بر اساس مطالعات دانشگاه تگزاس
آسیب شدید کرونا بر ریه مبتلایان
بررسیهای انجام شده نشان میدهد شرایط ریه افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند بسیار وخیمتر از یک فرد سیگاری است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارشی اعلام کرد ویروس کرونا که به عنوان بیماری تنفسی کووید ۱۹ شناخته میشود که در اثر تماس با غشاهای مخاطی بینی، دهان و چشم، ریهها را تحت تأثیر قرار میدهد، بسته به سن و وضعیت سلامتی یک فرد، موجب بروز مشکلات تنفسی طولانی مدت در بسیاری از افراد میشود.
دکتر بریتنی بانکد کندال استادیار مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس، اخیرا تصاویر اشعه ایکس از ریههای یک فرد سالم، یک فرد سیگاری و یک فرد آلوده به کووید را با یکدیگر مقایسه کرده است. در این بررسی مشخص بود که ریههای فرد سالم تمیزتر هستند و این در حالی است که در ریه افراد سیگاری به وضوح خطوط سفیدی وجود دارد که نشان دهنده زخم و گرفتگی است. ریههای یک فرد پس از ابتلا به کووید به طور کامل مملو از خطهای سفیدی است که نشان دهنده زخم است.
وی در یکی از پستهای خود در حساب توئیترش اعلام کرد: "ریهها پس از ابتلا به کووید بسیار بدتر از هر نوع ریه افراد سیگاری که تاکنون دیده ایم، به نظر میرسند. "او در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفت: "همگان به شدت نگران مرگ و میرها هستند و این وحشتناک است. اما این بیماری برای همه نجات یافتگان و افرادی که آزمایش آنها مثبت شده است سبب ایجاد یک مشکل میشود. " او افزود به ندرت اتفاق میافتد که اشعه ایکس، آسیبهای جدی وارد شده به ریهها را نشان ندهد.
کندال همچنین خاطرنشان کرد اگر بیمار پس از پایان دوره کووید دچار تنگی نفس شود، بسیار مهم است که با پزشک در تماس باشد و مراقبتهای اولیه از او به عمل آید. او همچنین گفت:"هیچ پیامد طولانی مدتی ناشی از تزریق واکسن وجود ندارد که بتواند به اندازه پیامدهای طولانی مدت ابتلا به خود کووید وحشتناک باشد. "نخستین مورد ابتلا به کووید ۱۹ در پایان سال ۲۰۱۹ از چین گزارش شد، و سازمان جهانی بهداشت متعاقبا شیوع سریع و در حال گسترش این بیماری را در مارس سال ۲۰۲۰ اعلام کرد.
افراد آلوده به ویروس کرونا معمولا تب، سرفه خشک، مشکل تنفس یا تنگی نفس را تجربه میکنند و این در حالی است که برخی از علائم همچنان ناشناخته میتوانند موجب مرگ افراد شوند. بر اساس دادههای جمع آوری شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز، در حال حاضر موارد ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر جهان به ۹۴ میلیون و ۴۵۷ هزار و ۱۳۱ تن رسیده و تعداد مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در سراسر جهان نیز به بیش از دو میلیون نفر رسیده و همچنان در حال افزایش است.