پخش زنده
امروز: -
میوهها و سبزیهای رنگی غنی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که در مبارزه با بیماریها و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر سلامت خانواده، جمعیت ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ در جهان است رژیم غذایی محافظت کننده در برابر این بیماری را تشریح کرد.
دکتر مژگان قاسمی گفت : میوهها و سبزیهای رنگی غنی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که در مبارزه با بیماریها و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند؛ مصرف بیشتر این نوع مواد غذایی باعث کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری، معده و روده میشود.
وی توصیه کرد: روزانه پنج واحد میوه و سبزی (حداقل ۲ واحد میوه و سه واحد سبزی) از انواع مختلف استفاده شود، چون آنتی اکسیدانها که از بروز تغییرات بدخیم در سلولها و بافتها جلوگیری میکنند، در میوهها و سبزیها فراوان هستند.
قاسمی ادامه داد: بهترین راه تامین مواد آنتی اکسیدان، استفاده از میوه و سبزی تازه است و مصرف مکملها و قرصهای ویتامین توصیه نمیشود.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: فیبر غذایی از جمله دیگر مواد غذایی با ارزش است؛ فیبر بخشی از غلات، میوه ها، و سبزیها است که بدن نمیتواند آن را هضم کند. فیبرها (فیبرهای محلول و نامحلول) موجب کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی میشوند.
وی با اشاره به نقش موثر فیبرها در حفظ سلامت دستگاه گوارش توضیح داد: این نوع مواد غذایی باعث میشوند ترکیبات سرطان زا پیش از ایجاد آسیب همراه با مواد غذایی در حال حرکت از طریق دستگاه گوارش خارج شوند و خطر سرطان کولون کولورکتال را کاهش دهند.
قاسمی به چربیهای غیر اشباع اشاره کرد و ادامه داد: این مواد غذایی که در دمای اتاق مایع هستند در پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن از جمله سرطانها موثر هستند.
بیشتر بخوانید : غربالگری سرطان روده بزرگ از سن ۵۰ سالگی
این مسوول مرکز بهداشت خوزستان گفت: چربیهای غیر اشباع موجود در روغنهای گیاهی مانند زیتون، آفتابگردان و کانولا، مغزها (گردو، بادام، فندق، ..) و اسیدهای چرب امگا سه موجود در انواع ماهی و برخی دانههای گیاهی مانند تخم کتان خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.