دانستنی های سلامت
عادات غذایی غلط در ماه رمضان
روزه داری طولانی در فصول گرم در ماه رمضان ، نیاز به انتخاب رژیم غذایی مناسب دارد تا بدن روزه دار بر اثر عادت های بد غذایی دچار مشکل نشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، یکی از عادات غذایی غلط روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع میکنند که توصیه میشود افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کم رنگ و شیر گرم آغاز کنند.
پس از آن میتوانند از خرما یا کشمش استفاده کنند زیرا این دو سبب کنترل اشتها میشود و از پرخوری به هنگام افطار ممانعت میکند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید اســـت لــذا تـــوصیه میشود که در وعده افطار حتی المقدور ۵-۳ عدد خرما مصرف شود. خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است.
از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینیها پرهیز شود.
از پرخوری به هنگام افطار و سحر اجتناب کنید، و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامینها و مواد معدنی) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود. افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.
پرخوری در ماه رمضان• مصرف آب زیاد هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود. بعد از صرف سحری نیز بســـیاری از افراد از بیــــم تشنــــگی در طول روز به مقدار فراوان آب مینوشند که عادت صحیح غذایی نیست.
• روزه داران عزیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب میشوند که هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
• همچنین، مصرف مـــواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده هنگام افطار مناسب نیست. به طور کلی توصیه میشود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده شود.
• روزه داری بدون میل کردن وعده سحری: برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمیشود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب میشود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
• استفاده از مواد غذایی با انرژی بالا از جمله مواد چرب و قندی: بسیاری از افراد معتقدند هنگام سحری باید از مواد غذایی که انرژی بالایی دارند استفاده کنند تا در طول روز احساس گرسنگی نکنند به همین دلیل به خوردن غذاهای پرچرب رو میآورند. در حالی که
مصرف مواد غذایی پرچرب تشنگی شدیدی را در طول روز برای فرد به ارمغان آورده و باعث ایجاد مشکلات عدیدهای از جمله چاقی و ناراحتیهای گوارشی در افراد میشود.
• نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری: از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب کنید، زیرا چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد میشود.