دستاوردهای بخش کشاورزی پس از انقلاب اسلامی
وزارت جهاد کشاورزی بر اساس آمارهای موجود، نشان داده که در گستره توسعه ملی روندی رو به رشد ایجاد کرده و در واقع با تهیه و تنظیم برنامههای بلندمدت، میان مدت، کوتاه مدت و همچنین اعمال سیاستهای توسعه، امکان هدایت کشور را به سوی کشاورزی پایدار به عنوان یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور فراهم کرده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: بخش کشاورزی از مهمترین و استراتژیکترین بخشهای اقتصادی کشور است که امنیت غذایی جامعه به آن وابسته می-باشد. امنیت غذایی و تامین آن به عنوان مهمترین وظیفه حاکمیتی دولتها شناخته شده است؛ وظیفهای که بهدلیل موضعگیریهای جهانی علیه ایران دو چندان اهمیت پیدا کرده است، از این رو بخش کشاورزی، با توجه به اینکه ایران همواره از نظر سیاسی با محدودیت و تحریمهایی مواجه بوده است مورد توجه متولیان کشور قرار داشته و دارد.
نگاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی با بررسی شرایط و اوضاع کشاورزی ایران در دهه منتهی به سال ۱۳۵۶ و مقایسه آن با سال ۱۳۹۸ (چهار دهه پس از انقلاب) گویای بسیاری از حقایق است. بدون شک دستیابی به عمق برکات انقلاب اسلامی در ایران زمانی قابل لمس است که مقایسهای بین شرایط کشاورزی کشور، در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در طول این چهار دهه داشته باشیم.
وزارت جهاد کشاورزی بر اساس آمارهای موجود، نشان داده که در گستره توسعه ملی روندی رو به رشد ایجاد کرده و در واقع با تهیه و تنظیم برنامههای بلندمدت، میان مدت، کوتاه مدت و همچنین اعمال سیاستهای توسعه، امکان هدایت کشور را به سوی کشاورزی پایدار به عنوان یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور فراهم کرده است. خودکفایی در تولید محصولات اساسی زراعی همواره یکی از جهت گیریهای اصلی توسعه بخش کشاورزی در راستای ارتقای امنیت غذایی است.
این گزارش در سه بخش ارائه میشود:الف - سهم بخش کشاورزی در رشد اقتصادیب - مقایسه شاخصهای کلان اقتصادی و تولیدی محصولات بخش کشاورزی در فاصله سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۹۸ج - چالشهای امنیت غذایی در بخش کشاورزیقابل ذکر است در بحث چالشهای امنیت غذایی در ایران از نظرات کارشناسی دکتر مراد محمدی، محقق و کارشناس کشاورزی، بهره گرفته شده است.
پژوهشگر:علی قنبری شیر سوار