به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی ( یازدهم مهر ) به شرح زیر است:
امام خمینی، عراق را به مقصد کویت ترک کرد
۴۲ سال پیش در چنین روزی، یازدهم مهر سال ۱۳۵۷ هجری شمسی پس از منع فعالیتهای سیاسی و مذهبی حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در کشور عراق و به دنبال اینکه رژیم سابق عراق در برابر تلاشها و مبارزات امام خمینی (ره) بطور جدی محدودیت ایجاد کرد، ایشان عراق را به قصد کشور کویت ترک کرد. اما دولت کویت به خاطر حفظ روابطش با رژیم شاه، از ورود حضرت امام (ره) به این کشور ممانعت نمود. به دنبال این اقدام، امام خمینی (ره) چند روز بعد به فرانسه هجرت کرد.
شایان ذکراست که اعمال و رفتار غیرانسانی و مستبدانه رژیم بعث عراق، خشم ملت مسلمان و انقلابی ایران را، که در آن روزها حساسترین دوران مبارزه با رژیم شاه را میگذراند، برانگیخت.
شروع به کار تلویزیون در ایران
با راه اندازی و بهره برداری از نخستین فرستنده تلویزیونی ایران در یازدهم مهرماه ۱۳۳۷ شمسی، تلویزیون ایران، پخش برنامه های خود را آغاز کرد.
تلویزیون ایران در ابتدا به صورت یک بخش کاملاً خصوصی اداره می شد که ابتدا در هر روز چهار ساعت برنامه پخش میکرد.این تلویزیون برای گسترش مناطق تحت پوشش خود، در سال ۱۳۴۰ ش فرستنده دیگری در آبادان و یک فرستنده تقویتی در اهواز تأسیس کرد. در اواخر سال ۱۳۴۲ ش، تلویزیون ایران از ساختار یک شرکت خصوصی به شرکت سهامی تلویزیون ایران تغییر شکل داد تا این که تلویزیون ملی ایران با امکانات یک استودیو، سه دوربین و دو دستگاه ضبط مغناطیسی در آبان ماه ۱۳۴۵ ش، به صورت تلویزیون دولتی و به طور آزمایشی آغاز به کار کرد. در نهایت، سازمان تلویزیون ملی ایران در ۲۹ اسفند ۱۳۴۵ ش رسماً افتتاح شد و کار خود را وسعت بخشید.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تغییر نام یافت و با گذشت زمان، فعالیتهای این سازمان به صورت افزایش فرستنده و شبکه های رادیویی و تلویزیونی در تهران و شهرستانها رو به گسترش نهاد.
تولد نات ترنر ، رهبر نخستین شورش بردگان سیاه پوست آمریکایی
۲۲۰ سال پیش، ۲ اکتبر ۱۸۰۰ میلـادی «نات ترنر» رهبر نخستین شورش بردگان سیاهپوست آمریکایی به دنیا آمد.
نات ترنر (: Nat Turner) بردهٔ سیاهپوست آمریکایی بود که رهبری نخستین شورش پایدار بردگان در تاریخ آمریکا را در ۱۸۳۱ برعهده داشت. نات ترنر سیاهپوستی آفریقاییتبار بود که در ۱۸۰۰ در ساوث همپتونِ ایالت ویرجینیا در آمریکا زاده شد. ترنر در ۱۸۳۱ رهبری گروهی از بردگان را برعهده گرفت و آنها طی شورشی که به «قیام ساوثهمپتون» مشهور شد ۵۰ نفر از سفیدپوستان را کشتند اما دیری نگذشت که او و ۱۶ نفر دیگر از سیاه پوستان در همان سال دستگیر شده و پس از محاکمه به دار آویخته شدند. «اعترافات نات ترنر»، نوشتهٔ ویلیام استایرون که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد به قیام ترنر و دیگر سیاه پوستان همراه وی اشاره دارد.
