گسترش کرونای انگلیسی در جهان؛
ورود کرونای انگلیسی به لبنان بیش از یک ماه پیش
محققان لبنانی میگویند این کشور مدت زیادی است با نوع جدید و جهش یافته ویروس کرونا دست به گریبان است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، موسی السید گزارشگر شبکه تلویزیونی المنار با اشاره به تلاشها برای مقابله با شیوع سریع ویروس کرونا در لبنان افزود: لبنان دیگر با یک نوع ویروس کرونا درگیر نیست بلکه از اواخر سال گذشته با دو نوع از این ویروس درگیر است.
فادی عبدالساتر متخصص زیستشناسی و از پژوهشگران دانشگاه لبنان گفت: با توجه به تحقیقات و آزمایشهایی که همزمان با شیوع نوع جدید ویروس کرونا در انگلیس، در دانشگاه لبنان با همکاری بیمارستانها انجام دادیم میتوانیم تاکید کنیم نوع جدید ویروس کرونا یا همان ویروس کرونای انگلیسی در لبنان شیوع پیدا کرده است. با توجه به آزمایشاتی که انجام داده ایم میتوانیم تاکید کنیم نوع جدید این ویروس از اوایل دسامبر گذشته در لبنان ظاهر شده و به تدریج گسترش پیدا کرده است.
در ادامه گزارش آمده است: با این تفاصیل و با توجه به نتایج مربوط به شیوع نوع جدید ویروس کرونا، میتوان گفت لبنانیها بیش از همه در معرض خطر نقل و انتقال ویروس بین یکدیگر قرار دارند، زیرا نوع جدید یا همان کرونای انگلیسی که ابتدا در انگلیس شیوع پیدا کرد به سرعت شیوع مییابد و با در نظر گرفتن این که بسیاری از مبتلایان در لبنان در این مدت، به نوع جدید کرونا مبتلا شده اند، اوضاع بسیار نگران کننده است.
مجرمانه شدن نقض محدودیتهای کرونایی در انگلیس
گرانت شاپس (Grant Shapps) وزیر ترابری انگلیس تهدید کرد نادیده گرفتن توصیههای کرونایی، از جمله قرنطینه نکردن خود، پس از ورود به این کشور، اقدامی مجرمانه است که پیگرد قانونی در پی خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزیر ترابری انگلیس امروز در مصاحبه با شبکههای تلویزیونی گفت اگر افراد در شرایط همه گیری کووید ۱۹، محدودیتهای اعلام شده از جمله قرنطینه کردن خود را پس از ورود به این کشور رعایت نکنند، مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و نامشان در فهرست افراد دارای سوء پیشینه ثبت خواهد شد.
وی تاکید کرد درباره مسافران ورودی به این کشور، مهمترین اقدام به منظور پیشگیری از گسترس ویروس کرونا، قرنطینه است که در صورت تخلف افراد، علاوه بر جریمه، سوء پیشینه نیز برای خاطیان در بر خواهد داشت. گرانت شاپس افزود روزانه یکهزار و پانصد نفر از افرادی که به تازگی از خارج وارد این کشور شده اند، بررسی میشوند تا اطمینان حاصل شود در قرنطینه اند.
دولت انگلیس از مسافران ورودی به این کشور خواسته است از روز دوشنبه آینده، گواهی منفی بودن آزمایش کرونا را که حداکثر ۷۲ ساعت پیش از ورود دریافت شده باشد، به همراه داشته باشند وگرنه ۵۰۰ پوند جریمه خواهند شد. روز پنج شنبه این هفته، دولت انگلیس در هراس از ورود سویه جهش یافته ویروس کرونا در برزیل، ورود مسافران از ۱۵ کشور آمریکای لاتین و نیز شهروندان پرتغالی را ممنوع کرد.
به نوشته گاردین، در پایان این هفته ۳۶ هزار و ۴۸۹ بیمار کرونایی در بیمارستانهای انگلیس بستری بودند که در مقایسه با هفته گذشته، ۵ هزار و ۸۷۲ نفر افزایش داشت.
براساس آمار دولتی، تا روز پنچ شنبه این هفته، سه میلیون و ۲۶۰ هزار و ۲۵۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. به گزارش وزارتخانه بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس، همچنین تاکنون ۸۶ هزار و ۱۵ نفر در این کشور، قربانی همه گیری ویروس کرونا شده اند. دولت انگلیس فقط افرادی را که تا ۲۸ روز پس از ابتلا به ویروس کرونا جان ببازند، قربانی همه گیری کووید ۱۹ اعلام میکند.
انگلیس ورود مسافران از آمریکای جنوبی و پرتغال را ممنوع کرد
شبکه تلویزیونیای پی تی ان گزارش داد انگلیس ورود مسافران از آمریکای جنوبی و پرتغال را ممنوع کرد.
بر اساس این گزارش، دلیل این ممنوعیت نگرانی از شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا در برزیل محسوب میشود و به همین سبب انگلیس سفر از کل منطقه آمریکای جنوبی و پرتغال را ممنوع کرده است.
گرانت شاپس وزیر حمل و نقل انگلیس در سخنانی گفت: "به دنبال شواهدی در ارتباط با شیوع نوع جدیدی از ویروس (کرونا) در برزیل" از ساعت چهار بامداد روز جمعه، ورود از بیش از ۱۲ کشور از جمله آرژانتین، شیلی و پرو متوقف خواهد شد.
در خارج از آمریکای جنوبی، جزایر کیپ ورد در سواحل غربی آفریقا و پاناما در آمریکای مرکزی نیز با ممنوعیت سفر به انگلیس مواجه شده اند.
شاپس در اقدامی که موجبات ناراحتی پرتغال را در پی داشت گفت: پروازهای ورودی از این کشور نیز به دلیل ارتباط نزدیک آن با برزیل متوقف خواهد شد، اگرچه معافیتهایی برای رانندگان کامیون از پرتغال برای حمل کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است.
شاپس گفت تصمیم برای ممنوعیت پرواز از آمریکای جنوبی به انگلیس به این دلیل اتخاذ شده است که دانشمندان هنوز ویروس جدید شایع شده در برزیل را مورد تجزیه و تحلیل قرار نداده اند.
او در گفتگو با تلویزیون اسکای نیوز انگلیس گفت در حالی که هزاران نوع ویروس وجود دارد، اما انواعی که در انگلیس و آفریقای جنوبی شایع شده اند باید تحت مطالعات علمی قرار گیرند.
جامعه علمی با این تصمیم موافقت کرده است. این محدودیتها برای مجمع الجزایر مادیرا و آزورس در پرتغال نیز اعمال میشود.
این ممنوعیت شامل اتباع انگلیسی و ایرلندی و همچنین اشخاص ثالثی که حق اقامت در انگلیس دارند، نمیشود.
با این حال، هر کس که از مقصدهای ممنوع بازگردد، باید ده روز در کنار خانواده اش قرنطینه شود.
این خبر چند هفته پس از آن منتشر شد که بسیاری از کشورها پرواز از انگلیس را در پی کشف نوع جهش یافته این ویروس در حومه لندن و جنوب شرقی انگلیس، ممنوع کردند. این ویروس (انگلیسی) عامل اصلی شیوع گسترده و مرگ و میر مرتبط با کرونا محسوب میشود.