غیر مقیم در کشورهای غیر اسلامی است.
وی اظهار کرد: همچنین ۶۴۰ طرح علمی مربوط به دانشمندان حوزه زیستی و پزشکی که حدود ۱۷۸ طرح علمی مربوط به دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی و بیش از ۴۰۰ طرح علمی به دانشمندان غیر مقیم کشورهای غیر اسلامی است.
همچنین، هزارو ۵۰۳ طرح علمی مربوط به دانشمندان حوزه نانو و مهندسی پایه که از این تعداد حدود ۸۴۱ پرونده مربوط به دانشمندان مقیم کشور اسلامی و بیش از ۶۰۰ طرح علمی مربوط به دانشمندان غیر مقیم کشورهای غیر اسلامی است.
علی اکبر صالحی در ادامه، به نحوه داوری و غربالگری مدارک و پروندههای دانشمندان حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: از دو هزار ۶۱۳ طرح علمی در ابتدای داوری، ۲۰۶ طرح علمی و پس از داوری مرحله دوم، ۴۸ طرح علمی و پس از داوری مرحله سوم، ۱۴ طرح علمی و سپس ۹ طرح علمی و در نهایت و ۵ طرح علمی به عنوان طرحهای برگزیده و دانشمندان برگزیده دانشمندان جهان اسلام در پنجمین دوره از جایزه مصطفی معرفی و انتخاب شدهاند.
صالحی در ادامه به ذکر ۵ نفر برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی اشاره کرد و گفت: ۵ نفر برگزیده، دو نفر دانشمندان غیرمقیم شامل پروفسور احمد حسن استاد دانشگاه کانادا در خصوص (اثر کاوش مخازن نرمافزاری) و پروفسور امید فرخ زاد استاد دانشکده پزشکی هاروارد با اثر طراحی توسعه داروهای نوین بر پایه نانو ذرات پلیمری است و سه نفر دانشمند مقیم شامل خانم پروفسور سامیار خوری با نظریه و طرح علمی رویکردهای نوین در درمان بیماری و احمد فوزی اسماعیل استاد دانشگاه مالزی با نظریه توسعه کاربردهای فناورییهای غشا جزو ۵ نفر برگزیده پنجمین دوره از جایزه مصطفی محسوب میشود.
شقایق حق جو، رییس نهمین نشست استپ، در ادامه به برنامه تبادل علم و فناوری استپ اشاره کرد و گفت: سه دوره برنامه تبادل علم و فناوری استپ در مالزی و امسال همزمان با مراسم اعطای نهمین نشست مراسم نشسته تبادل علم و فناوری استپ برگزار میشود.
مهدی صفاری نیا مدیر بنیاد علم و فناوری جایزه مصطفی در ادامه با بیان اینکه پنجمین دوره از جایزه مصطفی از ششم تا دوازدهم مهر در اصفهان برگزار میشود افزود: پنجمین دوره از اعطای جایزه مصطفی در شهر تاریخی و فرهنگی اصفهان برگزار میشود و زمان افتتاحیه آن دوشنبه ۱۰ مهر در محل تاریخی کاخ چهل ستون است که در این مراسم مهمانانی از کشورهای مختلف جهان اسلام و عموم مردم از قبیل دانش آموزان و دانشجویان حضور دارند.