جدیدترین اخبار از شورای شهر تهران؛
کمک گزارش تفریغ بودجه به تهیه بودجه سال آینده
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران: بررسی گزارش تفریغ بودجه میتواند به تصمیمگیری درباره بودجه سال آینده کمک کند
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛
مجید فراهانی در پایان یکصدوپنجاهویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران و در خصوص گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداری تهران گفت: شورای شهر تهران ناظر در مدیریت شهری شهرداری تهران است و این نظارت در سه شکل حین هزینه، قبل از هزینهکرد و بعد از هزینهکرد اعمال میشود.
وی افزود: در خصوص نظارت شورای شهر تهران در شهرداری تهران قبل از هزینهکرد برابر قوانین، شورا با تصویب بودجه سالیانه مسیر و ریلگذاری شهرداری تهران را هموار میکند. در حین هزینهکرد نیز شورا با تعیین ذیحسابها به صورت همزمان با اجرای بودجه سالیانه نظارت بر اجرای بودجه را انجام میدهد.
فراهانی ادامه داد: نظارت بر شهرداری پس از هزینهکرد در تصویب تفریغ بودجه اعمال میشود که در جلسه امروز گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفته بود. در گزارش تفریغ در حقیقت شهرداری تهران هزینهکرد واقعی خود را در اردیبهشتماه تا پایان خرداد ارائه و مشخص میکند که چقدر منطبق بر بودجه تفریغی شورای شهر تهران بوده است، به این ترتیب عملکرد واقعی هزینهکرد شهرداری مشخص میشود و انحرافاتی که از بودجه وجود دارد مشخص خواهد شد و بر اساس آن وظایفی برای شهرداری تهران تعیین میشود.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود در تصریح علت لزوم بررسی تفریغ بودجه گفت: قطعاً بررسی تفریغ بودجه میتواند برای تصمیمگیری بودجه سال آینده کمک بسزایی باشد و بودجه به صورت واقعیتری نوشته شود. علت دیگر بررسی تفریغ بودجه این است که انحرافات کنترل میشود و بر اساس ضرورت، تکلیفی برای شهرداری و شورا تعیین میشود.
وی تاکید کرد: گزارش ارائه شده در جلسه امروز به نظر کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به دلایل مختلفی به صورت مشروط قابل قبول است و ۴۳ تکلیف برای شهرداری و ۴ تکلیف برای شورا بر اساس این گزارش تفریغ، تعیین شد.
فراهانی در تشریح سه مورد از ۴۳ مورد تکلیف شهرداری تهران گفت: در تصویب گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۵، ۳۲۰۰ میلیارد تومان از منابع درآمدی شهرداری مشخص نیست در چه محلی هزینه شده است. این ابهام برای اعضای شورا وجود دارد که منابع درآمدی این ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در سیستم نشسته، اما مشخص نیست که در کجا هزینه شده است؟.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وامهای گرفته شده از بانکها توسط شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: این بدهیها از دورههای گذشته به این دوره منتقل شده و علیرغم اظهارنظر مدیران گذشته شهرداری تهران مبنی بر نداشتن بدهی شهرداری تهران، اما بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی در مجموعه شهرداری تهران وجود دارد.
فراهانی ادامه داد: بر اساس گزارش ارائه شده، تکلیف دیگری برای شهرداری معین شد که موظف است علاوه بر ارائه گزارش عملکرد ریالی، گزارش عملکرد مقداری را هم ارائه کند که بر اساس آن واحد انجام کار مشخص باشد تا حسابرس بفهمد عملکرد شهرداری تهران در موضوعات مختلف و پروژههای مختلف به صلاح شهرداری بوده است یا خیر؟.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد شهرداری که مشخص نیست در کدام محل هزینه شده است، گفت: این درآمد از سال ۹۵ کسر شده، اما معلوم نیست در کجا خرج شده است، البته گفته شده بخشی از آن برای پرداخت دیون مورد بهرهبرداری قرار گرفته، اما برای اعضاء محل خرج دقیق این درآمد مشخص نیست که باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی در پایان از موظف کردن شهرداری تهران برای ارائه گزارش عملکرد مقداری علاوه بر ریالی سخن به میان آورد و گفت: امیدواریم با اصلاح ساختار شهرداری نوع عملکرد مدیریت شهری نیز اصلاح شود.
