انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید
با توجه به نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳ آبان، تلاش دونالد ترامپ برای تنش آفرینی در جامعه آمریکا، موجب نگرانی شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ سازمان عفو بینالملل از بروز حوادث خشونت آمیز در زمان برگزاری گردهماییهای انتخاباتی در آمریکا به شدت ابراز نگرانی کرد. این نهاد حقوق بشری در گزارشی با اعلام اینکه نیروهای امنیتی آمریکا در حال حاضر قادر به جلوگیری از برهم زدن گردهماییهای مسالمت آمیز نیستند خاطرنشان کرد، در زمان ریاست جمهوری "
دونالد ترامپ" در آمریکا، امنیت معترضان و رأی دهندگان، دیگر تضمینی ندارد.
این سازمان، عامل اصلی بروز خشونت در گردهماییهای انتخاباتی در آمریکا را حضور افراد مسلح عنوان و به دولت آمریکا توصیه کرد، حمل سلاح در مکانهای عمومی، پارکها و مراکز رأی دهی و همچنین اجتماعات مسالمت آمیز در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری را محدود کند.
تلاش ترامپ برای تنش آفرینی در فرایند
انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا با ادعای تقلب در جریان رای گیری پستی و نیز متهم کردن فرمانداران و شهرداران دموکرات به دور ریختن آرای وی در چندین مورد و نیز تهدید به کنارنرفتن از قدرت در صورت شکست در انتخابات پیش رو و تشویق هواداران خود برای حضور مسلحانه در خیابانها و حمله به گردهماییها و تجمعات مخالفان ترامپ از دلایل اصلی وضعیت نابسامان و بی سابقه امنیتی در آمریکا محسوب میشود.
به گفته "آدام شیف" رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا: اقدامات رئیس جمهوری این کشور عامل تشدید خشونتها در آمریکا است.
بین ماه مه تا سپتامبر ۲۰۲۰، در ۷۵ درصد گردهماییهای انتخاباتی در سراسر آمریکا، خشونت و درگیری ثبت شده است. مساله مهم این است که پلیس آمریکا در جلوگیری از این مساله که اکنون به معضل بزرگی تبدیل شده خواسته یا ناخواسته، عملا اقدام موثری صورت نمیدهد. در بیش از ۱۲ مورد بررسی شده، پلیس آمریکا به مدت طولانی یا به طور کامل غایب بوده است.
در عین حال اکنون با توجه به شدت تقابل دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری یعنی دونالد ترامپ جمهوریخواه و
جو بایدن دموکرات، عملا جامعه آمریکا تبدیل به جامعهای دو قطبی شده و با موجی از اعتراضات و خشونت روبرو است. از هم اکنون پلیس در برخی ایالتها حضور افراد مسلح در اطراف حوزههای انتخاباتی را در زمان برگزاری آن از بیم وقوع درگیریهای احتمالی بین طرفداران دو نامزد ممنوع کرده است.
پیش بینی میشود که پس ازبرگزاری انتخابات ریاست جمهوری در صورتی که نتیجه آن به نفع ترامپ نباشد، وی ضمن اعتراض به نحوه برگزاری و نتایج انتخابات و ادعای تقلب، کار را به نهادهای قانونی آمریکا و اقداماتی مانند باز شماری آرا در ایالتهای نوسانی و یا ارجاع آن به دادگاههای فدرال یا دیوان عالی آمریکا بکشاند، هواداران ترامپ که ترویج گر خشونت هستند به پیروی از وی، بیکار ننشسته و با برگزاری تظاهرات و تجمعات خیابانی البته به صورت مسلحانه، موجب بروز آشوبهای بی سابقه در شهرها و ایالتهای این کشور شوند.
در این صورت آمریکا وارد دوره بی سابقهای از آشوب و ناامنی و حتی جنگ داخلی خواهد شد. در این زمینه شورای روابط خارجی آمریکا اعلام کرد، برخی از حامیان ترامپ و همچنین شبه نظامیان به شدت مسلح، متعهد شده اند در صورت شکست ترامپ در انتخابات به خشونت متوسل شوند.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۱۰ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز شنبه سوم آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۷ و نه دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با
۵۰.۷ درصد امتیاز از ترامپ با
۴۲.۸ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۱۰ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۲۹ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
احتمال جان باختن ۴۸۸ هزار آمریکایی تا اول فوریه
رئیس دانشکده پزشکی بِیلور در ایالت تگزاس اعلام کرد که تا اول فوریه ممکن است ۴۸۸ هزار نفر از مردم آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست بدهند.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۱۰ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
کشته شدن یک سیاهپوست دیگر به دست پلیس کالیفرنیا
تصاویری از شلیک پلیس آمریکا به یک شهروند سیاهپوست این کشور که به کشته شدن او منجر شد، منتشر شد.
اعتراضات به قتل یک سیاهپوست دیگر در کالیفرنیا
معترضان به بی عدالتی نژادی و خشونت پلیس آمریکا در اعتراض به قتل یک جوان سیاه پوست دیگر در شهر سن برناردینو- کالیفرنیا تجمع کردند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
تصمیم اکسان موبیل به اخراج کارکنانش در آمریکا
شرکت نفتی اکسان موبیل، بزرگترین شرکت نفتی آمریکا، پس از کاهش نیروی کار خود در اروپا و استرالیا، اکنون تصمیم گرفته است نیروی کار خود در آمریکای شمالی را نیز کاهش دهد.
اختلاف در مذاکرات دموکراتها و کاخ سفید بر سر برنامه رونق اقتصادی
مذاکرات نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا و کاخ سفید درباره برنامه رونق اقتصادی و مالی ممکن است به نتیجه نرسد.