پخش زنده
امروز: -
کارشناس واحد بهداشت خانواده راههای پیشگیری از مسمومیت کودکان را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مهرالی با بیان اینکه کودکان زیر ۵ سال بیشتر از سایر افراد در معرض خطر مسمومیت قرار دارند، گفت: میزان مسمومیت این گروه سنی به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
وی خودداری از نگهداری غذاها در ظروف درباز، قراردادن غذا در ظروف تمیز و درون یخچال و فریزر، گرم کردن غذاهای وعدههای بعد به میزان مصرف، اجتناب از برگرداندن غذاهای فریزری گرم شده به یخچال و پرهیز از نگهداری غذاها بعد از تاریخ انقضا را از جمله موارد مهم در پیشگیری از ایجاد مسمومیت عنوان کرد.
مهرالی با بیان اینکه گیاهان هم یکی از عوامل مهم مسمومیت محسوب میشوند، اظهار داشت: باید گیاهان سمی و غیرسمی از دسترس کودکان دور نگهداشته شوند، ضمن اینکه قبل از خریداری گیاهان زینتی باید با متخصصان گیاه شناسی مشورت شود تا از احتمال سمی بودن آن آگاهی پیدا کنیم.
کارشناس واحد بهداشت خانواده کود و خاک موجود در گلدانها و باغچهها را منبع آلودگی میکروبی و انگلی دانست و تصریح کرد: به همین باید گلدانها با درپوش مناسب از جمله؛ یونولیت یا پلاستیک پوشانده شوند.
وی بر قراردادن داروها خارج از دسترس کودکان تاکید کرد و ادامه داد: نباید داروها را روی میز آرایش، ناهارخوری، یخچال و کیف دستی و هر مکانی که دسترسی را برای آنها آسان میکند، قرار دهیم، ضمن اینکه نباید داروها و قرصها را به عنوان شیرینی و شکلات به آنها معرفی کنیم.
مهرالی با بیان اینکه مصرف داروها نباید در معرض دید کودکان انجام شود، افزود: همچنین مواد شیمیایی و محصولات پاک کننده و ضدعفونی کننده باید در کابینتها و کمدهای دارای قفل و محافظ و در طبقات بالا نگهداری شوند و باید از قراردادن آنها در سرویس بهداشتی اجتناب کرد.
بیشتر بخوانید: مسمومیت در کودکان را جدی بگیرید
وی بر اجتناب از مخلوط کردن جوهرنمک و سفیدکننده به دلیل تولید کلر و ایجاد مسمومیت شدید در افراد تاکید کرد و بیان داشت: سیگار، الکل، عطر، روغن آرماتراپی، دهان شویه ها، رنگ، الکل سفید، نفت، ضدیخ، علف کشها آفت کشها باید دور از دسترس کودکان نگهداری شوند، زیرا میتوانند در کودکان ایجاد مسمومیت کنند.