به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ پروفسور «سامیه جوزف خوری» ؛ در سال ۱۳۳۷ در لبنان به دنیا آمد و اثر وی با نام « رویکردهای نوین در درمان بیماری ام اس شناسایی عوامل بیماریزا و سازوکارهای تنظیم و تحمل آن » در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی برگزیده جایزه مصطفی ۲۰۲۳ شد.
پروفسور خوری به عنوان یکی از دانشمندان برتر و پیشرو در زمینه تحقیقات بیماری ام اس در سطح جهان شناخته میشود. بیماری که افراد معمولاً در جوانی به آن مبتلا میشوند و منجر به ناتوانیهای فراوان خواهد شد.
این بیماری میتواند مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار دهد و باعث بروز طیف گستردهای از علایم؛ از جمله مشکلات بینایی، حرکت بازو یا پا یا فقدان تعادل شود. میانگین امید به زندگی در افراد مبتلا به « ام اس » اندکی کاهش مییابد. این بیماری در صورت درمان نشدن باعث ناتوانی شدید میشود.
وی بیش از ۳۰۰ مقاله پژوهشی و مروری منتشر و در نوشتن فصلهایی از کتابهای مرتبط همکاری کرده است. تحقیقات وی بر بیماریزایی و سازوکار تنظیم و تابآوری سیستم ایمنی بدن در این بیماری متمرکز است.
پروفسور خوری همچنین به درمان بالینی بیماری ام اس نیز مشغول است و در زمینه علائم و نشانگرهای زیستی این بیماری تحقیق و بررسی میکند.
این دانشمند علوم اعصاب برای ابداع رویکردهای جدید برای مراقبت از بیماران ام اس، تحقیق در مورد بیماریزایی و سازوکار تنظیم و تحمل در بیماری آنسفالومیلیت خودایمن تجربی (EAE) برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳ شد.
حوزه اصلی تحقیقات پروفسور خوری بر درک بیماریزایی و سازوکار تنظیم و تحمل در بیماری انسفالومیلیت خودایمن تجربی (EAE)، مدل حیوانی بیماری ام اس و سازوکارهای مولکولی مربوط به گفتگوی متقابل بین سیستم ایمنی و سلولهای بنیادی عصبی در طول بیماری انسفالومیلیت متمرکز است .
اکثر تحقیقات پروفسور خوری، منجر به اجرای درمانهای بالینی شد که بر مراقبت و بهبود وضعیت بیماران ام اس تأثیر دارد. علاوه بر این، کار وی به توسعه چند پایگاه داده در مورد اطلاعات بالینی و جمعیتشناختی بیماران ام اس کمک کرده است.
پروفسور خوری تحقیقات آزمایشگاهی در حال انجام دارد که از طریق مؤسسه ملی سلامت (NHI) واقع در مریلند آمریکا و انجمن ملی بیماری ام اس تأمین مالی میشود و روی بررسی سازوکارهای ایمنی در مدل حیوانی بیماری ام اس و برهمکنش سیستم ایمنی و سلولهای بنیادی عصبی تمرکز کرده است.
وی خود را متعهد به پژوهشهای کاربردی دانسته و محقق اصلی آزمایش بالینی چند مرکزی اکلیم/ ACCLAIM است .
وی به عنوان عضوی از بخش مطالعه انجمن ملی ام اس و بخش مطالعه در مؤسسه ملی بهداشت خدمت کرده است.