۳۵ درصد بودجه سال۹۶ شهرداری معلوم نیست کجا هزینه شده است
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: براساس گزارش تفریغ بیش از ۳۵ درصد بودجه سال۹۶ معلوم نیست کجا هزینه شده است.
سید حسن رسولی در ارائه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ شهرداری تهران، اظهار کرد: طبق این گزارش ۳۱ هزار میلیارد ریال عدم تعادل بین منابع و مصارف بودجه سال ۹۶ است. طبق توضیح حسابرس شورا، این رقم ناشی از ایرادات نظام بودجه ریزی شهرداری تهران است.
وی با بیان اینکه طبق گزارش حسابرس در کمیسیون برنامه و بودجه این رقم، دیون مجازی است، تصریح کرد: یکی از اصول مهم بودجه ریزی اصل تعادل یعنی همسانی درآمد و هزینه است. معنای این عبارت این است که بیش از ۳۵ درصد بودجه سالیانه معلوم نیست کجا هزینه شده است و این به معنای این نیست که حیف و میل شده باشد. اگر بحث دیون است باید مثلبودجه ریزی دولتی در بودجه سال بعد برای دیون اعم از دیون بودجه نقد و غیر نقد رقمی دیده شود و در گزارش تعریغ سال بعد به صورت شفاف ارائه شود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: باید به صورت شفاف گزارش ارائه شود که از محل دیون چه میزان بدهی پرداخت شده و چه مقدار هزینه عمرانی و جاری بوده است؟
تصویب نهایی مصوبه "خانه باغ"
عضو شورای شهر از تصویب پیشنهاد شورا در خصوص تغییر مفاد دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری که همان مصوبه موسوم به خانه باغ به جای مصوبه برج باغ خبر داد.
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر با تشکر از دولت و رییس جمهور بابت ارائه لایحه شفافیت به مجلس گفت: این لایحه ۳۶ مادهای هرچند با تاخیر ارائه شد، اما دارای محورهای بسیار مهمی به اینش رح است:
۱. انتشار مشروح مذاکرات نهادهای شورایی که درباره حقوق و آزادیهای عمومی مصوبه دارند همانند مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان قانون اساسی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، هیاتهای عمومی دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری،
۲. انتشار اطلاعات اموال منقول و غیر منقول مصادره شده توسط نهادها،
۳. انتشار آمار زندانیان،
۴. انتشار منابع در اختیار و نحوه هزینه کرد احزاب و افراد و انتخابات ها،
۵. مستثنی نبودن بسیاری از نهادها از جهت شفاف کردن ساختار و عملکرد خود
و ۶. تعیین حریم خصوصی افراد برای اولین بار.
وی ادامه داد: به این ترتیب نمایندگان محترم مجلس در آستانه انتخابات پیش رو با آزمونی بسیار تاریخی و استراتژیک مواجه شدند که امیدوارم در این آزمون از مردم ایران اسلامی نمره قبولی بگیرند. البته جای تبریک به شورای پنجم دارد که در تصمیم گیری در برخی از این محورهاپیشتاز بوده اند.
سالاری در تشکری دیگر از وزیر راه و شهرسازی و دبیر و اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری بیان کرد: در جلسه دیروز این شورا که با حضور رییس شورای شهر تهران، اعضای کمیسیونهای شهرسازی و معماری و سلامت و محیط زیست شورای شهر و با حضور شهردار تهران و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری برگزار شد، پیشنهاد شورای شهر تهران در خصوص تغییر مفاد دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری که همان مصوبه موسوم به خانه باغ به جای مصوبه برج باغ بود، به تصویب نهایی رسید.
