پس از گذشت بیش از ۳ ماه از انتشار ویروس کرونا
گام به گام درمان کرونا از پلاسما تا ایمونوگلوبولین
خبر خوب دستیابی محققان کشور به روشهای نوین درمانی، میتواند نویدبخش درمان این همه گیری ویروسی باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ گروه پلاسما درمانی در بیمارستان بقیه اله کار تحقیقاتی خود را از روزهای نخست بحران کرونا آغاز کرد و از همان روزهای نخست، شاهد اثربخشی روش پلاسما درمانی در بهبود بیماران مبتلا به کرونا بود.
روشی که در آن پلاسمای بهبودیافتگان کرونا به بیماران و مبتلایان این بیماری ویروسی تزریق میشود.
دکتر حسن ابوالقاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در مورد طرح پلاسما درمانی اینگونه توضیح داد: مرحله نخست طرح این بود که پلاسمای بهبود یافتهگان کرونا را گرفته و با رعایت استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت و ثبت در مرکز کارآزمایی بالینی وزارت بهداشت توانستیم براساس سابقه اثرگذاری پلاسما درمانی در بیماری سارس و ابولا، به بهبود روند درمان بیماران کرونایی کشور ادغام کنیم.
وی با بیان این که ۵۰ بیمار اول را از بیمارستان بقیه اله انتخاب کردیم بسیار بدحال بودند افزود: مشاهده کردیم هرچه قبل از ۷ روز از شروع بیماری تزریق پلاسما به آنها زودتر صورت گیرد نتیجه بهبودی بیماران بیشتر میشود و آنالیز بیش از ۴۰۰ پلاسمای بهبودیافته در این مرکز صورت گرفته است.
این فوق تخصص خون و سرطان ادامه داد: کاهش طول مدت بستری، اثربخشی بیشتر داروهای تجویز شده به بیماران، پیشگیری از بدحال شدن بیمار و نیاز به دستگاههای کمک تنفسی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از ایان بیماری از جمله نتایج معنادار بهره مندی از روش پلاسما درمانی در درمان بیماران کرونایی بود.
کسب رتبه نخست ایران در اجرای طرح پلاسما درمانی در جهان و منطقه
گفتنی است این روش درمانی که در منطقه و جهان رتبه نخست را به کشور ما اختصاص میدهد روشی موثر است که پس از ایران در چین و امریکا نیز مورد توجه محققان این کشورها قرار گرفته است.
دکتر ابوالقاسمی ادامه داد: زمانی که ما طرح پلاسما درمانی را آغاز کردیم چین به شکل بسیار محدودی به تحقیقات در مورد آن پرداخت و پس از دو سه هفته که نتایج بالینی کار ما مشخص شد امریکا نیز اعلام کرده که از این روش درمانی میتوان برای درمان کرونا استفاده کرد.
گفتنی است خوشخبتانه روند پیشرفت تحقیقات تیمهای پزشکی در کشور سیر صعودی داشته و پس از گام بلند و موثر پلاسما درمانی در بهبود بیماران کرونایی محققان کشور به فکر بهره مندی از آنتی بادی خالص بهبودیافته گان یا ایمونوگلوبولین وریدی افتادند که سالها پیش از این یکی از اهداف تیمهای تحقیقاتی کشور بود.
رئیس تیم پلاسما درمانی بیمارستان بقیه اله گفت: گام دوم ما بهره مندی ازای ویای جی (IVIG) یا ایمونوگلوبولین وریدی در درمان بیماران کرونایی است که در این روش درمانی با توجه به تخلیص بالای آنتی بادی میتوان به درمان بیماران بسیار بدحال بیماری کرونا دست یافت.
ساخت نخستین ایمونوگلوبولین ایرانی در بحران کرونا
وی با اشاره به این که سالها در تلاش برای ساختای ویای جی داخلی در درمان بیماریها بودیم گفت: خوشبختانه تهدید کرونا فرصت لازم را در اختیار تیمهای تحقیقاتی کشور قرار داد و این آرزوی دیرینه بالاخره محقق شد و اکنون در تلاش برای طی مراحل استاندارد سازی آن و رایزنی با سازمان غذا و دارو برای گرفتن تاییدیه این روش و اجرای آن در بخش بالینی هستیم و معتقدیم این روش بسیار موثرتر از پلاسما درمانی میتواند روند بهبودی بیماران را به طور چشمگیری کاهش دهد.
در حالی که کشورهای دیگر در بحران کرونا سعی در رسیدن به یک ثبات نسبی هستند و در پلههای نخست درمان این بیماری باقی مانده اند ایران توانسته است گامهای موثر و بلندی بردارد و هم راستا با کمکهای همدلانه و مومنانه مردم و گروههای مختلف در تامین اقلام مورد نیاز این روزها از جمله ماسک، مواد ضدعفونی، سار اقلام بهداشتی، موفقیت تیمهای پزشکی و درمانی توانی مضاعف در رگهای جامعه برای مقابله بیشتر با این همه گیری تزریق میکند.
دکتر عین الهی متخصص عفونی که از روزهای نخست همه گیری کرونا در بیمارستان بقیه اله فعالیت میکرد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در روزهای اول بسیار درگیر مشکل تنگی نفس، درگیری تختهایای سی یو و مشکلات ریوی بودیم، اما خوشبختانه روش پلاسما درمانی توانست ضمن کاهش مشکلات تنفسی کاهش نیاز بیماران به تخت آی سی یو و کاهش مرگ و میر بیماران جا خوبی در پروسه درمان این بیماری بدست آورد.
وی افزود: اهدای پلاسما اقدامی خداپسندانه است که در این چند ماه توانست جان بسیاری از هموطنان درگیر این بیماری را نجات دهد چنانچه پلاسمای بهبود یافتگان براساس نتایج آزمایشگاهی و تحقیقاتی حاوی ۹۸ درصد آنتی بادیهای موثر برای مقابله با این ویروس است که هرچه سریعتر به بیمار مبتلا به کرونا تزریق شود میتوند کمک بیشتری برای از بین بردن این ویروس داشته باشد.
این گامهای موثر حاصل بیش از سه ماه تلاش شبانه روزی گروههای پزشکی و تحقیقاتی کشور است که توانسته روحیه امید و خودباوری را در این بحران و همه گیری ویروس کرونا در کشور تقویت کند و بعد دیگر این تلاشها ما مردم هستیم که با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و فاصله گذاریهای اجتماعی کمک به کاهش موارد مبتلا به این بیماری کرده باشیم.