امسال؛
بازگشت بیش از ۲ هزار واحد صنعتی راکد به چرخه تولید
امسال ۲ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی تعطیل شده به چرخهی تولید باز میگردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه گفتگوی دولت با بخش خصوصی در یاسوج با بیان اینکه پارسال هزار و ۶۰۰ واحد با حمایتهای دولت، کار تولید را از سر گرفتند و به چرخه تولید بازگشتند، گفت: پس از تحریمهای خصمانه دشمنان تلاشها برای تمرکز بر اقتصاد بدون نفت آغاز شد، به گونهای که در قالب نهضت ساختِ داخل، ۳.۲ دهم میلیارد دلار از واردات سالهای قبل بومی سازی شد.زرندی افزود: در این رهگذر ۱۴ قلم از ۳۰ قلم کالایی که باید در داخل تولید شود عملکرد مثبت داشتند که از جمله آنها
می توان به خودرو، لوازم خانگی، فولاد و آلمنیوم اشاره کرد.
وی بهره وری سرمایه، تکمیل واحدهای نیمه تمام با ظرفیت بالای ۶۰ درصد، فراهم کردن زمینه بازگشت واحدهای تعطیل به چرخه تولید، هدایت سرمایه گذاران، تخصیص ارز و افزایش ظرفیتهای تولیدی موجود از ۵۲ درصد به ۷۰ درصد را از هدفگذاریهای امسال این وزارت خانه برشمرد.
در این نشست مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم گفت: توسعه مناطق محروم از جمله کهگیلویه وبویراحمد یکی از ۴۰ برنامه مهم امسال این وزارتخانه است.
اتابکی افزود: کهگیلویه وبویر احمد با در نظر گرفتن شاخصهای توسعه نیافتگی در راس استانهای محروم کشور است که باید برای رونق اقتصادی در این استان بیشتر همت کرد.
وی از تدوین سند توسعه استان در شش محور خبر داد و افزود: این سند بر تکمیل و راه اندازی طرحهای صنعتی و معدنی، تکمیل زیر ساختها و نواحی صنعتی و معدنی، احیاء واحدهای راکد و غیر فعال و توسعه طرحهای بازرگانی تمرکز دارد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت صمت اضافه کرد: به این منظور ۲۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۶۲ برنامه توسعهای تخصیص یافت که ۴ هزار فرصت شغلی را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: اجرای این طرحهای زیر ساختی فقط با وزارت صمت نیست و وزارتخانههای دیگری از جمله وزارت نیرو و راه و شهرسازی باید مشارکت کنند.
اتابکی به هدف گذاری صادرات غیر نفتی اشاره کرد و گفت: صادرات ۵ میلیون دلاری در سال جاری باید محقق شود ضمن اینکه ۲۴ معدن فعال وسه شرکت در بازار سرمایه پذیرش میشوند.
اتابکی ابراز امید واری کرد اعتبارات تبصره ۱۸ امسال ۱۰۰ درصد به استان تخصیص داده شود.
در این نشست رئیس اتاق بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد هم توانمندیهای استان در حوزه نفت، گیاهان دارویی و آب را یاد آور شد و افزود: به سهم استان با وجود این قابلیتهای مهم کمتر توجه میشود.
کیانی افزود: بی توجهی سازمانهای توسعهای در سنوات گذشته فرصت بالندگی و رونق را از اقتصاد استان گرفته است.
وی تامین منابع صندوق توسعه ملی، فراهم کردن حضور سرمایه گذاران خارجی برای ایجاد واحدهای بزرگ در استان و توجه به اشتغال روستایی با تمرکز بر ایجاد نواحی صنعتی را از جمله راهکارهایی دانست که به توسعه اقتصادی استان کمک میکند.
در این نشست کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: هدفگذاریها برای توسعه اقتصادی استان باید با در نظر گرفتن ظرفیتهای استان باشد.
وی با برشمردن برخی ضرورتها برای توسعه دسترسی به زیر ساختهای مهم از جمله تسهیل در صادرات، ایجاد فرصتهای مناسب حمل و نقل و تمرکز بر توسعه سرمایه گذاریهای کلان را ضروری دانست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۴۲ معدن به نتیجه رسیده است، بیان کرد: زیرساختهای هشت معدن در شهرستان چرام به مرحله خوبی رسیده است.
حسین کلانتری با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد جزئی از این کشور است، اضافه کرد:، اما هیچ مطالعاتی روی معادنش انجام نشده بود در حالی که نیاز هست بیشتر هم مورد توجه قرار داده شود.
صمیمی دوست معاون اقتصادی استاندار از صدور جواز تاسیس برای ۵۰۲ واحد خبر داد و گفت: پیش بینی حجم سرمایه گذاری این واحدها ۲۶۹ میلیارد و ۵۳۷ هزار ریال است که پیش بینی میشود حدود ۱۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کند.
در این نشست اعضا در باره چگونگی تحقق اهداف اقتصادی گفتگو کردند.