پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران: اگر قانون مالیات بر ارزش افزوده دائمی شود شهرداریها از ۶۰ رصد منابع درآمدی خود محروم میشوند و خدمات رسانی در شهر را مختل میکند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید فراهانی افزود: یکی از اصول مدیریت پیروی از الگوهای موفق است و این مهم در مدیریت شهری هم به کار میآید. باید ببینیم که در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، مدیریت شهری چگونه قوام یافته است و از الگویهای موفق آنان پیروی کنیم.
وی گفت: در همه این کشورها تمامی اختیارات شهر در دست شهرداریها یا مدیریت شهری است و دولت تنها وظیفه سیاست گذاریهای کلان را دارد.
فراهانی افزود: در چنین الگوهایی مدیریت یکپارچه بر شهر حاکم است و منابع درآمدی مشخص، پایدار و یکپارچه در اختیار مدیریت شهر برای اداره شهر و ارایه خدمات به شهروندان قرار دارد.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در چنین شرایطی ما به جای اینکه در جهت تقویت نهاد شوراها که خون بهای قانون اساسی است، گام برداریم و در جهت تمرکز زدایی از دولت حرکت کنیم و اختیارات را به شوراها بسپاریم و میدریت یکپارچه را ایجاد کنیم به طور مشخص عکس این اهداف را دنبال میکنیم.
وی افزود: بر اساس قانون اساسی بسیاری از اختیارات باید به شوراها تفویض شود همراه با منابع درآمدی، اما متاسفانه نه تنها این اقدام را صورت نداده اند بلکه در جهت محدود شدن اختیار شوراها و تجمیع قدرت در دولت قدم بر میدارند و با این اقدام شوراها عملا به نهادی تشریفاتی تبدیل میشوند.
فراهانی هشدار داد: این کار دولت باعث فلج شدن منابع درآمدی شهرداریها میشود و نتیجه مستقیم آن هم ایجاد خلل در خدمات مستقیمی است که مردم دریافت میکنند.
وی گفت: عوارض شهرداریها هزینههایی بود که شهرداری مستقیم دریافت میکرد آن هم بر اساس عارضهای که یک شهروند یا یک فرد حقوقی به شهر وارد میکرد و میبایست عوارض آن را میپرداخت. این حق مردم شهر و مدیریت شهری است و بر اساس قانون اینها تجمیع شد و قانون عوارض نامیده گشت.
رئیس کمیته بودجه شورا افزود: منابع درآمدی از این محل بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که با دائمی شدن قانون فوق الذکر اختیار کاملا به دست دولت میافتد و علاوه بر خدمت رسانی به شهروندان، پرداخت حقوق و دستمزد نیز با مشکل مواجه خواهد شد.
فراهانی گفت: نکته مهمتر این است که هر گونه قانون گذاری برای وضع عوارض از سوی شوراها ممنوع میشود و شهرداریها عملا نمیتوانند عوارضی دریافت کنند و به استناد این امر دیوان عدالت اداری میتواند عوارضی را که سابق بر این از سوی شهرداریها دریافت میشد ملغی کند، عوارضی نظیر عوارض شهرسازی؛ بدین سبب بالغ بر ۶۰ درصد منابع درآمدی شهرداریها از بین خواهد رفت و با از بین رفتن این منابع درآمدی دیگر نمیتوان خدمات مناسبی به شهروندان ارائه داد. خدماتی که زندگی روزمره شهروندان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.