آزادسازی بیت المقدس توسط "صلاح الدین ایوبی"
در صبح جمعه ۲ اکتبر ۱۱۸۷ میلادی بیت المقدس به آغوش مسلمانان بازگشت.اولین مرحله جنگهای صلیبی از سال ۱۰۹۶ میلادی آغاز شد و چهار سال بعد با حمله سپاهیان صلیبی به بیت المقدس و اشغال، غارت و کشتار بیرحمانه هزاران نفر از زنان و مردان و کودکان بیگناه آن سرزمین پایان پذیرفت. در سال ۱۱۸۷ میلادی که حدود ۴۰ سال از پایان جنگ دوم صلیبی میگذشت، صلاح الدین ایوبی، پس از تصرف سوریه، لبنان و مصر، بیت المقدس را به محاصره درآورد. وی در ابتدا با ارسال پیامی برای اشغالگران، احترام خود به قدس و عدم تمایل به خونریزی در آن مکان را یادآور شد و خواستار ترک آن سرزمین توسط مهاجمان گردید و در امان بودن اموال آنان را تضمین کرد. اما صلیبیان نپذیرفتند و کارزار سختی آغاز گردید. از این رو نخستین حمله مسلمانان در نیمه رجب ۵۸۳ ق به وقوع پیوست، اما بدون نتیجه ماند.
سپس مسلمانان با ایجاد تونلهایى از طریق دیوار شهر به داخل نفوذ کردند. در این زمان حاکم شهر تقاضای صلح نمود و تهدید کرد که اگر این تقاضا پذیرفته نشود تمامی بناهای مقدس اسلامی و مسیحی را به آتش میکشد و ۵ هزار زندانی مسلمان را خواهد کشت. از این رو، قراردادی بین دو طرف منعقد شد که بر اساس آن اولا شهر تسلیم سپاه صلاح الدین می شد و ثانیاً محاصره شدگان باید به ازای افرادِ خود فدیه بپردازند تا از اسارت آزاد شوند. بدین صورت در صبح جمعه ۲ اکتبر ۱۱۸۷ میلادی بیت المقدس به آغوش اسلام بازگشت. صلاح الدین پس از ورود به بیت المقدس هیچ یک از بناهای مسیحیان را ویران نکرد و نسوزاند. وی همچنین سه روز پس از ورود به شهر، کلیسای شهر را به کشیشان سپرد و پادشاه بیت المقدس را آزاد کرد تا به اروپا بازگردد. با این حال، صلیبیها بار دیگر برای اشغال بیت المقدس به این سرزمین هجوم بردند ولی موفق به تصرف آن نشدند.
آغاز هفته مبارزه با سرطان
همه ساله یک هفته با عنوان هفته مبارزه با سرطان (۱۱ تا ۱۷ مهر) در کشور به بیماران سرطانی اختصاص یافته است.
با توجه به اهمیت این بیماری لازم است در خصوص پیشگیری از آن به افراد مختلف جامعه اطلاعات لازم داده شود. در این بیماری معمولاً برخی از سلولهای بدن بصورت نامنظم و بدون تدبیر خاص شروع به تکثیر کرده و میزان مرگ آن سلولها کاهش قابل ملاحظهای مییابد. پزشکان برای جلوگیری از ابتلای افراد به سرطان شیوههای مختلفی را پیشنهاد میکنند که از آن جمله میتوان به مواردی از قبیل نکشیدن سیگار، پرهیز از رژیم غذایی کم چربی همراه با استفاده از مواد گیاهی فراوان، معاینه مرتب توسط پزشک و دندانپزشک، توجه به هر برآمدگی و یا زخمی که تمایل به التیام ندارد و به هر نوع تغییری در اعمال طبیعی بدن حساس باشد، پرهیز از ایستادن در مقابل تابش مستقیم و شدید نور خورشید، شناخت مواد سرطان زا و عدم استفاده از آنها در محیط کار و خانه و توجه به بهداشت و سلامت روان اشاره کرد. هر ساله بیش از ۱۰ میلیون نفر مبتلا به سرطان تشخیص داده میشوند. تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۱۵ میلیون در سال برسد. سرطان علت مرگ ۶ میلیون نفر در سال بوده که ۱۲ درصد کل مرگ و میر در دنیا را شامل میشود. در حال حاضر اطلاعات زیادی در مورد علل سرطان وجود دارد که میتواند باعث پیشگیری از یک سوم از سرطانها بشود. سرطان ریه، روده بزرگ و معده جزء ۵ سرطان شایع در مردان و زنان در دنیا میباشند. سرطان ریه و معده شایعترین سرطان در مردان و سرطان سینه و سرویکس شایعترین سرطان در بین زنان هستند. با وجود پیشرفتهای فزاینده در زمینه پیشگیری و درمان سرطان، میزان کل ابتلا به انواع سرطانها در سراسر جهان در ۲ دهه آینده ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت که این افزایش بیشتر به سبب کمبود امکانات بهداشتی در کشورهای درحال توسعه است. لزوم توجه به علائمی که فرد را مشکوک به سرطان میکند در حال حاضر از اهمیت خاصی برخوردار است.