آماده سازی شالیکوبی های گیلان برای تولید برنج تازه
بیش از هزار و 400 شالیکوبی گیلان برای تبدیل شلتوک به برنج سفید در فصل برداشت پیش رو آماده شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گیلان ؛ معاون صنایع تبديلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز گفت : برای تبدیل حاصل دسترنج شالیکاران گیلانی به برنج سفید در فصل برداشت پیش رو صاحبانهزار و 425 شالیکوبی فرآیند تعمیر و نگهداری را سپری کرده اند.
قاسم جوادزاده مقتدر افزود : 475 شالیکوبی نیز برای کاهش ضایعات و افزایش بهره وری تجهیز ، نوسازی و اصلاح شده است.
وی با بیان اینکه با تجهیز و نوسازی و اصلاح ساختار این شالیکوبی ها سالانه از 30 تا 35 هزار تن ضایعات ناشی از تبدیل شلتوک به برنج جلوگیری شده است افزود : با این کار از هدر رفت 600 میلیارد تومان جلوگیری می شود.
معاون صنایع تبديلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از تداوم اجرای طرح نوسازی ، تجهیز و اصلاح ساختار شالیکوبی ها ، بر اساس اهداف پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه خبر داد و افزود : طبق این برنامه هر ساله 28 تا 30 شالیکوبی با بهره گیری از تسهیلات بانکی نوسازی و اصلاح می شود.
قاسم جوادزاده مقتدر در ادامه از اعطای 57 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به صاحبان 40 شالیکوبی استان در سال 98 خبر داد و گفت : نیاز واقعی استان در این بخش حداقل 2 برابر این رقم است و انتظار می رود در برنامه ریزی آینده ، دست اندرکاران مالی دولت ، به این موضوع توجه کنند.
وی همچنین برنامه های سازمان جهاد کشاورزی گیلان در قالب برند سازی و ایجاد زنجیره تولید برنج از مزرعه تا سفره تشریح کرد و افزود : تاکنون 15 زنجیره تولید برنج در گیلان شناسایی و 65 برند رسمی برنج با مشارکت 55 کارخانه و 70 هزار تن ظرفیت ایجاد شده است و این ظرفیت تا 2 سال آینده به 200 هزار تن افزایش خواهد یافت.