خراسان رضوی ،
پلاسما درمانی 32 مبتلا به کرونا
32 بیمار مبتلا به کرونا در مشهد پلاسما درمانی شدند.
دکتر محسن صدیق شمسی افزود : پلاسما درمانی از روشهای مداوای بیماران مبتلا به کرونا است که با کمک سازمان انتقال خون هماکنون در ۶ استان کشور از جمله تهران ، مشهد و کرمانشاه انجام میشود.
وی افزود : در پلاسماتراپی باید اهدا کننده و گیرنده پلاسما مبتلا به ویروس کووید ۱۹ شده باشند و در بدن اهدا کننده به اندازه کافی آنتی بادی تولید شده باشد.
این فوق تخصص خون و انکولوژی گفت : بررسیها در استفاده از روش پلاسما درمانی برای بیماران کرونایی نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد بیماران با این روش بهبود کامل یافته و از آی. سی. یو خارج شدهاند .
دکتر صدیق شمسی ادامه داد : برای دریافت پلاسمای بهبود یافتگان باید دستکم دو هفته از بهبودی کامل فرد مبتلا به کرونا بگذرد و سطح آنتی بادیها در بدن وی به سطح مطلوب برسد.
وی گفت : با توجه به اینکه در شهریور و فصل پاییز امسال احتمال شیوع دوباره بیماری کرونا وجود دارد ، سازمان انتقال خون خراسان رضوی فراخوانی مبنی بر دریافت پلاسمای خون از بهبود یافتگان این بیماری منتشر کرده است تا با جمعآوری پلاسما ، فریز و ذخیرهسازی آن در دوران شیوع بیماری از این فرآوردهها استفاده شود.
- بیشتر بدانید:
پلاسما فرآورده خونی است که پس از جداسازی گلبولهای قرمز و سفید و پلاکت از خون به دست میآید و روش پلاسماتراپی در درمان مبتلایان به کرونا کاربرد دارد.
در پلاسما آنتیبادیها و فاکتورهای انعقادی و پروتئینهای مهم بدن وجود دارد که آنتی بادیهای علیه ویروس کرونا از آن جمله است و سیستم ایمنی فرد بهبودیافته مبادرت به تولید آن میکند.
براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۸۴ هزار و ۹۵۵ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۷۳۰ نفر رسیده است.