پخش زنده
امروز: -
استان خوزستان با یکمیلیون و ۷۵۰ هزار نفر حاشیهنشین، دارای رتبه اول حاشیهنشینی در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، نتایج ارزیابیهای صورت گرفته از تعداد جمعیت حاشیهنشین و ساکن سکونتهای غیررسمی در کشور نشان داده است که از ۱۴ میلیون نفر حاشیهنشین در سال ۱۴۰۰، خوزستان با یکمیلیون و ۷۵۰ هزار نفر حاشیهنشین در رتبه اول قرار گرفته است.
پس از استان خوزستان، خراسانرضوی با اختلاف حدود ۱۰ هزارنفری در جایگاه دوم، تهران با ۱.۶ میلیون نفر در رتبه سوم و استان البرز نیز با نزدیک به ۱.۲میلیون نفر رتبه چهارم را به خود اختصاص دادهاند.
در عین حال از نظر مساحت مناطق حاشیهنشینی نیز شهر اهواز با ۲۰ محله حاشیهنشین دارای بیشترین مناطق حاشیهنشین در کشور است.
حاشیهنشینی یا زندگی در سکونتگاههای غیررسمی که از آنها به مناطق کمبرخوردار تعبیر میشود، مشکلی اساسی در کالبد اجتماعی استان خوزستان است.
از همین رو میطلبد که برنامه ریزیهای جدی برای جلوگیری از وسعت مناطق حاشیهای در شهرهای خوزستان انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان پیش ازین گفته بود : : یکی از مشکلات توسعه کشور گسترش حاشیه نشینی است منشاء آن و اینکه چرا در برخی نقاط کشور از جمله شهر اهواز توسعه مییابد، مهاجرت است.
مهرداد نیکو بیان کرد : افراد در محل زندگی خود شغل مناسبی نمییابند و برای امرار معاش و گذران زندگی به حاشیه شهرها پناه میبرند و به همین دلیل نیز حاشیه نشینی گسترش مییابد.
نیکو میگوید: استان خوزستان به عنوان یکی از استانهای صنعتی کشور مقصد مهاجرین چه درون استانی چه بیرون استانی است که با توجه به برنامه ریزی نبودن افزایش جمعیت، این مسئله منجر به حاشیه نشینی میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به طرح آمایش سرزمینی یکی از اهداف این طرح را ایجاد توسعه متوازن عنوان کرد.