معاون اقتصادی استاندار؛
انبوه سازی راهکار فرار از گرانی مسکن و اجاره بها
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: انبوه سازی راهکار خروج از کمبودها و گرانی مسکن است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون اقتصادی استاندار مالیات بر خانههای خالی را مهم ارزیابی کرد و گفت: انبوه سازی راهکار خروج از کمبودها و گرانی مسکن است.حشمت الله صمیمی دوست در خصوص افزایش اجاره بهای منازل مسکونی افزود: برای تنظیم بازار هر کالایی باید عرضه و تقاضای آن در نظر گرفته شود و اگر به اندازه کافی عرضه وجود نداشته باشد که جوابگوی تقاضای مردم باشد طبیعتا افزایش قیمت آن کالا نیز وجود دارد.
وی اضافه کرد: سیاست بلند مدتی در دولت وجود دارد و باید موضوع ساخت مسکن در دستور کار باشد و در مورد قیمت مسکن نیز، چون کالای وارداتی به حساب نمیآید که با وارد کردن آن قیمتها را پایین آورد باید تصمیمات کلان و جدی در این زمینه گرفته شود.
صمیمی دوست عنوان کرد: بحث مسکن باید به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار سیاستهای کلان اقتصادی دولتها قرار داشته باشد و همچنین برخود با تخلفات در این خصوص از جمله نحوه چگونگی برخورد و قیمت گذاری ها جای کارشناسی و بررسی دارد.
وی گفت: شیوه نامه برخورد با متخلفات و افرادی که مسکن خود را با قیمتهای گزافی عرضه میکنند باید محکم و مشخص باشد و نقش اداره کل امور مالیاتی در زمان کنونی بیشتر به چشم میآید.
معاون اقتصادی استاندارد گفت: شیوه برخورد با تخلفات مسکن باید شفاف و روشن باشد و اگر تخلفی مشاهده شده باید نحوه برخورد با آن نیز مشخص شود.
وی اضافه کرد: بنگاه دار اگر بیش از درصد مشخص شده وجه مطالبه کند یک تخلف مشخص است و برخورد با آن نیز توسط متولیان امر انجام میشود، اما مشکل اصلی، مالکان منازل مسکونی هستند که قیمتهای غیر متعارفی را برای اجاره و فروش منزل مطالبه میکنند و باید شیوه برخورد با این افراد توسط دولت و مجلس مشخص شود.
وی با تحسین کار برخی از صاحب خانهها در کمک به مستاجران ادامه داد: صاحب خانههای منصفی که در این شرایط مثل بقیه نبوده و قیمتهای متعارف و حتی کمتر از آن را اجاره نشینان خود مطالبه می کنند، جای تشکر و قدردانی دارد.
صمیمی دوست به شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و اضافه کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا مردم شرایط سختی را در این ایام از سال سپری میکنند و برخی از آنها مشاغل خود را از دست داده اند.
وی افزود: در برخی از استانها صاحبان املاک زیادی بودند که اجاره بهای مغازه خود را دو تا سه ماه نگرفتند و امیدواریم مالکان منازل مسکونی استان نیز این موضوع را پیش گیرند تا از این شرایط حساس نیز عبور کنیم.
وی با اشاره به نحوه برخورد با احتکار یا افزایش قیمت بهای زمین گفت: در مورد زمین نیز قانون گذاران قانون مشخصی برای بررسی و قیمت گذاری زمینها مشخص نکرده اند که بتوان با آنها برخورد قانونی داشت.
معاون اقتصادی استاندار افزود: تنها راه حل این مشکل و ایجاد تعادل در بازار ملک و زمین ورود راه و شهرسازی است و اگر دولت و قانون گذاران ما به سمت انبوه سازی پیش بروند خود به خود قیمت زمین و اجاره بها نیز کاهش مییابد.