این عضو شورا افزود: به این ترتیب نحوه ساخت و ساز و بهره برداری از باغات باقی مانده پراکنده شهر تهران با رویکرد صیانت و حفاظت و حداقل بارگذاری ممکن و تعریف بستههای تشویقی شامل استقرار فعالیتهای مجاز و متناسب با فضای باغات شهر تهران تعیین تکلیف شد.
زیست شبانه واقعیتی در جهان شهری امروز است محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در پاسخ به شبهات و تخریبها از سوی برخی افراد در خصوص زیست شبانه گفت: موضوع زیست شبانه البته برای اعضای محترم شورا کاملا آشناست و ما احکامی را در این خصوص در برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران گنجاندیم.
وی ادامه داد: زیست شبانه یک واقعیت انکارناپذیر در جهان شهری شده امروز است. در سرتاسر جهان، از شرق تا غرب، از کشورهای توسعه یافته تا کشورهای در حال توسعه، کشورهای مسلمان یا مسیحی، هرجا زندگی شهری به خصوص در ابعاد کلان آن وجود دارد زیست شبانه شهری هم وجود دارد. ظهور این پدیده در دنیای معاصر به علت تغییرات بنیادینی است که در مناسبات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع رخ داده و گسترش آن را ناگزیر ساخته است. مانند بسیاری دیگر از پدیدههای جامعه معاصر از جمله اینترنت، اتوماسیون، شبکههای اجتماعی استارتاپها و ... که همه کشورهای جهان را در نوردیدهاند.
سالاری تصریح کرد: تغییر در ضرب آهنگ و نظم زمانی کار و فراغت در جوامع شهری معاصر موجب شده شهر شب برخلاف گذشته که تا حدودی خالی و آرام و بعضا در انحصار برخی گروههای اجتماعی خاص بود، به فضا-زمان اصلی برای گذران اوقات فراغت اقشار زیادی تبدیل شود. همین حضور همگانی مردم در فضاهای شهر شب موجب شکلگیری اقتصاد شبانه و فرهنگ شبانه در شهرهای جهان شده است. زیست شبانه شهرها بستری از فرصتها را فراهم میکند. تجربیات تاریخی جهانی نشان میدهد تا زمانی که زیست شبانه به صورت خودرو و خودجوش و برنامهریزی نشده گسترش مییافت تهدیدهایی را به وجود میآورد، اما وقتی مدیران شهری تصمیم گرفتند زیست شبانه را به رسمیت بشناسند و برای ساماندهی و بهبود آن برنامهریزی کنند تهدیدات رو به کاهش نهاد و فرصتها فرصت شکوفایی بیشتر پیدا کردند. این فرصتها، طیف وسیعی از فرصتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را در بر میگیرد.
پس کسی مدعی نیست زیست شبانه به طور مطلق و در هر شکلش پدیدهای مفید و مثبت است بلکه یک بستر شکلگرفته بر اثر اقتضائات جامعه است که میزان مثبت یا منفی بودن آن را نحوه برنامهریزی و مدیریت آن مشخص میکند. امروزه رونق زیست شبانه که بر اثر برنامهریزی و نظارت هوشمندانه به وجود آمده باشد، از مؤلفههای زیستپذیری شهرها و از عوامل برندینگ شهری محسوب میشود.
ضرورت ساماندهی به زیست شبانهوی افزود: از همه دوستان و منتقدین عزیز دعوت میکنیم به مجموعه مدیریت شهری و دستگاههای ذیربط کمک کنند که حیات شبانه شهر هرچه بیشتر غنی، سالم و نشاطبخش باشد. شورای شهر این آمادگی را دارد که طرحها و ایدههای ایجابی همه دغدغهمندان را پس از بحث و بررسی کارشناسی در برنامههای حیات شبانه لحاظ نماید.
