پخش زنده
امروز: -
رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) هدف بنیاد مصطفی (ص) را توسعه علم و فناوری در جهان اسلام ذکر کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی عمرانی در مراسم پایانی نخستین دوره رقابتهای علمی کنز گفت: جایزه مصطفی (ص) هر دو سال یکبار همزمان با هفته وحدت به برگزیدگان علمی جهان اسلامی اعطا میشود.
رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی با بیان اینکه شبکه سازی نخبگان علمی جهان اسلام از اهداف بنیاد مصطفی (ص) است، افزود: ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ بنیاد علمی در جهان فعالند که ۳۰۰ جایزه علمی به منظور تدوین برنامههای جایزه مصطفی (ص) مطالعه شده است و ۶ جایزه همچون جایزه نوبل به صورت کامل و با حضور کارشناسان بررسی شده اند.
عمرانی گفت: ارائه تسهیلات به منظور توسعه علم و فناوری از جمله فعالیتهای این بنیادهاست.
وی با اشاره به اینکه بنیاد مصطفی (ص) به صورت غیردولتی و با استفاده از سرمایه گذاری نیکوکاران و واقفان اداره میشود، افزود: علاوه بر اعطای جایزه به برگزیدگان علمی فعالیتهای جانبی دیگری نیز به منظور گسترش گفتمان علمی در جامعه نیز در بنیاد مصطفی (ص) اجرا میشود.
وی گفت: برگزاری موزهای با همکاری هنرمندان به منظور ارائه آثاری با محوریت پیامبر اعظم (ص) و با موضوعهای علمی فعال شده است.
عمرانی افزود: نخستین آثار هنری رارسام عرب زاده به این موزه آورد و دیگر هنرمندان نیز همچون استاد دماوندی با این موزه همکاری کردند.
رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی گفت: تمام آثار به نمایش در آمده در این موزه با محوریت حضرت مصطفی (ص) و گفتمان علم و فرهنگ به منظور گسترش و توسعه آن ارائه میشود.
وی افزود: رویکرد رسانهای به منظور توجه رسانه به حوزه علم و فناوری و گسترش آن با زبان ساده در جامعه است.
رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) گفت: برگزاری مسابقه دانش آموزی نور به منظور استعدادیابی در بین دانش آموزان سومین دوره را شاهد است که به منظور توانمندی دانش آموزان به منظور خلاقیت و نوآوری علمی برگزار میشود.
وی افزود: مسابقه کنز نیز در حوزه دانشجویی و جوانان با رویکرد حل مسائل و موضوعات کشورهای جهان اسلام برگزار میشود.
عمرانی گفت: ارائه فرصتهای مطالعاتی به منظور همکاری پژوهشگران جوان با برگزیدگان نخبه جایزه مصطفی در طرحهای پژوهشی از دیگر برنامههای بنیاد مصطفی (ص) است که تاکنون ۸۰۰ تقاضا از سوی دانشمندان جوان از کشورهای اسلامی داشته است.
رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی افزود: همکاری با بنیاد ملی نخبگان و همچنین موسسات مرتبط با این موضوع در هر یک از کشورهای اسلامی به منظور مسائل مورد نیاز کشورهای اسلامی برنامه ریزی میشود.
وی گفت: برگزاری ارتباط صنعت با دانشگاهها و موسسات علمی به منظور سرمایه گذاری و استفاده از دستاوردهای علمی در صنعت جهان اسلام نیز از دیگر برنامههای بنیاد مصطفی (ص) است.
عمرانی افزود: تبادل علمی بین دانشمندان جهان اسلام در زمینههای آب، انرژی و سلامت از دیگر برنامههای جانبی این بنیاد است که به منظور همکاریهای بیش از پیش علمی بین دانشمندان و هم افزایی در جهان اسلام صورت میگیرد.