پخش زنده
امروز: -
سرفههای خشک را میتوان به دو دلیل عفونت (ناشی از عفونت) و علل غیر عفونی تقسیم کرد. علل عفونی سرفه حاد و خشک شامل عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی (سرماخوردگی)، عفونتهای سینوسی، برونشیت حاد و پنومونی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، به گفته پزشکان سرفه خشک و پی در پی میتواند احساس خستگی در فرد ایجاد کرده و گاهی اوقات نیز با دندان درد همراه بوده و راههای هوایی شما بیشتر تحریک میشود.
سرفه هنگامی رخ میدهد که سلولها در امتداد عبور هوا تحریک شده و موجب بروز این مشکل میشود. نتیجه آن است که هوا در ریهها تحت فشار زیاد بوده و مجبور است با فشار خارج شود.
در هوای سرد، اغلب مردم از یک سرفه مزمن رنج میبرند که میتواند سرفه خشک یا سرفه سینه باشد. سرفه خشک هم به عنوان سرفه ماندگار، سرفه تحریک کننده یا سرفهای که شب هنگام رخ میدهد، شناخته شده است. سرفه کولیت هم به عنوان یک سرفه خفیف یا سرفه مولد توصیف شده است.
نشانههای سرفه خشک چیست؟
احساس تنگی در راههای هوایی
عدم وجود مخاط همراه با سرفه
عدم خس خس قفسه سینه و یا تراکم
سرفههای مضر و خشک ممکن است درهنگام شب بیشتر شود. گاهی اوقات سرفه خشک میتواند به مدت چند روز یا ۱-۲ هفته دارای علائمی مانند سرفه سرماخوردگی باشد.
علائم سرفه خفیف با علائم سرفه سینه متفاوت است، به عنوان مثال قفسه سینه پر شده، مشکلات ناشی از سرفه کردن و مخاط وجود دارد. برای درمان موثر سرفه خشک، تشخیص و تفاوت بین سرفههای مختلف مهم است. به این ترتیب شما میتوانید درمان مناسبی برای سرفه خود داشته باشید.
چه چیزی باعث ایجاد سرفه خشک میشود؟
سرفه خشک اغلب به علت عفونت مجرای هوایی فوقانی با ویروسها ایجاد میشود. گاهی اوقات نیز، سرفه خشک میتواند به دنبال سرفه خفیف سرماخوردگی ایجاد شود. سرفه خشک همچنین میتواند به علت سوزش بر اثر مصرف سیگار، گرد و غبار و آلودگی و ایجاد سوزش دستگاه تنفسی باشد.
علل سرفه خشک
سرفههای حاد و خشک را میتوان به دو دلیل عفونت (ناشی از عفونت) و علل غیر عفونی تقسیم کرد. علل عفونی سرفه حاد و خشک شامل عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی (سرماخوردگی)، عفونتهای سینوسی، برونشیت حاد و پنومونی هستند.
علل سرفه غیر عفونی شامل برانگیختگی بیماریهای مزمن مانند برونشیت مزمن، آمفیزم، آسم و آلرژیهای محیطی است.
علل سرفه خشک بستگی به عواملی مانند عوامل محیطی، شرایط درون ریه ها، شرایط عبورهوا از ریهها به خارج، شرایط درون حفره قفسه سینه، ریه و علل گوارش دارد.
همچنین مواد شیمیایی و مصرف سیگار هم رایجترین علت سرفه مزمن است. از دیگر عوامل تحریک کننده سرفه عبارتند از گرد و غبار، گرده، حیوانات خانگی، مواد معدنی، مواد شیمیایی صنعتی و آلودگی، دود و رطوبت پایین.
مشکلات مربوط به ریه ها نیز ، از موارد شایع و غیر معمول سرفه مزمن است. شایعترین علت سرفه مزمن ناشی از سرطان ریه، سارکوئیدوز، بیماریهای بافت ریه و نارسایی احتقانی قلب یا ایجاد مایع مضر در ریهها است.
عفونت مزمن سینوسی، سرفههای مزمن پس از زایمان، بیماریهای گوش خارجی، عفونتهای گلو و استفاده از داروهای مهارکننده ACE برای فشار خون بالا، در سرفه مزمن دخیل هستند.
علاوه بر فرآیندهای بیماری در ریه و هوا، علائم و نشانههای بیماری در سایر نقاط داخل حفره قفسه سینه نیز ممکن است منجر به سرفه شود.
شرایط درون قفسه سینه که باعث سرفه مزمن میشوند شامل سرطان، رشد غیرمعمول گره لنفاوی و افزایش غیر طبیعی آئورت است. تنها علت سرفه مزمن که اغلب نادیده گرفته میشود شامل ریفلاکس معده است یعنی زمانی که اسید از معده به مری میآید.
