پخش زنده
امروز: -
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت به منظور حمایت از مردم افغانستان، ما باید با دولت جدید در این کشور تعامل کنیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه به منظور حمایت از مردم افغانستان، باید با دولت جدید در افغانستان تعامل کند. جوزپ بورل در نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در اسلوونی گفت: "این اتحادیه آماده تعامل با دولت جدید طالبان در کابل است، اما این گروه اسلام خواه باید به حقوق بشر از جمله حقوق زنان احترام بگذارد و اجازه ندهد افغانستان به پایگاهی برای تروریسم تبدیل شود." وی افزود: البته سطح همکاری ما به اراده و تمایل طالبان برای اجرای شروط خاص بستگی خواهد داشت و این مسئله به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست. بورل تاکید کرد: "این اقدام اتحادیه اروپا، یک مشارکت عملیاتی است و مشارکت عملیاتی بسته به رفتار دولت جدید افغانستان افزایش مییابد."
بورل گفت: دولت جدید افغانستان باید به حقوق بشر، حاکمیت قانون و آزادی رسانهها احترام بگذارد. همچنین طالبان باید دولت جدید را از طریق مذاکره بین نیروهای سیاسی این کشور تشکیل دهد و این دولت باید از تبدیل شدن مجدد این کشور به مکانی برای رشد و نمو شبه نظامیان همانطور که در دوره حکومت قبلی طالبان برقرار بود، جلوگیری کند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: "ما کمکهای بشردوستانه را افزایش میدهیم، اما مطابق با دسترسی که به ما داده میشود، درباره آنها قضاوت میکنیم." بورل تاکید کرد: در صورتی که شرایط امنیتی ایجاب کند، هدف اتحادیه اروپا هماهنگی تماس هایش با طالبان از طریق حضور مشترک اتحادیه اروپا در کابل برای نظارت بر تخلیه افراد و تضمین این امر است که دولت جدید افغانستان به تعهداتش عمل میکند. وی ادامه داد: دولت جدید در کابل باید دسترسی آزادانه برای کمکهای بشردوستانه را برقرار کند، و به روشها و شرایط ارسال این کمکها از جانب اتحادیه اروپا احترام بگذارد.
کارشناسان اتحادیه اروپا میگویند حدود ۱۸ میلیون افغان– حدود نیمی از جمعیت این کشور– پیش از این به کمکهای انسانی محتاج بودند. آژانسهای امدادرسان هشدار داده اند افغانستان در بحبوحه بحران اقتصادی ناشی از این مناقشه، خشکسالی و همه گیری کووید ۱۹، با فاجعه انسانی مواجه است. حکومت طالبان در فاصله سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ مملو از سرکوب و اعمال قوانین سختگیرانه اسلامی بود و حقوق زنان را محدود کرده بود. به دنبال سقوط دولت تحت حمایت غرب و پایان ماموریت نظامی بین المللی ۲۰ ساله در افغانستان، و بعد از گذشت دو هفته از به قدرت رسیدن طالبان ، هنوز این گروه دولت جدید را معرفی نکرده است. بسیاری از افغانها و دول خارجی و کمک کنندگان بین المللی نگران بازگشت حکومت قبلی هستند.