پخش زنده
امروز: -
باتوجه به تحولات عراق، این استنتاج حاصل میشود که سناریوی آمریکا و برخی رژیمهای منطقه، معطوف به تقسیم و تجزیه عراق است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: هیئت هماهنگی گروههای مقاومت عراق اخیرا اعلام کرد نتایج گفتوگوی نخستوزیر عراق با واشنگتن را به رسمیت نمیشناسد و مقابله با نیروهای آمریکا در این کشور هر لحظه ممکن است آغاز شود.
پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن «سپهبد سلیمانی»، فرمانده پیشین سپاه قدس، و «ابومهدی المهندس» معاون رئیس سازمان «الحشدالشعبی» عراق (۱۳ دی ۱۳۹۸)، پارلمان عراق به اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور رأی مثبت داد و دولت وقت (عادل عبدالمهدی) را ملزم به اجرا کردن این مصوبه کرد، اما دولت عراق تاکنون بنا به دلایل مختلف از اجرای این مصوبه احتراز کرده است.
هرچند «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سفر اخیر «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق به واشنگتن، از پایان «ماموریت نظامی» آمریکاییها در عراق خبر داد و اعلام کرد نظامیان آمریکایی تا پایان سال ۲۰۲۱ عراق را ترک خواهند کرد، اما واشنگتن همواره بهبهانههای مختلف از این کار استنکاف و بر ادامه حضور اشغالگرانه خود در عراق پافشاری کرده است. درباره اظهارات مقامهای آمریکایی درباره خروج آمریکاییها از عراق چند نکته شایان اهتمام است:
اول اینکه نیروهای آمریکایی که در قالب شرکتهای پیمانکار یا شرکتهای امنیتی در عراق حضور دارند، از عراق خارج نخواهند شد و چهبسا واشنگتن به این بهانه شکل و فرم نظامیان خود را به فرم دیگری مانند امنیتی تغییر دهد. نکته دوم این است که آمریکا به خروج نیروهای بیگانه موسوم به «نیروهای ائتلاف» از عراق اشاره نکرده که به این معناست که قصد دارد در این قالب حضور نظامیان خود را در عراق حفظ کند. نکته سوم دراینباره، خاصه درباره اوضاع امنیتی عراق، این است که تقریبا همه روزه شاهد خبرها و گزارشهایی درباره ازسرگیری فعالیتهای گروه تروریستی داعش در عراق هستیم؛ آخرین مورد، حمله این گروه تروریستی به یک مجلس ترحیم در شهر «یثرب» در جنوب استان صلاح الدین واقع در شمال این کشور بود که در نتیجه آن هفت نفر کشته و ۱۷ نفر زخمی شدند. بنابراین، از سرگیری حملات گروه تروریستی داعش در عراق نشاندهنده تجدید حمایتها از این گروه تروریستی است که بهانه لازم را برای اشغالگران آمریکایی در عراق فراهم کند؛ در این چارچوب برخی مسئولان کردستان عراق نیز بهطور رسمی از آمریکا خواستهاند نیروهایش را از عراق خارج نکند.
نکته چهارم این است که شواهد و رخدادها در عراق گواه بر دروغ بودن ادعاهای آمریکا درباره خروج از عراق است؛ زیرا باتوجه به نزدیک بودن زمان برگزاری انتخابات پارلمانی عراق (دهم اکتبر/ ۱۸ مهر) آمریکا بهدنبال مهندسی کردن تحولات عراق برای ورود افراد و گروههای سیاسی وابسته به پارلمان است. نکته پنجم این است که از زمان تصویب مصوبه پارلمان عراق، دولت پیشین و کنونی این کشور بهشدت تحت فشار افکار عمومی و جریانهای سیاسی برای برونرفت از عراق قرار داشتهاند؛ به همین علت دولت آمریکا درصدد کاستن از فشارهای موجود علیه دولت مصطفی الکاظمی است.
بنابراین، همانطور که سال ۲۰۰۳ «دونالد رامسفلد»، وزیر وقت دفاع آمریکا، اعلام کرد آمریکاییها از عراق خارج نخواهند شد، واشنگتن بهدنبال دور زدن خواست مردم عراق است، همانطور که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا به صراحت اذعان کرد نفت عراق مورد طمع آمریکاست. نکته ششم این است که به لحاظ راهبردی سناریوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در عراق تجزیه این کشور به سه بخش شیعهنشین، سنینشین و کردنشین است.
باتوجه به تحولات عراق، این استنتاج حاصل میشود که سناریوی آمریکا و برخی رژیمهای منطقه، معطوف به تقسیم و تجزیه عراق است. این هدف تحقق پیدا نمیکند مگر با آشوبسازی در این کشور که تلاش برای به تعویق انداختن انتخابات و از سوی دیگر، حملات و ترورهای ساختگی علیه شخصیتهای مختلف با هدف کشاندن مردم به خیابانها و ایجاد ناامنی از اهداف شوم آمریکا در این کشور است و بههمیندلیل، گزاره خروج از عراق دروغی بیش نیست.
پژوهشگر: جلال چراغی