انتقاد عضو شورا از عوارض علیالحساب برای صدور پروانه
عضو شورای اسلامی شهر تهران از دریافت عوارض علیالحساب صدور پروانه در شهرداری تهران انتقاد کرد
حجتنظری در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور با بیان اینکه در اسفند ماه سال ۹۶ گزارشی در مورد اخذ عوارض علیالحساب صدور پروانه در شهرداری تهران ارائه کردند، اما گویا با گذشت یک و نیم سال هنوز در بر همان پاشنه میچرخد، اظهار کرد: بر اساس قانون شهرداری تهران میبایست پس از دریافت نقدی یا اقساطی عوارض نسبت به صدور پروانه در مدت مشخص اقدام کند.
وی گفت: از سالها قبل دریافت عوارض علیالحساب قبل از صدور پروانه در شهرداری تهران باب شده بود و مسئولان شهرداری میگویند اگر مالکان مایل باشند، میتوانند علیالحساب پرداخت کنند. اما جای سوال است آیا اگر پرداخت نکنند، پروندهشان رسیدگی میشود؟ چرا باید شرایطی باشد که مردم به سمت پرداخت علیالحساب بروند؟
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه گردش مالی این عوارض علیالحساب نامشخص و مبهم است، عنوان کرد: شهرداری تهران باید این رویه نادرست را اصلاح کند.
شورایاریها واسطه شورا و محلات هستند
نایب رییس شورای شهر: حضور جوانان در عرصه شورایاریها آموزشی برای حضور آینده آنان در عرصههای تصمیم گیری و قانون گذاری در سطح کلان است.
سید ابراهیم امینی نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در یکصد پنجاه و یکمین جلسه شورا با اشاره به آغاز فرایند انتخابات پنجمین دوره شورایاریها و آغاز ثبت نام کاندیداها گفت: از دیروز نام نویسی آغاز شده است و انتظار داریم رسانهها این مسئله مهم را مورد توجه قرار دهند.
وی ادامه داد: توجه و حساسیت افکار عمومی به این امر مهم و تخصصی سبب خواهد شد تا زمینه ورود هر چه بیشتر متخصصان به این نهاد فراهم شود.
امینی گفت: باید به متخصصان رشتههای علوم انسانی، عمران و حقوق و سایر رشتهها فراخوان داده شود تا در این عرصه وارد و داوطلب شوند تا شاهد برگزاری انتخابات پر رنگ و پر رونق شویم.
امینی همچنین ابراز امیدواری کرد بانوان و جوانان نیز در این عرصه حضوری پر رنگ داشته باشند.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: حضور جوانان در عرصه شورایاریها آموزشی برای حضور آینده آنان در عرصههای تصمیم گیری و قانون گذاری در سطح کلان است.
دعوت از زنان و جوانان برای مشارکت در انتخابات شورایاریها
نایب رئیس ستاد شورایاریها هم با بیان اینکه درخواست من از جوانان و زنان ثبتنام و نامزدی در انتخابات شورایاریها است، تاکید کرد: امیدوار هستیم با حضور همه اقشار، حق بر شهر و حق محلات در سطح شهر از طریق شورایاری مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرد.
سید آرش حسینی میلانی در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به آغاز فرآیند انتخابات شورایاریها، از تلاش ریاست شورا برای تایید فرآیند نهایی انتخابات شورایاریها تشکر کرد و گفت: فرآیند ثبتنام انتخابات به گونهای طراحی شده است که صرف زمان را برای ثبت نام داوطلبان نامزدی به حداقل برساند.
عضو شورای شهر با بیان اینکه درخواست من از جوانان و زنان ثبتنام و نامزدی در انتخابات شورایاریها است، اظهار داشت: حدود ۱۱ درصد اعضای شورایاران را زنان تشکیل میدهند در حالی که نیمی از شهر تهران را زنان تشکیل میدهند و نقش بسیار مهمی را در پیگیری حقوق محلات دارند. تجربه هم نشان میدهد زنان شورایار بسیار پیگیرتر و مستقلتر از دفاع از حقوق محلات عمل میکنند.
