پخش زنده
امروز: -
تل آویو خیلی تلاش کرده بود تا بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ دوحه را به فرصتی برای تقویت توافقنامه " ابراهیم" تبدیل کند، اما همه برنامه ریزیها نقش بر آب شد و تیر اسرائیل در اینجا نیز به خطا رفت.
تماشاگران از خبرنگاران اسرائیلی فرار کردند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ ویدئوهایی که با شروع رقابتهای جام جهانی قطر در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد که شرکت کنندگان در این رقابتها، از گفتگو با رسانههای صهیونیستی امتناع میکنند.
خبرنگار شبکه ۱۲ اسرائیل گفت: ما در قطر حضور داریم و میخواهم بگویم که تقریبا هیچ تماشاگر عربی حاضر به مصاحبه با ما نمیشود. گروهی از جوانان لبنانی به محض اینکه به آنان گفتیم که از "اسرائیل" هستیم، رفتارشان ۱۸۰ درجه تغییر کرد.
دورهافمن خبرنگار یک شبکه تلویزیونی دیگررژیم صهیونیستی نیز در گزارش خود از نحوه برخورد شهروندان قطری با وی پس از اطلاع از تابعیت اسرائیلی گفت: من را از رستوران بیرون انداختند، صاحب رستوران تلفن من را به زور گرفت و تمامی تصاویری را که از رقابتهای جام جهانی در گوشی تلفن همراهم داشتم، پاک کرد. راننده خودرو پس از فهمیدن اینکه من اسرائیلی هستم، حاضر نشد مرا به مقصد برساند. هافمن در پایان گزارش خود افزود: ما اینجا در شرایط سختی هستیم، چون تقریبا همه پس از اطلاع از هویتمان، ما را طرد میکنند.
همچنین با آغاز جام جهانی فوتبال در قطر، یک فایل ویدئویی در شبکهها و رسانههای خبری منتشر شد که نشان میداد خبرنگار یکی از شبکههای تلویزیونی رژیم صهیونیستی درحال گزارش مستقیم رویدادها و حواشی جام جهانی جلوی دوربین برای صهیونیستها است و همزمان شماری از حامیان مردم در اطراف او با در دست داشتن پرچمهای فلسطین، فریاد "یلا یلا یلا .. إسرائیلی برا " (یالا یالا یالا .. اسرائیلی برو بیرون) سرمی دهند.
براساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی هواداران لبنانی پس از اطلاع از صهیونیست بودن خبرنگار کانال ۱۲ اسرائیل از صحبت کردن با او خودداری کردند. فعالان حامی آرمان فلسطین در شبکههای اجتماعی به این جوانان لبنانی درود فرستاده و موضع آنها را شرافتمندانه توصیف کردند.
فریبکاری رسانههای اسرائیلی هم موثر نیفتاد
خبرنگاران اسرائیلی با صحبت کردن به زبان عربی، شیوه فریبکاری را در پیش گرفتند، به گونهای که بسیاری از حاضران در وهله اول گمان کردند که آنها فلسطینیهای ساکن اراضی اشغالی یا از عربهای ساکن اراضی اشغالی یا از یکی از کشورهای عربی نزدیک به فلسطین اشغالی هستند.
بر اساس تصاویر منتشر شده، دو جوان لبنانی در مقابل یکی از ورزشگاههای جام جهانی حاضر شده بودند که یک خبرنگار اسرائیلی بدون ذکر هویت به آنها نزدیک شد و به آنها گفت: سلام، از لبنان چه خبر؟ مرد جوان پس از پرس و جو از ملیت خبرنگار، پاسخ داد: برادر، من اسرائیلی هستم. این دو جوان بلافاصله از جلوی دوربین خارج شدند و خبرنگار اسرائیلی به فیلمبرداری ادامه داد و یکی از جوانان به او گفت: تو اهل اسرائیل هستی... اسرائیل وجود ندارد، نامش فلسطین است، اسرائیل نیست، اسرائیل وجود ندارد.