این وضعیت غیرطبیعی میتواند باعث تحریک مری و حنجره شده و منجر به تولید رفلکس سرفه میشود.
درمان سرفه خشک
در صورتی که بیمار مبتلا به سرفه حاد و خشک بوده و به پزشک مراجعه نکرده باشد، ممکن است تلاش کند تا از داروهای سرماخوردگی برای کاهش سرفه استفاده کند.
اگر بیمار، مشکوک به سرماخوردگی یا آنفولانزا باشد، ممکن است سرفه، تا زمان رفع خودبخودی عفونت، برطرف شود. سرفه حاد و خشکی که از طریق آلرژی ایجاد میشود اغلب با داروهای آلرژیک رفع میشود، زیرا سرفه به علت تحریک کنندههای محیطی ایجاد شده و با از بین رفتن عامل تحریک کننده، رفع میشود.
برای درمان سرفه مزمن با علت شناخته شده، بهتر است که با پزشک یا متخصص مشورت شود. درمان سرفه به شدت و علت اصلی آن بستگی دارد. به طورکلی، در درمان و کاهش سرفه، علاوه بر درمان، علت اصلی هم بررسی میشود.
در برخی موارد سرفه شدید را میتوان با داروهای ضد سرفه درمان کرد. سرفه شدید و یا سرفههایی که هنگام خواب تشدید میشوند، ممکن است نیاز به درمانهایی داشته باشند که حاوی داروهای مخدر هستند. در صورت تجویز این داروها، بهتر است از مصرف الکل و رانندگی پرهیز کنید.
در صورتی که بیمار مشکوک به عفونت باکتریایی باشد، پزشک اغلب آنتی بیوتیک تجویز میکند. افرادی که مشکوک به عفونت ویروسی هستند، از آنتی بیوتیک سودی نخواهند برد ونیاز به درمان قویتر و موثر تری دارند.
افراد سالمند، افراد مبتلا به عفونتهای باکتریایی و ویروسی قوی و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند، تا مشکل اصلی توسط پزشک بررسی شود.
درمان گیاهی و سنتی سرفه خشک
عسل درمانی موثر برای گلو درد است. بر طبق مطالعات انجام شده، این دارو همچنین میتواند به طور موثری باعث کاهش سرفه شود.
عسل درمان بسیاری از بیماریها بوده و شما میتوانید روزانه عسل مصرف کرده و ایمنی بدن را تضمین کنید. پروبیوتیک ها، میکروارگانیسمهایی هستند که دارای خواص موثری در سلامتی هستند.
آنها به طور مستقیم سرفه را تسکین نمیدهند، اما در تنظیم دستگاه گوارش کمک رسان هستند. این گیاهان گوارشی باکتریهایی هستند که در روده شما وجود دارند.
بروملین، در درمان سرفه خشک موثر است شاید نام آن را نشنیده باشید؛ اما باید گفت که بر طبق شواهد موجود در بروملین، آنزیمی وجود دارد که تنها در ساقه و میوه آن یافت شده و میتواند مشکل سرفه خشک را در گلو کاهش دهد.
به منظور کسب نتیجه بهتر، از ترکیب آناناس و برملائین استفاده کنید. یک تکه برملائین را با ۳٫۵ اونس آب آناناس سه بار در روز بنوشید.
برگهای نعناع، دارای خاصیت شفابخشی در درمان سرفه هستند. مواد مرطوب کننده موجود در نعناع، گلو را آرام کرده و به عنوان یک ضد انعقاد عمل میکند و همچنین به شکستن موکوس کمک میکند.
شما میتوانید با نوشیدن چای نعناع یا استفاده از بخور نعناع، از شدت سرفه خود بکاهید. برای تهیه یک بخور نعناع، برای هر ۱۵۰ میلی لیتر آب گرم ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع اضافه کنید. حوله را بر روی سر خود بکشید و نفسهای عمیق بکشید. یک بار در روز این بخور را انجام دهید.
بیشتر بخوانید : نفخ از شایعترین نشانههای وجود یک بیماری گوارشی
برگ آووکادو برای درمان بیماریهای تنفسی استفاده میشود. مطالعات نشان میدهد که جوانه و برگهای آووکادو میتواند به کاهش سرفه و همچنین برونشیت کوتاه مدت کمک کند. برگ آووکادو حاوی ترکیبات فلاونوئید است که عضلات گلو را مرطوب و سرفه و التهاب ناشی از آن را کاهش میدهد.