حسینی میلانی افزود: ما شرط سن برای نامزدی در انتخابات شورایاری را به ۲۲ سال کاهش دادهایم تا جوانان بیشتری بتوانند در فرآیند انتخابات شرکت کنند. انشاالله با مشارکت تمام اقشار در انتخابات شورایاری، افراد نخبه، دلسوز و علاقهمند انتخاب شوند.
توسعه قلمروی عمومی یعنی پس گرفتن فضاهای شهر به نفع مردم
شهردار تهران امروز در حاشیه جلسه علنی شورایشهر به پرسشهای خبرنگاران درمورد موضوعات طرح میدان هفتتیر، گزارش تفریغ بودجه و اصلاح ساختار شهرداری پاسخ داد.
پیروز حناچی در حاشیه یکصد و پنجاه و یکمین جلسه شورای شهر با حضور در جمع خبرنگاران درباره انتقادات اخیر به زیرگذر عابرپیاده در پروژه جدید میدان هفتم تیر گفت: پیشنهاد میکنم این موضوع به این شکل دیده شود که وسط شهر در میدان هفتتیر یک مجموعه تولید بتن راه انداخته بودند که برای مترو - و احتمالا حتی بقیه اماکن- بتن تولید میکرد؛ آن را جمع و تبدیل به یک فضای عمومی کردیم؛ این اقدام قطعا مفید است و در باقی فضاهای شهر نیز آن را تکرار خواهیم کرد.
وی افزود: توسعه قلمروی عمومی یعنی پس گرفتن فضاهای شهر به نفع مردم و قطعاً بهتر از ساختوساز است که بدون شک تمام مردم از آن نفع نمیبرند.
شهردار تهران درباره ارائه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ به شورای شهر گفت: حسابرس گزارش عمومی را مطلوب ارزیابی کرد، اما درمورد بندهایی نیز نکاتی گفته شد که ما را به انضباط نزدیکتر میکند.
وی درباره یک اختلاف مطرحشده در صحن شورا عنوان کرد: اختلاف مربوط به دیونی است که به سالهای بعد منتقل میشود و نسبت به بودجه مصوب است. عمده این اختلاف ۳۲۰۰ میلیاردی مربوط به دیون است، یعنی پروژههایی که از قبل باید پرداخت میشدند. اگر برای این پروژهها ردیف درست و روشن در بودجه دیده نشود، اختلاف بین بودجه و تعهدات شهرداری همواره وجود خواهد داشت. حسابرس محترم تذکراتی در این مورد داد که مورد توجه قرار میگیرد.
شهردار تهران در پایان درباره اصلاح ساختار شهرداری تهران نیز خاطرنشان کرد: بعد از صحبتهای آقای رسولی برنامهای در این مورد تصویب شد که، چون متاخر است باید برنامه را مورد توجه قرار دهیم؛ مکاتبهای با شورایشهر انجام میدهیم که هماهنگیهای لازم برایش پیشبینی شود.
جهتگیری عمومی شهرداری تهران ایجاد حداکثری شفافیت
شهردار تهران: اگر همیشه در جهت برنامههای مصوب شورا حرکت میشد با بدهی بالای ۵۰ هزار میلیارد تومان مواجه نمیشدیم.
پیروز حناچی امروز در جریان بررسی گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶، با حضور در صحن شورای شهر گفت: جهتگیری عمومی ما در شهرداری تهران به تاسی از مصوبات شورا، تلاش برای ایجاد حداکثر شفافیت است و در این جهتگیری بیشترین استقبال را از نظارت شورایشهر خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه این انضباط لازمه نظام مدیریت شهری است، عنوان کرد: تلاش میکنیم از طریق همسویی با شورا، در راستای اجرای برنامههای مصوب حرکت کنیم. واقعیت این است اگر همواره در جهت برنامههای مصوب شورا حرکت میکردیم امروز با بدهی بالای ۵۰ هزار میلیارد تومان مواجه نبودیم.
