به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم «جنیفر روبین» نوشت: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا در رقابتهای انتخاباتی به فرد درهم شکستهای تبدیل شده که در شبکهای از دروغهای خودش گیر افتاده است و برای سقوط حریف جدی خود تلاش میکند.
در این گزارش آمده است که تقریبا ۵۰ میلیون رای به صندوقها ریخته شده است و فقط ۱۰ روز دیگر برای رای دادن باقی است، رقابت انتخاباتی آمریکا، از زمانی که آغاز شد تغییری نکرده است، زیرا ترامپ تغییری نکرده است. در حقیقت، وی از سال ۲۰۱۵ که برای اولین بار نامزدی خود را برای ورود به کاخ سفید اعلام کرد، تغییری نکرده است. ترامپ قابل پیش بینیترین سیاستمدار زمان ما است زیرا، همانطور که برادرزاده اش مری ال ترامپ در کتابش گفته است، وی به طور کلی قادر به تغییر جهان بینی یا شخصیت خود نیست. وی در حباب رسانهای راستگرایان، از واقعیات دور مانده است. نویسنده این تحلیل در ادامه به سه ویژگی مرگبار شخصیت ترامپ اشاره میکند و مینویسد، اولین و مهمترین ویژگی این است که وی به صورتی تکان دهنده، فاقد احساس همدلی است تا جایی که مردم عادی را انسان نمیداند. کودکان زیادی که به علت برنامه ظالمانه وی، از والدینشان جدا شدند و ۲۲۲ هزار آمریکایی از بیماری کووید-۱۹ جان باختند. در دل والدین سیاهپوست این ترس ایجاد شده است که یک برخورد عادی با پلیس برای فرزندانشان مرگبار خواهد بود. جنیفر روبین افزود، رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری فردی است که بیش از هر کسی دیگر میتواند بی احساس بودن ترامپ را نشان دهد، زیرا وی به همدلی و نجابت معروف است. جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا، پنجشنبه شب یک جمع بندی عالی ارائه کرد و گفت: "نجابت، افتخار، احترام، محترمانه رفتار کردن با مردم، اطمینان از این که همه شانس یکسانی داشته باشند، از ویژگیهای این کشور است. اکنون من میخواهم به شما اطمینان دهم که به همه اینها خواهید رسید. چیزی که در چهار سال گذشته نداشته اید. " این نویسنده آمریکایی تصریح کرد که دومین ویژگی ترامپ این است که وی همیشه به توطئهها باور داشته است. وی برای کسانی که خود را در جهان ساختگی رادیو، فاکس نیوز و تبلیغات روسها غرق نمیکنند، غیرقابل درک است. وی به یک فرد روان پریش و گرفتار در فرضیه توطئه تبدیل شده است. باید گفت رسانههای راستگرا که با گسترش نژادپرستی، تضعیف واقعیت و حمله به ارزشهای دموکراتیک چنین لطمهای را به کشور وارد کرده اند، اکنون به ابزاری برای سقوط ترامپ تبدیل شده اند. سومین ویژگی مهلک ترامپ ناتوانی وی از حفظ افراد با شهامت و با وجدان است و این بدان معنا است که او با افراد بله قربان گو، رذل و خودخواه احاطه شده است؛ حق با میشل اوباما بود که گفت: ریاست جمهوری آن چه را که شما هستید تغییر نمیدهد، بلکه آنچه را که هستید به معرض نمایش میگذارد. جنیفر روبین در ادامه تحلیل خود نوشت، پاشنه آشیل ترامپ همواره شخصیت معیوب و هوش محدود وی بوده است.
دموکراتها از من جاسوسی کردند ترامپ در ادامه سفرهای انتخاباتی خود در جمع هوادارانش در ویسکانسین به بایدن و دموکراتها حمله کرد و آنها را به جاسوسی از ستاد انتخاباتی خود متهم کرد.
محورهای مهم دوئل تلویزیونی ترامپ و بایدن محور مناظره پایانی «دونالد ترامپ»، با «جو بایدن»، مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، تبعیض نژادی و نژادپرستی در آمریکا و بیماری کووید-۱۹ بود.
از اتهامات بی پایان دونامزد تا وحشت زدگی ترامپ انتقاد بایدن از وحشت زدگی ترامپ در مقابله با کرونا؛ بازتاب افشاگریهای ترامپ و بایدن علیه یکدیگر و میلیونر شدن پسر بایدن در مناظره آخر توجه افکار عمومی آمریکا را به خود جلب کرد.
روسیه عامل اصلی مداخله در انتخابات آمریکاست پایگاه اینترنتی نشنال پست در گزارشی نوشت نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی علیه ایران گفت روسیه عامل اصلی دخالت در انتخابات آمریکا محسوب میشود.
بایدن: میانگین بیکاری در دوران شیوع کرونا افزایش یافته است جو بایدن: میانگین بیکاری در آمریکا رو به افزایش است و مردم از پرداخت وامهای مسکن خود در دوران شیوع ویروس کرونا عاجز شدند.
۹ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز جمعه دوم آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از۸ درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با۵۰.۸ درصد امتیاز از ترامپ با۴۲.۷درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
براساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۹ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است. براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۲۸ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
آمار کرونا آمریکا؛ ۸ میلیون و ۸۲۷ هزار و ۹۳۲ نفر تاکنون بیش از ۸ میلیون و ۸۲۷ هزار و ۹۳۲ نفر در آمریکا به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۳۰ هزار نفر جانشان را از دست داده اند.
نیویورک تایمز نوشت:همه گیری کرونا باعث افزایش اختلافهای طبقاتی میشود، اما افراد ممتاز جامعه هم در مییابند که جهان همیشه مطابق میل آنها پیش نمیرود.
نزدیک به۹ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است. تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است. از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
تظاهرات مخالفان نژادپرستی در آمریکا شماری از سیاه پوستان و مخالفان نژادپرستی در ایالت ایلینوی در آمریکا تظاهرات کردند.
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
تصمیم اکسان موبیل به اخراج کارکنانش در آمریکا شرکت نفتی اکسان موبیل، بزرگترین شرکت نفتی آمریکا، پس از کاهش نیروی کار خود در اروپا و استرالیا، اکنون تصمیم گرفته است نیروی کار خود در آمریکای شمالی را نیز کاهش دهد.
اختلاف در مذاکرات دموکراتها و کاخ سفید بر سر برنامه رونق اقتصادی مذاکرات نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا و کاخ سفید درباره برنامه رونق اقتصادی و مالی ممکن است به نتیجه نرسد.