پخش زنده
امروز: -
رئیس پارلمان اروپا از کشورهای عضو خواست در قبال هجوم پیش بینی شده مهاجران افغان مسئولیت پذیر باشند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بلد (اسلوونی)، رئیس پارلمان اروپا ضمن ابراز ناامیدی از بی میلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به کمک به حل بحران آوارگان و پناهجویان افغان از کشورهای عضو این اتحادیه خواست در قبال هجوم پیش بینی شده مهاجران افغان که از بیم رژیم طالبان از کشورشان فرار کرده اند، مسئولیت پذیر باشند.
دیوید ساسولی در کنفرانسی درباره آینده اروپا که در مجمع راهبردی سالانه شهر بلد Bled در اسلوونی برگزار شده بود، گفت: "ما نمیتوانیم وانمود کنیم که بحران افغانستان ربطی به ما ندارد. "
ساسولی یک روز پس از نشست وزیران کشور اتحادیه اروپا در بروکسل، این سخنان را بیان کرد.
وزرای کشور اتحادیه اروپا اعلام کردند که این اتحادیه روی کشورهای همسایه افغانستان حساب میکند تا پناهندگان را در منطقه نگه دارند و مانع از هجوم آنها به سمت اروپا شوند.
رئیس پارلمان به این موضع وزرای کشور اتحادیه اروپا واکنش نشان داد و گفت: "ما از نتایج نشست وزرای کشور اروپا در بروکسل بسیار ناامید شدیم. ما از اروپا درخواست میکنیم مسئولیتهای خود را در قبال بحران افغانستان و پناهجویان این کشور بر عهده بگیرد و یک سیاست مشترک اتخاذ کند. "
ساسولی تاکید کرد: "ما بیش از هر چیز اکنون به همصدایی و اتحاد در صحنه بین المللی نیاز داریم".
قرار است وزرای دفاع و امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا روزهای پنجشنبه و جمعه در اسلوونی که در حال حاضر ریاست دورهای شش ماهه اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، دیدار کنند.
ویکتور اوربان نخست وزیر حاکمیت گرای مجارستان که در مجمع راهبردی بلد حضور داشت، هشدار داد اتخاذ چنین رویکردی میتواند هویت فرهنگی اروپا را از بین ببرد.
ویکتور اوربان گفت: "من فکر میکنم که نمیتوان اختلاف نظرها را در اتحادیه اروپا برطرف کرد، بنابراین تنها راه حل این است که هر کشوری در مسئله مهاجرت حق تصمصم گیری داشته باشد. "
اوربان ادامه داد: "پناهجویانی که به اروپا هجوم میآورند، همه مسلمان هستند و این موضوع میتواند ترکیب جمعیتی قاره ما را تغییر دهد. این مشکل یک چالش برای میراث مسیحی ما محسوب میشود. "
پیروزی طالبان در افغانستان که پس از بیست سال حضور نظامی آمریکا و متحدانش در این کشور حاصل شد، ترس از شکل گیری یک بحران گسترده مهاجرت مشابه با بحران سال ۲۰۱۵ را تشدید کرده است.
پذیرش مهاجران در اتحادیه اروپا موضوعی بسیار حساس است و اختلاف نظر کشورهای عضو این اتحادیه در زمینه مهاجرت، مانع از اصلاح سیستم پناهندگی اروپا شده است.
ژان آسلبورن وزیر امور خارجه لوکزامبورگ روز سه شنبه با ابراز تاسف از این که سیاست مهاجرت اروپا در مسیری نادرست پیش میرود، از اتحادیه اروپا خواست برنامههای اسکان مجدد (پناهندگان) را به اجرا گذارد تا افرادی که در رژیم طالبان احساس امنیت نمیکنند به زندگی امیدوار شوند.