پخش زنده
امروز: -
روزنامه رای الیوم در مقالهای با بیان اینکه ارتش رژیم صهیونیستی برای جنگ آماده نیست نوشت: به اقرار صریح برخی ژنرالهای سابق ارتش اسرائیل، فروپاشی نزدیک است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامه الکترونیکی رای الیوم در مقاله ای به قلم زهیر اندرواس نوشت، نکته عجیب، اما قابل توجه که اخیرا منتشر شد، اینکه بسیاری از ژنرالهای سابق ارتش اسرائیل به صراحت از نزدیک بودن زمان نابودی این رژیم خبر داده اند، آنان به صورت علنی درباره تداوم وضع موجود که توام با مشکلات در چندین جبهه و ناتوانی ارتش در مقابله با تهدیدات ایران و هم پیمانانش است، هشدار داده و افزوده اند، این شرایط به فاجعهای بزرگ ختم خواهد شد، زیرا شلیک دهها هزار موشک میتواند عمق فلسطین اشغالی را نابود کند.
سناریوی فروپاشی و شکست و سناریوی نابودی عمق اسرائیل که از زمان تشکیل رژیم در سال ۱۹۴۸ میلادی، برای اولین بار از سوی اسحاق بریک رئیس بخش رسیدگی به شکایات مردمی ارتش بیان شده است، سناریویی بسیار خطرناکی ارزیابی میشود. بریک در مقالهای که در روزنامه هاآرتص منتشر شد با اشاره به این نکته که ارتش سازماندهی نشده و آماده نیست به صراحت از شکست سخت ارتش اسرائیل سخن گفت و افزود، عمق اسرائیل به میدانی خونین با کشتهها و زخمیهای فراوان تبدیل میشود و به طور کلی برای آینده دشواریهای زیادی قابل تصور است.
هم زمان، تداوم مقاومت در کرانه باختری رود اردن، نگرانی سختی برای محافل تصمیم گیرنده در نهادهای امنیتی و سیاسی رژیم اشغالگرمحسوب میشود هر چند نهادهای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین سعی میکنند با سیاست مشت آهنین مانع اقدامات مقاومت شوند، اما به گواه پایگاه اینترنتی روزنامه یدیعوت آحارانوت که معمولا با منابع عالی امنیتی در ارتباط است، بسیاری از مقامات عالی ارتش هشدار میدهند تداوم فعالیت ارتش در مناطقی که مقاومت فلسطین فعال است میتواند تا حد زیادی سبب فرسایش نیروها شود و عناصر ارتش را به پلیسی تبدیل کند که نهایت تلاششان اعمال امنیت و نظم است.
بر اساس آنچه که پایگاه اینترنتی روزنامه یدیعوت آحارانوت به نقل از همان منابع نوشت، طرح اعزام نیروی زمینی به کرانه باختری رود اردن جهت کنترل شرایط و مقابله با تنش زایی تصمیمی مبتنی بر آموزشهایی است که قرار است ارتش با هدف آمادگی برای جنگ آینده برگزار کند. اوضاع کرانه باختری نیز در حدی است که تصور میشود هر لحظه ممکن است شرایط وضعیت انفجاری پیدا کند.
رون بن یشای تحلیلگر نظامی پایگاه اینترنتی (YNET) به نقل از یک منبع عالی رتبه در نهاد امنیتی اسرائیل گفت، این روزها بخش زیادی از نیروهای زمینی ارتش در کرانه باختری مشغول فعالیتند در شرایطی که در این زمینه آموزش ندیده اند. این منبع عالی افزود، چنین اتفاقی بر روند آمادگی ارتش برای جنگ آینده در لبنان یا هر میدان دیگری اثر منفی و مستقیم دارد، زیرا سبب میشود اسرائیل در جنگی وارد شود که آمادگی آن را ندارد و این تکرار همان اتفاق سال ۲۰۰۶ لبنان است که اسرائیل آن را جنگ دوم لبنان میخواند.
بن یشای که به ارتباط با مقامات امنیتی عالی رژیم معروف است تاکید کرد، این پیش بینیهای تلخ اخیرا بارها از زبان ژنرالهایی که از روند آمادگی ارتش برای جنگ آگاهند شنیده شده است.
این تحلیلگر نظامی همچنین به نقل از منابعی قابل اعتماد در تل آویو گفته است، در این زمینه، آمار به خوبی بیانگر شرایط است، در پایان سال گذشته ارتش برای کنترل شرایط کرانه باختری ۱۳ یگان را به کار گرفته بود، اما در چند ماه اخیر و به دلیل افزایش فعالیت مقاومت در این منطقه، مجبور شد ۲۵ یگان را به کار بگیرد ضمن اینکه در کنار این نیروها از یگانهای ویژه ارتش و ۱۶ گروهان گارد مرزی برای حمایت از ارتش بهره میگیرد. استفاده از این حجم نیرو، با هر معیار و استانداردی که سنجیده شود، رقمی بسیار بالاست.
رون بن یشای به نقل از همان منابع ادامه داد، مشکل این است که بر اساس ارزیابیهای امنیتی اسرائیل، روند شرایط امنیتی در کرانه باختری رو به تنشهای بیشتر است و شواهدی هم دیده نمیشود که به استناد به آن بتوان گفت در کوتاه مدت، اوضاع آرامتر خواهد شد. این شرایط را برخی شبه انتفاضه و برخی هم موج تروریستی میخوانند، اما برداشت نهادهای امنیتی، اعم از ارتش، امنیت عمومی (شاباک) و اطلاعات نظامی اسرائیل، فراتر از این تعبیرات و کاملا متفاوت است.
خلاصه اینکه ژنرال اسحاق بریک میگوید، ارتش برای جنگ در پنج میدان مختلف یعنی لبنان، سوریه، نوار غزه، کرانه باختری و مقابله با آشوب در مناطق فلسطینی نشین اراضی سال ۱۹۴۸ آماده نیست و به شدت نیاز است در این زمینه تقویت شود.