حناچی افزود: گزارش تفریغ بودجه ۹۶ به شورای شهر ارائه شده است و از اعضا تشکر میکنم که کمک میکنند تا به این امور رسیدگی شود. از همکارانم نیز خواستهام تا هزینهکرد را در چارچوب مصوب انجام دهند.
وی با اشاره به آغاز ثبت نام انتخابات شورایاریها از بعدازظهر روز گذشته گفت: این امر رخداد مهمی است که دولت و وزارت کشور برای انجام آن مشارکت و یاری میکنند.
شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: همین جا از شهروندانی که تخصص و تعهد لازم را دارند میخواهم در این انتخابات شرکت کنند تا کیفیت شورایاریها از مراتب قبل بیشتر شود.
ارائه گزارش تفریغ بودجه ۹۶ شهرداری تهران
گزارش تفریغ بودجه ۹۶ شهرداری تهران از سوی رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر ارائه شد
مجید فراهانی در جلسه علنی شورای شهر تهران گزارش تفریغ بودجه ۹۶ شهرداری تهران را با توجه به مفاد ماده ۶۷ قانون شهرداریها ارائه کرد.
وی گفت: شهرداری موظف است تفریغ بودجه هر سال را تا آخر اردیبهشت ماه سال به شورای شهر تسلیم کند و شورای شهر نیز باید تا آخر خردادماه آن را رسیدگی و تصویب نماید.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: این تنها محمل قانونی نظارتی جدی است که شورا را قادر میسازد با بررسی تفریغ بودجه شهرداری، از یک طرف درآمدهای وصولی قطعی را با اقلام پیش بینی شده در بودجه مصوب مقایسه و تجزیه و تحلیل کند و در برنامه ریزیهای سال آتی مورد استفاده قرار دهد و از طرف دیگر عبور پرداخت هزینه از اعتبارات مصوب و رعایت ماده ۷۹ قانون شهرداری را کنترل کند.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران عنوان کرد: شهرداری تهران موظف بوده است به منظور اجرای تفریغ بودجه جامع مبتنی بر عملکرد مقداری و ریالی، ضمن ارایه عملکرد ریالی، عملکرد مقداری (واحد کار انجام شده) هر ردیف را در اختیار حسابرس منتخب شورا قرار دهد تا حسابرس با بهرهگیری از کارشناسان رسمی متخصص نسبت به ارایه گزارش تفریغ بودجه در چارچوب استانداردهای حسابرسی عملکرد مدیریت اقدام نماید.
فراهانی تاکید کرد: گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداری تهران به صورت مشروط و با رعایت بندهای مندرج در پیش نویس مصوبه به تصویب برسد. به عنوان رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورا از تلاشهای حسابداران رسمی موسسه ارقام نگر آریا که گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداری تهران را تهیه و ارائه کردند و همکارانم در کمیته بودجه نظارت و مالی شورا که در بررسی این گزارش همکاری نمودند تشکر میکنم.
وی در پایان گفت: امیدوارم در سایه همراهی شما همکاران محترم با پیگیری گزارش حسابرسان منتخب شورا زمینههای ارتقای انضباط مالی، سلامت اداری و مبارزه با فساد در شهرداری تهران بیش از پیش تقویت شود و رضایت بیش از پیش شهروندان معزز تهرانی فراهم شود.
انتظار افکارعمومی از دستگاه قضا ایجاد حس شیرین عدالت در کام مردم مظلوم است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با یادآوری انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی گفت : نگاه شهید بهشتی، شهید مطهری و سایر رهبران ونظریه پردازان انقلاب اسلامی، مبتنی بر حاکمیت عقلانیت در اداره کشور و مدارا و سعه صدر با مخالفان و منتقدان و پرهیز از تندروی و افراط و تفریط بود که نیاز امروز ما نیز هست.
