پخش زنده
امروز: -
از جمله خطراتی که در فصل بهار افراد را تهدید میکند، مصرف قارچهای سمی است که گاه میتواند مسمومیتهای شدیدی را به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مسمومیت شدید با قارچهای سمی در مواردی نیز میتواند جان فرد را تهدید کرده و خطر مرگ به همراه داشته باشد.
از همین رو نیاز است در مورد مصرف قارچ ها، دقت نظر ویژه داشته باشیم، چرا که امکان خوراکی بودن قارچها تنها در آزمایشگاههای ویژه وجود دارد و هیچ آزمایشی برای تشخیص خوراکی بودن قارچ از سوی افراد عادی وجود ندارد.
مسمومیت با قارچ ابتدا در طی چهار تا ۲۴ ساعت پس از مصرف با علایمی نظیر تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق بروز مییابد و گاهی علایم دیگری مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را نیز در پی دارد.
مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی، آسیبهایی است که در ادامه بروز مییابد.
در بیمارستان برای فرد مسموم شده با قارچ چه اقداماتی انجام میدهند؟
· فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده را کنترل میکنند.
· ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچهای باقیمانده به فرد مسموم مواد مسهل با یا بدون موادی که تهوع ایجاد میکنند، بدهند.
· ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریعتر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آنها به بدن، کمک کند.
· در طول بستری بودن در بیمارستان، بیمار از نظر عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت میشود.
راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچها
· باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچهای روییده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد.
· باید تنها از قارچهای خوراکی پرورش یافته در کارخانههای معتبر استفاده شود.
· پختن، آبپز کردن یا کباب کردن قارچهای وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچهای وحشی، پرهیز از مصرف این قارچها است.
· سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.
· قارچهای پرورش یافته در کارخانه را تنها تا دو روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد.
· به دلیل وجود حشرات و باکتریهای بیماری زا، قارچها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و به طور کامل پخت و سپس استفاده کرد.