پخش زنده
امروز: -
ورود ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو به اسپانیا، نارضایتی مغرب را برانگیخته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از رباط، مغرب روز شنبه تحقیقی ”شفاف“ درباره آنچه "ورود متقلبانه ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو به اسپانیا" خواند را خواستار شد. ورود رهبر جبهه پولیساریو و بستری شدن او در بیمارستانی در اسپانیا بحرانی دیپلماتیک میان دو کشور به وجود آورده است که این هفته نیز با هجوم بی سابقه مهاجران مغربی به شهر سئوتای اسپانیا در شمال مغرب همراه بود. فؤاد یزورح (Fouad Yazourh) , یک مقام بلند پایه وزارت امور خارجه مغرب در کنفرانسی مطبوعاتی در رباط، پایتخت مغرب اعلام کرد رهبر جنبش استقلال طلب صحرا که الجزایر نیز از او حمایت میکند, ”با اسنادی جعلی و هویتی تقلبی“ به اسپانیا سفر کرده است. وی افزود ”تحقیقی که ما امیدواریم شفاف باشد، قرار است این موضوع را به طور کامل روشن کند“.
به گفته این مقام مغرب، رباط که ”۱۹ آوریل“ حضور او را در اسپانیا ”فاش کرده است“, اطلاعاتی درباره ”همدستهایی که غالی پیش از عزیمت خود از کمک آنها بهره برده است، در اختیار دارد و در نظر دارد ”در زمان مناسب عناصر بیشتری را فاش کند“. دستگاه قضایی اسپانیا این هفته به دنبال شکایت سابق انجمن دفاع از حقوق بشر صحرا که غالی را به ”نقض حقوق بشر“ علیه مخالفان در اردوگاه تندوف در غرب الجزایر متهم کرده است، پرونده تحقیقی را علیه غالی باز کرده است. این مقام ۷۵ ساله پیشتر نیز بر اساس شکایت دیگری به اتهام ”شکنجه“ که فاضل بریکا (Fadel Breika) یک مخالف پولیساریوی ساکن اسپانیا از او به عمل آورده است، برای یکم ژوئن به دادگاه احضار شده است. به گفته مقامات پولیساریو، غالی در ماه آوریل بعد از ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستانی در لگرنیو در شمال اسپانیا بستری شد و حال او ”با ثبات و در حال بهبود“ است.
حضور غالی در اسپانیا ”نارضایتی“ مغرب را که او را به عنوان ”جنایتکار جنگی“ میشناسد، برانگیخته است. مادرید انتقال غالی را به اسپانیا به ”دلایل کاملا بشردوستانه“ توجیه کرده است. این پرونده زمانی که نیروهای مغرب اجازه دادند هزاران مهاجر به شهر اسپانیایی سئوتا، وقع در شمال مغرب عبور کنند، موجب به وجود آمدن بحران میان دو کشور شد. پولیساریو برای استقلال صحرای غربی، مستعمره سابق اسپانیا که کنترل بخش اعظم آن را مغرب در دست دارد، مبارزه میکند. مغرب به صحرای غربی خودمختاری تحت حاکمیت خود را پیشنهاد میکند. بعد از ۳۰ سال آتش بس، در نیمه ماه نوامبر بعد از استقرار نیروهای مغرب در یک منطقه حائل در منتهی الیه جنوبی پولیساریو برای بیرون راندن استقلال طلبانی که تنها راه مغرب به طرف غرب آفریقا را مسدود کرده بودند، خصومتها میان دو طرف دوباره از سرگرفته شد.