رونق دوباره دست بافتههای سنتی در مازندران
بانوی هنرمند قائمشهری با راه اندازی دستگاه کرچال، هنر دست بافتههای سنتی را در مازندران احیاء کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، بانوی هنرمند قائمشهری که فارغ التحصیل رشته معماری است از کودکی با دستگاه کِرچال و دست بافتههای مادربزرگش در روستای بورخانی لفور سوادکوه آشنا بوده با همکاری پدر و مادرش دستگاه کرچال را در منزلش راه اندازی کرد تا هنر دست بافتههای سنتی در مازندران احیاء شود.
زهرا صداقتی گفت: محصولات کِرچال شامل ابریشم بافی، جاجیم، حوله، کلیچ، کلیچه، دستمال، گلیم بافی، خورجین، نمدمالی، شِره، شف یا شال گردن و چوخا است که بعنوان نساجی سنتی مازندران سابقه دیرینه در این استان دارد.
این هنرمند، نبود و یا کمبود مواد اولیه و عدم پوشش بیمهای را از جمله مشکلات این عرصه نام برد و خواستار حمایت دستگاههای مسئول از قشر احیاگر میراث نیاکان و گنجینههای قدیم مازندران شد.
پدر و مادر این خانواده که بازنشسته هستند در تامین امکانات موردنیاز کِرچال کمک کار دختر هنرمندشان در احیای این هنر برجامانده از گذشتگان مازندران هستند.
رونق دوباره دست بافتههای سنتی در مازندران
کارشناس صنایع دستی مازندران گفت: براساس یافتههای تاریخی، صنایع دستی قدمتش به هشت هزار سال قبل از میلاد میرسد که نساجی و ابریشم بافی از قرون نخست اسلامی در مازندران رواج داشته است.
باوند افزود: تنوع محصولات و ایجاد درآمد و کمک به اقتصاد خانواده حاصل تلاش این خانواده هنرمند قائم شهری است که معرفی دست بافته های"کِرچال" در فضای حقیقی و مجازی به لحاظ کیفیت و ارزش بالای هنری علاوه بر داخل کشور مشتریان خارجی هم دارد.
خانواده صداقتی با احیای"کِرچال" ثابت کردند با اراده و پشتکار میتوان ضمن ایجاد فرصت اشتغال، احیاگر میراث نیاکان بعنوان گنجینههای ارزشمند تاریخ مازندران بود.
جمشید گراییلی گزارش میدهد