پخش زنده
امروز: -
در بحبوحه باج خواهی مهاجرتی، میان مغرب و اسپانیا بحران دیپلماتیک به وجود آمده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلويزيوني فرانس 24، بیش از دو سوم از ۸۰۰۰ مهاجری که از صبح روز دوشنبه وارد شهر سئوتا شده اند، روز چهارشنبه به مغرب بازگردانده شدند. این مهاجران از یک سو تحت فشار گارد غیرنظامی اسپانیا و از سوی دیگر تحت فشار پلیس مغرب بودند. پذیرش ابراهیم غالی رهبر استقلال طلبان صحرای غربی، جبهه پولیساریو، که برای درمان بیماری کووید-۱۹ به اسپانیا سفر کرده، به بحران مهاجرت و تشدید تنشها دامن زده است.
ژولی شوتو، خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: رؤیای مهاجرانی که قصد داشتند خود را به خاک اروپا برسانند، در نهایت محقق نشد. مقامات اسپانیا این مهاجران را در ساحل سئوتا بازداشت کردند و افراد بالغ را فوراً به مغرب بازگرداندند. حدود دو سوم از ۸۰۰۰ مهاجری که از روز دوشنبه به صورت غیرقانونی وارد سئوتا شده بودند، به مغرب بازگردانده شدند.
نخست وزیر اسپانیا در پارلمان این کشور گفت: " ما از تمامیت ارضی خود، مرزهایمان، صلح، آرامش و امنیت شهروندانی که در سئوتا زندگی میکنند، دفاع خواهیم کرد".
تا کنون این اندازه مهاجر به صورت یکجا، ناگهانی و در مدت ۲۴ ساعت وارد سئوتا، از شهرهای اسپانیا که در ساحل شمالی مغرب واقع شده است، نشده بود. این اتفاق، نتیجه کاهش سخت گیری و کنترلها از سوی مغرب است.
یکی از مهاجران گفت: "فکر میکنم تا کنون هزاران نفر توانسته اند از مرز عبور کنند و من نیز با خودم گفتم چرا بخت خودم را آزمایش نکنم. راه دیگری جز عبور از سئوتا ندارم".
هجوم عظیم مهاجران در بحبوحه بحران دیپلماتیک میان مغرب و اسپانیا روی داد. ماه گذشته رهبر جدایی طلبان صحرای غربی، دشمن قسم خورده مغرب، به منظور درمان کووید-۱۹ وارد اسپانیا شد. مغرب نیز در اقدامی تلافی جویانه عمداً از کنترل مرزها کاست.
مصطفی رامید وزیر امور حقوق بشر مغرب در پیامی توئیتری نوشت: " در حالی که رباط شاهد آن است که همسایه اش رهبر گروهی را که علیه این کشور سلاح به دست گرفته است، پذیرش میکند، اسپانیا از مغرب چه انتظاری دارد؟ "
با این حال اسپانیا قصد ندارد موضع خود را در مورد صحرای غربی، سرزمینی که همزمان هم مغرب و هم استقلال طلبان جبهه پولیساریو مدعی آن هستند، تغییر دهد. از نظر کشورهای اتحادیه اروپا، درگیری میان مغرب و جبهه پولیساریو باید در چارچوب قوانین سازمان ملل متحد و بر پایه برگزاری همه پرسی در خصوص خودمختاری حل و فصل شود.