پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اگر خواست ایران محقق نشود، گام چهارم را در زمان مقرر برخواهیم برداشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور امروز در حاشیه جلسه دولت و در گفتگو با خبرنگاران درباره برداشتن گام چهارم در کاهش تعهدات هستهای از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: گام چهارم کمیتهای در حال بررسی موضوع است و قرار ما بر این است که اگر تا زمان دو ماهه مقرر شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای گام سوم در مذاکرات رفت و آمدها آن چه که جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است، محقق نشود، قطعاً گام چهارم را در زمان مقرر برخواهیم برداشت.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اتفاقات رخ داده برای تعدادی از ایرانیان، افزود: این فقط مختص کشور مالزی نیست و برای دانشجویان و حسابهای ایرانیان این اتفاقات در جاهای دیگر هم افتاده و این گونه اقدامات ناشی از مشکلاتی است که در قبال تحریم بوجود آمده، ولی خوشبختانه وزارت خارجه و سفارت ما رایزنیهایی که انجام داده اند، بسیاری از این حسابها باز شده است.
وی همچنین گفت: موضوع بستن حسابهای ایرانیان در مالزی را برای گشایش دنبال خواهیم کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه کشورهای عراق و لبنان دچار تروریسم سیاسی با توطئه رژیم صهیونیستی، عربستان و آمریکا شده اند و اینکه مواضع جمهوری اسلامی ایران در این قبال چیست؟ افزود: آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی خاص مردم و فضای مجازی را کنترل و هم خط دهی و هم از نظر مالی حمایت میکنند و این در مجموع هم به ضرر مردم لبنان است هم به ضرر مردم عراق.
آقای واعظی گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده که هم باید دولتها به خواست مردم توجه کنند و هم این که مطالبات باید به گونهای بیان شود که باعث هرج و مرج و به هم ریختگی اوضاع، تخریب و کشته و مجروح نشود.
وی افزود: توصیه جمهوری اسلامی ایران، همواره دعوت به آرامش و اجازه ندادن به نیروهای خارجی برای دخالت در امور کشورهاست.
رئیس دفتر رئیس جمهور، تضعیف دولت مستقر را از اهداف آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی در لبنان و عراق ذکر کرد و گفت: هدف دیگر آنها فاسد جلوه دادن مرجعیت و احزاب قانونی کشور عراق است و از طرف دیگر تلاش میکنند فاصلهای بین ایران و عراق ایجاد کنند.
آقای واعظی افزود: ما و عراق باید این آگاهی را داشته باشیم که خارجیها به اهداف خودشان نرسند.
وی مخالفت عدهای به سخنان رئیس جمهور که براساس اصول قانون اساسی عنوان شده است، گفت: من به صورت جدی متوجه نیستم که افرادی که مخالف یک اصل قانون اساسی هستند به چه چیزی اِشکال میگیرند.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: در قانون اساسی یک اصل مترقی وجود دارد و ما بعد از انقلاب هر زمانی که مراحل آن طی شده از آن استفاده کرده ایم و با این اصل نباید مخالفت کرد.
آقای واعظی همچنین گفت: این موضوع صراحت دارد و مراحل آن باید طی شود و در اختیار یک ارگان نیست و باید دولت، مجلس و مقام معظم رهبری به یک نقطه روشنی برسند و اجرا شود و به نظر من این موضوع مخالفتی ندارد و همانند بقیه اصول قانون اساسی است و در یک مقاطعی لازم است که از آن استفاده شود.
حذف یارانه برخی دهکها تدریجی انجام میشود
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: حذف یارانه برخی دهکها به صورت تدریجی و با مطالعه انجام میشود و هر جایی که اشتباه کنیم یارانه را بر میگردانیم و مردم نگران نباشند.
واعظی امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در خصوص یارانهها افزود: یک خواستهای را همواره مجلس در قانون بودجه از دولت دارد و بسیاری از مردم هم این خواسته را از دولت دارند و میگویند کسانی که وضعیت اقتصادی آنها خوب است حق گرفتن یارانه را ندارند و این حرف حقی است، ولی اینکه ما بخواهیم ۲۴ میلیون یارانه بگیر را حذف کنیم اصلاً درست نیست.
وی اضافه کرد: روش ما همان روش گذشته است که به صورت تدریجی و با مطالعه این کار انجام میشود و هر جایی که اشتباه کنیم یارانه را بر میگردانیم و مردم نگران نباشند.
اقای واعظی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص افای تی اف تصریح کرد: مواضع دولت در این باره روشن است و ما اعتقاد داریم و به صراحت نیز اعلام کرده ایم.
وی افزود: هر چند امروز به خاطر فشارهای آمریکا بانکهای ایرانی و خارجی برای ارتباطات دارای محدودیت هستند، اما ما آن را موقت میدانیم و فکر میکنیم دیر یا زود تحریمها رفع و موانع بانکی ناشی از تحریمها برداشته خواهد شد و بانکهای ما همانند گذشته باید با بانکهای دنیا کار کنند.
اقای واعظی اضافه کرد: این چهار لایحهای که به مجلس رفته دو تا از آنها به تصویب رسیده و سومی هم که لایحه پالرمو بود به تصویب مجلس رسیده و شورای نگهبان هیچ اشکالی بر آن نگرفته، ولی هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ایرادی بر آن وارد کرده و این به مجمع برگشته است و مجمع باید بر اساس آیین نامه داخلی خود ظرف یک سال این لایحه را مورد رسیدگی قرار میداد و اگر در طی این مدت مورد رسیدگی قرار نگرفته باید به همان نظر قبلی شورا بر میگشت که در این یک سال این لایحه مورد رسیدگی قرار نگرفته است.
رییس دفتر رئیس جمهور افزود: هم معاونت حقوقی ریاست جمهوری و هم حقوقدانان اعتقاد دارند این لایحه اکنون تبدیل به قانون شده است و میتوانند برای ابلاغ به رئیس جمهور ارسال کنند.
وی گفت: ما فکر میکنیم باید از فرصت استفاده کنیم و نگذاریم که خودمان خودمان را تحریم کنیم و این حرفهایی که زده میشود که اگر این لایحه را تصویب کنیم اطلاعاتی به دیگران میدهیم افرادی میگویند که اصلاً روابط خارجی و بانکی را نمیدانند.
اقای واعظی افزود: هم اکنون در خرید و فروشهایی که انجام میشود در این حد اطلاعات تبادل میشود و این اطلاعات خیلی مانع کار ما نیست.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که الان مانع شده اند یا تبلیغ میکنند که این کار نباید بشود باید با مردم روشن صحبت کنند و مسئولیت این کار را بپذیرند.
وی افزود: برای موضوعی که یک موضوع ملی است حتماً باید بی طرفانه و ملی برخورد کنیم و با مردم صریح صحبت کنیم تا بدانند افرادی که الان مخالفت میکنند مخالفتی است که در آینده به نفع کشور نخواهد بود.
اقای واعظی در خصوص موضوع توسعه احزاب که از سوی رئیس جمهور مطرح شد نیز گفت: وزارت کشور ارتباط خوبی با تمام احزاب دارد و درباره مجوزهایی که به احزاب با تفکرات و ائتلافهای مختلف داده در مقایسه با دولتهای قبل کار بسیار خوبی انجام شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: یک اتفاقی در انتخابات خانه احزاب پیش آمد که ما دنبال خواهیم کرد که درجلسات بعدی از این اتفاقات پیش نیاید.