پخش زنده
امروز: -
به مناسبت چهل و یکمین سالگرد هفته دفاع مقدس، رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا با مشارکت مرکز ایتالیایی مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم و با همکاری وابسته نظامی کشورمان در ایتالیا، وبینار «دفاع مقدس ایران در برابر صدام» را برگزار کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از رم، «جوزپه مهدی آیلو»، مدیر مرکز مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم، امیر سرتیپ دوم «مسعود بختیاری» از فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی و مدرس دانشگاه و مورخ جنگ، «پائولو رادا»، مدیر دپارتمان مطالعات تاریخی مرکز مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم و «دانییِله پِرا»، نویسنده و تحلیلگر جغرافیای سیاسی، سخنرانان در این وبینار بودند.
در این وبینار، امیر سرتیپ دوم مسعود بختیاری با اشاره به وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ در ایران، آن را پدیده اجتماعی گریزناپذیر دانست که مردم ایران با هدف توسعه سریعتر، بیشتر و پیشرفت بودند. راهبرد نظام جدید، نه غربی و نه شرقی بود. در مقابل، ابر قدرتهای آن زمان، انقلاب ایران را قبول نداشتند و میخواستند تجهیزات پیشرفته نظامی ارتش را از دست ارتش خارج کنند.
همسایگان ما همچون افغانستان و پاکستان و ترکیه مشکلی با ایران نداشتند و تنها کشوری که بهانه جنگ با ایران را داشت رژیم بعث عراق بود که با این تصور اشتباه که در عرض ۳ روز میتواند ایران را اشغال کند به کشورمان حمله کرد. اما رزمندگان غیور و جان برکف ایران اسلامی در جریان ۸ سال جنگ تحمیلی بی عیب و نقص بوده اند، و با وجود نازیبایی جنگ، زیبایی انسانی بی عیب و نقص و نادری در تاریخ، با از خودگذشتی ودیگر فضایل شان به یادگار گذاشته اند.
در ادامه، "دانییِله پِرا، نویسنده و تحلیلگر جغرافیای سیاسی با رویکردی بینا متنی، تحولات تاریخی مفهوم صلحِ را با تبارشناسی تطبیقی سنن پهلوانی در متونی نظیر شاهنامه، دوره امپراتوری روم، تمدنهای آسیای میانه، چین باستان، تا مفهوم معاصر آن در جریان جهانی سازی آمریکایی را تشریح کرد و به واکاوی تناقضهای درونی مفهوم صلح در جهانی سازی آمریکایی پرداخت و با تحسین فرهنگ صلح در دین مبین اسلام و تاریخ ایران، لازمه صلح پایدار را فراسوی قراردادها بین دولت ها، گسترش فرهنگ صلح میان ملتها دانست.
"پائولو رادا، مدیر دپارتمان مطالعات تاریخی مرکز مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم، سخنران پایانی این وبینار بود، که علت مقدس بودن دفاع ملت و دولت ایران در جنگ تحمیلی را، در پس زمینه سنت اسلامی، به ویژه سنت شیعی، با تمرکز بر قیام عاشورا و قیاس نمادین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با این قیام تشریح و مفهوم جهاد و انواع آن در دین مبین اسلام را معرفی کرد.