افراد دارای فشار خون خفیف و متوسط همراه با اضافه وزن میتوانند روزه بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، براساس نظر اجماعی پزشکان متخصص و موسـسه موضوع شناسـی فقهی بیماران دچار فشار خون بالا در صورتی میتوانند روزه بگیرند که فشار خون آنها تحت کنترل باشد، یعنی فشارسیستولیک کمتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه و فشار (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلیمتر جیوه باشد. افراد دارای فشار خون خفیف و متوسط همراه با اضافه وزن میتوانند روزه بگیرند و روزه داری به کاهش فشار خون آنان کمک میکند، اما باید با پزشک معالج خود مشورت کنند، به طور مثال در طول دوره روزه داری، زمان و دُز مصرفی داروهایی مانند ایندرال و یا داروهای مدر (ادرار آور) برای جلوگیری از کم آبی باید طبق نظر پزشک تنظیم شود. برای کنترل بهتر فشار خون، لازم است رژیم غذایی مناسب نیز رعایت شود، افراد مبتلا به فشار خون بالا باید دریافت نمک و چربی از طریق غذا را کنترل و از کشیدن سیگار اجتناب کنند. خوشبختانه تمامی این اعمال در ماه مبارک رمضان امکان پذیر و راحتتر است. روزه برای افرادی که فشار خون بالای کنترل نشده و بی ثبات دارند، توصیه نمیشود. روزه داری و رعایت برنامه غذایی صحیح با کاهش عوامل خطری مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربیهای خون و نکشیدن سیگار سبب پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی میشود لذا افرادی که به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا هستند، برای روزه داری و رعایت برنامه صحیح غذایی حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند. بیمارانی که دچار گرفتگی رگهای قلب هستند و دارو مصرف میکنند، از آنجا که عدم مصرف دارو در زمان مقرر زندگی آنها را به مخاطره میاندازد، نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن این افراد منوط به تشخیص پزشک با توجه به شرایط اختصاصی بیمار است. در ایام ماه مبارک، فرصت کافی برای تامین مایعات بدن به میزان لازم وجود ندارد بنابراین به منظور پیشگیری از عواقب کم آبی در ماه مبارک رمضان که گاهی میتواند وخیم و کشنده باشد، باید توجه داشت که برای تصفیه خون از مواد زائد، مصرف کافی آب و مایعات در فاصله افطار تا سحر و کنترل دریافت نمک مصرفی مورد توجه باشد. روزه داری برای بیماران دیالیزی، ممنوع است، افزود: افرادی که کلیههای سنگ ساز دارند (بیش از دو سنگ ادراری طی ۶ ماه گذشته)، برای روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند. محدود کردن مصرف نمک در وعدههای افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است. دریافت اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش میکند و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع میشود بنابراین توصیه بر این است که به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ غذا استفاده میشود، هیچ مقدار اضافه تری سر سفره به غذا اضافه نشود. مصرف میوه و سبزی کافی میتواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند پس بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد بخصوص در وعده سحر مصرف شود. مصرف غذاهای با پروتئین بالا مانند انواع کبابها (جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ و مرغ) در وعده سحر مناسب نبوده و سبب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز میشود. همچنین در این ایام باید از حضور غیر ضروری در معرض نور خورشید نیز اجتناب کرد.