پخش زنده
امروز: -
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز: مصرف سیگار نه تنها برای سلامتی انسانها مضر است، بلکه به محیط زیست آسیب میرساند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، شایسته شمی پور با بیان اینکه سالانه حدود ۳.۵ میلیون هکتار زمین برای کشت تنباکو از بین میرود، گفت: بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، صنایع دخانی با تولید سهم سالانه ۸۴ مگاتن گاز گلخانهای (دی اکسید کربن)، باعث تغییرات آب و هوایی در جهان میشوند.
وی برهم زدن تعادل آب و هوا در کره زمین، هدررفت منابع محیط زیست و همچنین آسیب به اکوسیستمها را از دیگر مضرات صنایع دخانی برشمرد و افزود: حدود ۹۰ درصد از مجموع تنباکوی جهان در کشورهای در حال توسعه تولید میشود.
شمی پور با بیان اینکه بیش از ۷۰ ماده شیمیایی موجود در سیگار میتواند منجر به سرطان شود، ادامه داد: استعمال مواد دخانی سیستم عصب مرکزی، دستگاه تنفسی، سیسم قلب و عروق، پوست، مو و ناخن، دهان و دندان، دستگاه گوارش، سیستم تولید مثل و فرایند بارداری را به شدت تحت تاثیر قرار داده و هر کدام از اعضا بدن را در معرض نابوی قرار میدهد.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز میگوید: افراد سیگاری و مصرف کننده قلیان بیشتر در معرض خطر عفونتهای تنفسی، سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند.
به گفته شمی پور؛ برونشیت مزمن و آمفیزم نیز با گذشت زمان به همراه بیماری انسدادی مزمن ریه، خود را نشان خواهد داد و در درازدمدت سرطان ریه آخرین نتیجه استعمال مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان خواهد بود.
وی اضافه کرد: سیگار کشیدن سیستم قلبی-عروقی را درگیر کرده و نیکوتین موجود در آن باعث افزایش قند خون میشود و پس از مدت کوتاهی شما دچار احساس خستگی میکنید، همچنین باعث سفت شدن رگهای خونی و محدودیت جریان خون به قلب میشود که به آن بیماری عروق محیطی میگویند.
بیشتر بخوانید: مصرف دخانیات شایعترین عامل مرگ در جهان
شمی پور گفت: علاوه بر افراد مصرف کننده مواد دخانی، سایر افراد خانواده به ویژه کودکان به واسطه استعمال دود نوع دوم یعنی دود ناشی از استعمال مواد دخانی که در هوا پخش میشود بیشتر در معرض خطر بوده و خس خس سینه، تنگی نفس و آسم در این افراد شایع و عفونتهای گوش و ذات الریه نیز در این کودکان شایعتر است.