پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت از تدوین سند چشمانداز ۲۰ ساله فعالیتهای قرآنی در حوزه مؤسسات قرآنی مردمنهاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه معارف گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت، آقای محمد انجم شعاع با اشاره به برگزاری نهمین نشست هیأت مدیره این اتحادیه گفت: اعضای هیأت مدیره پس از مذاکرات مختلف، بر ضرورت تدوین سند چشم انداز ۲۰ ساله فعالیتهای قرآنی در حوزه مؤسسات مردم قرآنی نهاد تأکید کردند و بر پایه این مصوبه، مدیرعامل اتحادیه موظف شد دراین خصوص اقدامات لازم را انجام داده و در جلسات بعدی این موضوع مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گیرد.
وی افزود: خوشبختانه کار تدوین پیش نویس این سند از ماهها قبل در دستور کار اتحادیه قرار گرفته بود و کارشناسانی در زمینه تهیه و تدوین این سند همکاری داشتند.
آقای انجم شعاع افزود: در تدوین این سند، اسناد بالادستی قانون اساسی، منشور توسعه فرهنگ قرآنی و همچنین اسناد چهارگانه شواری توسعه در حوزههای آموزش و پژوهش، تبلیغ و ترویج و طرح ملی حفظ قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: اسناد مذکور از جمله اسناد مکتوب تقنینی ماست که در این سند مورد ملاحظه قرار گرفته است و البته فرامین رهبر معظم انقلاب طی سالهای مختلف در خصوص ضرورت ها، بایدها و نبایدها و افق چشم انداز فعالیتهای قرآنی کشور، به عنوان مهمترین جزء از اسناد بالادستی در این سند لحاظ شده است. به عنوان مثال کمیت حفاظ قرآن، کمیت تدبر و فهم قرآن کریم و انتظارات اولیه در حوزه مهارتهای قرآنی از جمله مواردی است که مقام معظم رهبری به صورت واضح و شفاف در بیانات پیشین خود بدان اشاره کردند که مؤسسات مردم نهاد میتوانند در تحقق این تدابیر نقش محوری را ایفا کنند.
وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه ما در سند راهبردی فعالیتهای قرآنی در حوزه مؤسسات مردم نهاد، تعیین نسبتهای مشخص شده در فرامین رهبر انقلاب و یا اسناد بالادستی با وظایف مؤسسات قرآنی است.
آقای انجم شعاع با اشاره به لزوم پیش بینی نسبت نقش مؤسسات قرآنی با انتظارات قرآنی کشور گفت: یکی از مهمترین مباحث این سند که در حوزه تخصصی اتحادیه جای خود را پیدا خواهد کرد این است که چه میزان از مؤسسات قرآنی در کشور در سه حوزه آموزش، تبلیغ و ترویج و پژوهش باید ایجاد شود و نقش آفرینی کنند. علاوه بر استخراج و احصای نسبتهای داخلی، به طور قطع ما باید نسبت مؤسسات قرآنی را با تعاملات بین المللی و حداقل کشورهای همجوار و منطقهای در این سند روشن نماییم.
تربیت ۱۲۰۰ مربی حفظ قرآن
مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت همچنین با اشاره به برگزاری اولین نشست هم اندیشی مدیران عامل اتحادیههای استانی در سال ۱۴۰۰ از اعطای اعتبار ۶۲۰ میلیون تومانی به منظور اجرای ۶۰ دوره تربیت معلم حفظ قرآن در کشور خبر داد و گفت: قرارداد این تفاهم نامه نهایی شده و از دو هفته آینده تفاهم نامههایی با استانها در خصوص تربیت هزار ۲۰۰ استاد و مربی حفظ قرآن منعقد خواهد شد.
آقای انجم شعاع افزود: طبق رایزنیهایی که با کمیسیونهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی داشتیم، مقرر شد اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآنی را در اولویت هزینه کرد تمامی پنج میلیارد تومان اعتبار دستگاهها قرار دهند و بر اساس رایزنیهای صورت گرفته، تمامی اعتبارات سال ۹۹ با اولویت اتحادیه و فعالیتهای حوزه مردمی هزینه خواهدشد.
وی همچنین به تلاش برای انتقال امتیاز وامهای قرض الحسنه به اتحادیه کشوری و اعطای وام به موسسات قرآنی در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مساعدتی به منظور معرفی هزار و ۵۰۰ مؤسسه قرآنی جهت بهره مندی از بن خرید محصولات فرهنگی در نمایشگاه قرآن به عمل آمد.