تماشاگران عرب فریب توافقنامه ابراهیم را نخوردند
رژیم صهیونیستی انتظار داشت از بازیهای جام جهانی قطر به عنوان فرصتی برای مشروعیت بخشیدن به توافقنامه موسوم به ابراهیم استفاده کنند و با اعزام هزاران گردشگر و تماشاگر نمای اسرائیلی بین مردم جهان عرب و اسرائیلیها نوعی ارتباط برقرار کند. اما ظبق شواهد موجود تیر اسرائیل در اینجا نیز به خطا رفت.
به نوشته روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت: با وجود اینکه برخی از دولتهای عربی در ماههای اخیر با رژیم صهیونیستی توافقات عادی سازی به امضا رسانده اند و روابط تجاری و حتی امنیتی آنها با تل آویو حالت علنی به خود گرفته است، اما تصاویر ویدئویی منتشر شده از قطر که همانند بنزین روی آتش است، بیانگر احساسات ضد اسرائیلی در بین تماشاگران عرب حاضر در جام جهانی است.
دو یک جوان قطری با وجود اصرار یک خبرنگار در دوحه قطر قبل از شروع بازی جام جهانی از مصاحبه با یک شبکه اسرائیلی خودداری کرد. اکانت جوانان قطر علیه عادیسازی هم در توئیتی خطاب به این جوان قطری نوشت: ما به محسن به خاطر حس وطنپرستی، عربی و اسلامیاش در امتناع از مصاحبه با یکی از کانالهای رژیم اشغالگر درود میفرستیم و از بقیه مردم و تماشاگران هم میخواهیم اقدام او را در تحریم و امتناع از برخورد با کانال صهیونیستی دنبال کنند. این حساب کاربری افزود: عدم تعامل با کانالهای اشغالگر و پایبندی به مواضع مردمی حامی آرمان فلسطین یک تکلیف است.
به نوشته رامی عزیز آنها (صهیونیستها) خودشان را به جام جهانی تحمیل کردند تا جام جهانی میزان نفرت مردم از آنها را نشان دهد. ما به توافقهای موسوم به ابراهیم (توافقات سازش با رژیمهای عربی) هیچ بهایی نمیدهیم.
تماشاگران، بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ را به کارزاری برای حمایت از فلسطین تبدیل کردند
همزمان با برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، طرفداران تیمهای کشورهای عربی برای همبستگی با مردم فلسطین توئیتهای خود را با هشتگ «فلسطین در جام جهانی» و «نه به عادی سازی با اسرائیل» و «فلسطین موضوع آزادمردان است» منتشر کردند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی تاکید کرد که برای تونسیها، فلسطین از هر چیزی در جام جهانی اهمیت بیشتری دارد. این شبکه با بیان این که تیم ملی فوتبال تونس به مصاف استرالیا میرود، اما با این وجود، طرفداران این تیم به مسئله دیگری مشغول هستند تصریح کرد: در جریان این بازیها تونسیها پیام حمایت از ملت فلسطین میدهند و پلاردهایی با مضمون آزادی برای فلسطین به ورزشگاه میآورند، تا جایی که برخی از آنها این مسابقات را فرصتی مناسب برای بیان حوادث و رخدادهای فلسطین برای جهانیان میدانند.
عوزی دان خبرنگار روزنامه هاآرتص نیز در گزارشی نوشت: این روزها در خیابانهای قطر ما شعارهای «فلسطین باید آزاد گردد» را میشنویم و پرچمهای فلسطین را مشاهده میکنیم. در جریان برگزاری جام جهانی، مردم قطر و دیگر کشورها کادر رسانههای اسرائیلی را مورد شماتت قرار میدهند!
در جریان بازی آمریکا و ولز، تماشاگران لبنانی پرچم فلسطین را روی سکوهای اختصاص یافته به هواداران آمریکا به اهتزاز درآوردند که با تحسین کاربران همراه شد. شماری از تماشاگران هم چفیههای فلسطینی را بر سر و گردن داشتند و در حمایت از فلسطین شعار میدادند.
به نوشته روزنامه گاردین انتشار تصاویر اهانت به خبرنگاران اسرائیلی نشان داد که حتی برگزاری رقابتهایی در سطح جام جهانی نتوانسته موضوعی مانند فلسطین را از اذهان تماشاگران پاک کند. با وجود اینکه فلسطین به جام جهانی صعود نکرده، اما فلسطین با قدرت در نخستین جام جهانی برگزار شده در خاورمیانه حضور دارد. احمد کاظم زاده