محسن هاشمی در ابتدای یکصدو پنجاه و یکمین جلسه شورا ضمن گرامی داشت یاد وخاطره شهدای واقعه هفتم تیر حزب جمهوری اسلامی یادآور شد: انفجار دفتر حزب به شهادت آیت الله دکتر بهشتی، که نماد عقلانیت، میانه روی و سعه صدر در انقلاب محسوب میشدند به همراه یاران نزدیک ایشان که ۴ تن از وزرا، ۲۷ تن از نمایندگان مجلس و تعدادی دیگر از اعضای حزب جمهوری اسلامی، یکی از بزرگترین ضرباتی بود که افراطیون و جریانات انحرافی ونفاق به انقلاب ونظام وارد کردند که امیدواریم مشی ایشان در حراست از حقوق مردم بخصوص آزادی و عدالت، از سوی همه مسئولان بخصوص مدیران دستگاه قضایی دنبال شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه شهید بهشتی شخصیتی جهاندیده، آشنا به علوم روز و مسلط به مبانی فقهی واجتهاد بود، افزود: ایشان یکی از معماران ونظریه پردازان اصلی جمهوری اسلامی محسوب میشود و مدیریت دشوار جلسات مجلس موسسان و خبرگان قانون اساسی را برعهده داشت.
محسن هاشمی در ادامه گفت: آشنایی ایشان با نظامهای سیاسی مختلف و جوهره مدیریت و شخصیت کاریزماتیک شهید بهشتی، موجب شد که انقلاب اسلامی بتواند در فاصله کمتر از یکسال، به قانون اساسی مدرن، نسبتا کارامد و عملگرایانه برسد، امری که در سایر انقلابها با دشواری فراوانی مواجه شد و سلب توفیق در طراحی نظام سیاسی برخاسته از انقلاب، موجب بروز شورش، خونریزی، بی ثباتی والتهاب گردید.
وی با اشاره به سرنوشت تلخ بهار عربی در کشورهای خاورمیانه وشمال آفریقا اظهار داشت: این تجربه نشان داد که ما باید تا چه اندازه قدردان نسل نخست رهبران انقلاب اسلامی باشیم که تحت زعامت امام خمینی، موفق شدند که انقلاب اسلامی را در کوتاهترین فرصت وبا کمترین تلفات ممکن به سامان برسانند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: اگر توطئهها و تجاوز بیگانه و گروههای افراطی و منحرف، با دست زدن به خشونت؛ فضای رشد و بالندگی را در انقلاب اسلامی مخدوش نمیکرد، قطعا امروز شاهد جامعهای به مراتب موفقتر بودیم، نگاه شهید بهشتی، شهید مطهری و سایر رهبران ونظریه پردازان انقلاب اسلامی، مبتنی بر حاکمیت عقلانیت در اداره کشور و مدارا و سعه صدر با مخالفین ومنتقدین و پرهیز از تندروی وافراط وتفریط بود که نیاز امروز ما نیز هست.
وی افزود: افراطیون در ششم تیر سال ۱۳۶۰ با ترور نافرجام آیت الله خامنهای و هفتم تیر با انفجار حزب جمهوری اسلامی، پاسخ مدارا و عقلانیت را با آتش دادند و گرچه این آتش، ریشه جریان نفاق را در داخل ایران سوزاند، اما نهال بارور انقلاب اسلامی را با آسیبهای غیرقابل جبرانی پاسخ داد.
رییس شورای شهر تهران در پایان سخنانش ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه تاکید کرد: انتظار افکارعمومی از ریاست جدید دستگاه قضایی، ایجاد تحولی براساس سیاستهای ابلاغی رهبرانقلاب و سیره و میراث شهید بهشتی است که با مبارزه با تبعیض، فساد و تخلفات، حس شیرین عدالت را در کام مردم مظلوم ایران ایجاد کند.