میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
نان محلی مازندرانی در فهرست آثار ملی
نانهای محلی دِلِه دَکِرده نون، کِچیله نون، پنجه کَش و شرینی گاتا شهرستان سوادکوه در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سوادکوه با اشاره به جایگاه مهم انتقال فرهنگ و سبک زندگیِ اصیل از نسلی به نسل دیگر گفت: قرار گرفتن نانهای محلی دِلِه دَکِرده نون (نان پیازی)، کِچیله نون (نان قندی) روستای دهمیان، نان شیرینی گاتا دهستان اوریم رودبار و نان محلی پنجهکَش این شهرستان در فهرست آثار ملی، نشان از داشتههای بالنده و هویتی افتخار آفرین است.
محمد حمزه نژاد، همراهی مردمی در ثبت ملی و نقش غیرقابل انکار استفاده از توان آنها برای آماده سازی آثار در حوزه میراث فرهنگی بسیار مهم دانست و افزود: تعدادی دیگری پرونده در باره ثبت طبیعی، تاریخی و معنوی در دستور کار قرار داشته که مراحل قانونی خود را میگذراند.
گفتنی است؛ از خانم سوری خادمی، اهل روستای دهمیان شهرستان سوادکوه که با پخت انواع نانهای محلی و ارسال فیلم به اداره میراث فرهنگی این شهرستان، موجب نمایش و بازتاب مهارت پخت نانهای محلی و قرار گرفتن آن در فهرست آثار ملی با نام شهرستان سوادکوه شد، تقدیر بعمل آمد.