پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: هم اکنون ظرفیت آزمونهای پزشکی عمومی حدود ۸ هزار نفر است و بر اساس نظریه شورای عالی انقلاب فرهنگی سالانه ۲۰ درصد به مدت ۴ سال به این ظرفیت اضافه شود که در پایان این زمان ۸ هزار به ۱۶ هزار نفر یعنی ۲ برابر ظرفیت افزایش پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن شجاعی در برنامه روزنه رادیو گفتگو با موضوع افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی افزود: سرانه پزشک در ایران بسیار پایین است، به صورتی که سرانه پزشک در کشور ما حدود ۱۳ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت است، درحالی که این عدد در کشورهای پیشرو در حوزه سلامت، بیش از ۳۰ پزشک و در برخی کشورها ۵۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر کمبود پزشک در توزیع پزشک هم مشکل داریم، ادامه داد: متأسفانه هر چه از تهران و مراکز استان به سمت شهرستانها و مناطق محروم حرکت میکنیم سرانه پزشک کاهش پیدا میکند، در مناطق محروم با وجود اینکه میانگین کشوری ۱۳ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت است، در مناطق محروم این عدد ۱۳ به ۳ کاهش پیدا میکند یعنی ۳ پزشک به ازای ۱۰ هزار جمعیت است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به اینکه با افزایش ظرفیت پزشکی هم کمبود پزشک و هم با اولویت بومی گزینی توزیع عادلانه پزشک را خواهیم داشت، گفت: در افق ۱۴۱۰ ان شاءالله به سرانه ۲۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت خواهیم رسید که تا حدودی کمبود پزشک را جبران میکند و موضوع اختصاص یافتن به مناطق محروم با اولویت بومی گزینی هم میتواند توزیع عادلانه را محقق کند.
حجتالاسلام والمسلمین شجاعی در ادامه به اهمیت موضوع سلامت در برابر دیگر رشتههای دانشگاهی اشاره کرد و افزود: باید نظام سلامت را ارتقاء دهیم و عادلانه کنیم، موضوع سلامت قابل مقایسه با خیلی از رشتههای دیگر نیست، زیرا با جان مردم سر و کار دارد و باید با اولویت برای این موضوع فکر میشد.
وی ادامه داد: با پیگیریهایی که مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ و شورای عالی انقلاب انجام داده، افزایش ظرفیت پزشکی تصویب شده است، همچنین درباره دیگر رشتهها باید مسئولان وزارت علوم و وزارت بهداشت بنشینند و تدبیر کنند، ولی سلامت از آنچنان اولویتی برخوردار است که باید تصمیمهای ویژه درباره آن گرفته میشد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ همچنین درباره سهمیه ۳۰ درصدی مناطق محروم گفت: براساس قانون اصلاح بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی بنا بود که ۳۰ درصد ورودی رشتههای پزشکی عمومی و در صدی از تخصص سایر رشتههای پزشکی را به مناطق محروم اختصاص بدهیم، این ۲۰ درصد افزایش ظرفیت پزشکی طی ۴ سال که مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است به آن اضافه میشود.
حجتالاسلام والمسلمین شجاعی درباره پایداری پزشک در مناطق محروم افزود: یکی از راهکارهایی که در مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به آننیز توجه شده اولویت بومی گزینی است.
وی ادامه داد: راهکار دیگر اینکه با وجود قانون پزشکان تعهدی در واقع از آن سهمیه ۳۰ درصدی و ۲۰ درصدی استفاده میشود و این فارغ التحصیلان برای مناطق محروم جذب میشوند و مطابق قانون متعهد هستند که ۳ برابر مدت تحصیل در مناطق محروم ارائه خدمات پزشکی داشته باشند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: در پزشکی عمومی مدت تحصیل ۷ سال است بنابراین فارغ التحصیل پزشک عمومی که تعهد دارد باید سه برابر مدت تحصیل یعنی ۲۱ سال در مناطق محروم مستقر باشد و خدمات پزشکی ارائه بدهد که این عدد خیلی زیاد است و این امر به نبود پزشکان عمومی در مناطق محروم منجر شده است، از این رو پیشنهاد ما اصلاح این قانون در مجلس است که حدود یک تا یک و نیم برابر مدت تحصیل باشد که عادلانهتر و قابل تحققتر است.