پخش زنده
امروز: -
آنگونه که از فضای سیاسی عراق بر میآید، در خطسیر شکستهای متوالی توطئهگران، برگزاری موفق انتخابات دهم اکتبر آینده نیز شکست اراده آمریکا و برخی رژیمهای منطقه خواهد بود.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: طی روزهای آینده عراق شاهد یکی از رخدادهای حائز اهمیت و تأثیرگذار و البته سرنوشتساز خواهد بود.
این رخداد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور است که قرار است دهم اکتبر (۱۸ مهر) برگزار شود. آخرین انتخابات پارلمانی عراق ۱۲ می ۲۰۱۸ برگزار شد؛ این انتخابات بدان لحاظ حائز اهمیت بود که نخستین انتخابات پارلمانی در این کشور پس از نابودی گروه تروریستی و دهشتناک داعش بود.
وقایعی که در این مقطع در عراق روی داد، حاکی از آن بود که ارادهای ناظر به جلوگیری از برگزاری انتخابات در موعد مقرر وجود دارد. بههمینعلت، به اعتراضها در این کشور دامن زده شد و به دلیل شرایط و نارضایتیهایی که وجود داشت بهویژه پیامدهای ناشی از جنگ علیه داعش، انتخاباتی که قرار بود سپتامبر ۲۰۱۷ برگزار شود، شش ماه به تعویق افتاد.
برگزاری موفق این انتخابات که نخستین انتخابات در عراق پس از آزادی برخی شهرها از اشغال داعش بود، در واقع اذعان به شکست داعش و پیروزی حشد شعبی بود. تلاشها برای جلوگیری از برگزاری این انتخابات با دامن زدن به اختلافها و اعتراضها در عراق راه به جایی نبرد. در نهایت، برگزاری موفق این انتخابات و پیروزی احزاب و گروههای شیعه در آن سبب خشم بسیاری از توطئهگرانی شد که سناریوی تجزیه عراق را دنبال میکردند.
پس از برگزاری انتخابات و انتخاب عادل عبدالمهدی، بهعنوان نخستوزیر، رسانههای وابسته به عربستان و امارات عربی مانند «العربیه»، «الحدث» و «اسکاینیوز عربی» با هدف برهمزدن بازی، بر تنور ایجاد تشکیک در صحت انتخابات و بیعملی دولت عادل عبدالمهدی دمیدند.
سرانجام نوامبر ۲۰۱۹ در نتیجه تلاشهای فتنهافکنانه این رسانهها و اقدامات میدانی برخی رژیمهای منطقه در داخل عراق، موج اعتراض علیه وضع اقتصادی، به اغتشاشات علیه دولت این کشور، گروههای شیعه و متحدان آنها در سطح منطقه تبدیل شد که در نتیجه آن صدها نفر کشته یا زخمی شدند.
در واقع، این اعتراضها و تظاهرات برآیند توطئهای بود که پس از شکست داعش و شکست سناریوهای طراحی شده، تدارک دیده شده بود؛ اما این بار نیز با درایت و هوشمندی مرجعیت عراق توطئهها خنثی شد.
مرجعیت بر ضرورت برآورده شدن خواست و مطالبات معترضان تأکید میکرد و خواستار کنارهگیری دولت عادل عبدالمهدی شد. با کنارهگیری عبدالمهدی و تصمیم برای برگزاری انتخابات زودهنگام، طرحهای دشمنان ملت عراق بار دیگر نقش برآب شد.
پس از شکست دیگربار توطئههای طراحیشده علیه ملت عراق و تقابلسازی بین حشد شعبی با ارتش عراق از یک سو و بین ایران و عراق از سوی دیگر، توطئهگران خشمگین به حذف فیزیکی شهید سلیمانی در سوم ژانویه ۲۰۲۰ روی آوردند.
در واقع، اقدام مستقیم آمریکا در ارتکاب جنایت ترور سردار سلیمانی، نتیجه انباشت شکستهای واشنگتن و دنبالههای منطقهای و داخلی آن در اجرایی کردن توطئهها و طرحهای شومی بود که در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی برای منطقه تدارک دیده شده بود.
آنگونه که از فضای سیاسی عراق بر میآید، در خطسیر شکستهای متوالی توطئهگران، برگزاری موفق انتخابات دهم اکتبر آینده نیز شکست اراده آمریکا و برخی رژیمهای منطقه خواهد بود که از ماهها پیش با اقدامات مخرب درصدد برانگیختن افکار عمومی علیه گروههای مردمی این کشور و به تعویق انداختن انتخابات بودند، اما بیگمان، این بار نیز شکست نصیب آنها خواهد بود.
بنابراین، سناریوهای دشمنان ملت عراق درباره انتخابات آینده این کشور شکستخورده و اکنون زمینه برای برگزاری انتخابات مردمی فراهم شده است؛ حملات پراکنده عناصر گروه تروریستی داعش با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز راه به جایی نخواهد برد.
پژوهشگر: جلال چراغی