مزیت برتر موسسه واکسن و سرم سازی رازی در صادرات و انتقال فناوری
وزیر جهاد کشاورزی در حکمی ، دکتر مسعود هاشم زاده را به عنوان رئیس جدید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی معرفی و از زحمات دکتر حمید کهرام
تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مراسم تودیع و معارفه رئیس موسسه رازی پیش از ظهر امروز با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، پروفسور شفیعی پیشکسوت بزرگ موسسه رازی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اعضای هیئت علمی، کارکنان و کارشناسان این موسسه برگزار شد.
در این مراسم بر اساس حکم وزیر جهاد کشاورزی، زحمات دکتر حمید کهرام به عنوان رئیس سابق این موسسه مورد تقدیر قرار گرفت و دکتر مسعود هاشم زاده به عنوان رئیس جدید این موسسه معرفی شد.
مسعود هاشم زاده که دکترای دامپزشکی و دکترای تخصصی بیماریهای طیور از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران را دارد، مدیر کل دامپزشکی وزارت جهاد سازندگی در اواخر دهه 60، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در دهه 70، ریاست سازمان نظام دامپزشکی کشور، معاون آموزش و پژوهش و نیز معاون تضمین کیفیت موسسه رازی را در کارنامه سوابق شغلی خود دارد.
دکتر حمید کهرام نیز به عنوان معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منصوب شد.
بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید 40 محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.
بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال 1329 با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش های قدیمی موسسه رازی است.
در این بخش 40 نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می گیرد.
هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.
در این بخش سالانه بیش از 50 هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.
تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می شوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.
با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.
بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی تبعیت می کند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم پیش از این از تامین کامل نیاز کشور در زمینه سرم های درمانی ضد مارگزیدگی، ضد عقرب زدگی و ضد دیفتری خبر داده است.
موسسه رازی در این حوزه بهترین و باکیفیت ترین سرم های درمانی جهان را تولید می کند.
این موسسه بهترین سرم های درمانی جهان را تولید می کندکه این محصولات تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیاست، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است.
بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.
مزیت برتر موسسه واکسن و سرم سازی رازی در صادرات و انتقال فناوری
رئیس سابق موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: موسسه رازی جزء کمتر موسسات موجود در کشور است که قادر به صادرات و انتقال تکنولوژی است و باید
وارد عمل شود.
دکتر حمید کهرام در مراسم تودیع و معارفه رئیس موسسه رازی که ظهر چهارشنبه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، پروفسور شفیعی پیشکسوت بزرگ این موسسه، اعضای هیئت علمی، کارکنان و کارشناسان برگزار شد، ضمن تشکر از همکاری های انجام شده برای ارتقا جایگاه این موسسه، اظهار کرد: موفقیت های زیادی در این سال ها حاصل شد و اقدامات زیادی در این موسسه صورت گرفت که امید است با حضور دکتر هاشم زاده ادامه یابد.
وی با بیان اینکه رازی موسسه ای با ظرفیت های بسیار بالا بوده و حیف است کشور از این ظرفیت ها بهره لازم را نبرد، افزود: محدودیت بودجه در موسسه از مهمترین مشکلات بود که از بدو ورود بر روی آن تمرکز کردیم و موفق به افزایش قابل توجه تولید و میزان فروش شدیم که افزایش بودجه موسسه را به همراه داشت.
رئیس سابق موسسه رازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر این موسسه در شرایط نسبتا خوبی به سر می برد و می تواند بر روی تولید متمرکز شود، خاطرنشان کرد: جذب 50 عضو هیئت علمی در سال گذشته، عرضه محصولات جدید و برنامه ریزی برای 23فرآورده جدید که بیش از 2 میلیارد تومان بودجه برای این کار در نظر گرفته شده، از مهمترین اقدامات این موسسه در چند سال اخیر محسوب می شود.
وی افزایش فروش را از مهم ترین دغدغه های موسسه عنوان کرد و گفت: این موضوع در زمینه واکسن های طیور نمود بیشتری دارد چراکه بخش زیادی از این واکسن ها به کشور وارد می شود، این درحالی است که موسسه رازی ظرفیت تامین کل نیاز کشور را دارد و اکنون تنها با 30 درصد ظرفیت فعالیت می کند.
کهرام تاکید کرد: بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب و اقتصاد مقاومتی باید واردات محدود شود و از تولید داخل استفاده شود که متاسفانه در خصوص واکسن های طیور این امر مورد توجه قرار نگرفته است.
وی تهیه سند برنامه های تجاری سازی محصولات فعلی و جدید موسسه، ایجاد 2 مرکز رشد در موسسه، تشکیل آزمایشگاه مستقل آر اند دی، تهیه اسناد و شناسنامه های فناوری موسسه، تهیه برنامه کسب و کار برای حدود 40 فناوری و دانش فنی، تهیه قیمت های تمام شده محصولات، اجرای قرارداد انتقال تکنولوژی تولید واکسن تب برفکی به بخش خصوصی و اجرای حسابداری تعهدی در موسسه را بخشی از اقدامات انجام شده اعلام کرد.
رئیس سابق موسسه رازی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ساخت و ساز، گفت: اجرای 3 پروژه ساختمانی مهم که از سال 80 آغاز و رها شده بود در دستور کار قرار گرفت که در همین راستا با صرف اعتبار 30 میلیارد تومانی، ساختمان تولید سرم های درمانی احداث شده و 2 ساختمان دیگر نیز بر اساس تفاهم نامه با شهرداری کرج به زودی اجرایی خواهد شد.
وی از آغاز برنامه استراتژیک 5 ساله موسسه رازی خبر داد و گفت: رازی جزء کمتر موسسات موجود در کشور است که قادر به صادرات و انتقال تکنولوژی است و لازم است در این مقوله نیز وارد عمل شود.
دکتر کهرام به تقویت و گسترش فعالیت های بین المللی و روابط عمومی در این موسسه اشاره کرد و افزود: اختصاص 100 میلیارد تومان بودجه برای تولید واکسن فلج اطفال تزریقی از مجلس شورای اسلامی، موفقیت بزرگی بود که زمینه تولید این واکسن را در موسسه رازی مهیا کرده و ایران را به عنوان یکی از 5 کشور دنیا برای تولید این واکسن معرفی خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: صادرات، توسعه روابط بین الملل و انتقال تکنولوژی از مهمترین فعالیت های موسسه رازی درسال 96 محسوب می شود.
جایگاه بزرگ و مهم موسسه رازی در کشور ارتقا داده شود
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی جایگاه بسیار بزرگی در کشور دارد، گفت: این موسسه با تلاش محققین و کارکنان زحمتکش، تهدیدات جدی و بزرگی که برای سلامت جامعه وجود داشت را برطرف کرده و همچنان باید بکوشد تا این جایگاه را ارتقا بخشد.
به گزارش روابط عمومی موسسه رازی، حجت الاسلام والمسلمین حسین سعیدیان در مراسم تودیع و معارفه رئیس موسسه رازی که ظهر چهارشنبه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، دکتر شفیعی پیشکسوت بزرگ این موسسه، اعضای هیئت علمی، کارکنان و کارشناسان برگزار شد، اظهار کرد: تغییر و تحولات در میان مردم امری طبیعی و جاری است و موضوع مهم خدمت و تلاش انسان هاست.
وی با اشاره به اینکه باید تمام تلاش خود را برای خدمت رسانی به مردم به کار بگیریم، افزود: موسسه رازی جایگاه بسیار بزرگی است چراکه فعالیت های این مرکز در راستای جلوگیری از شیوع بیماری های انسان و دام بوده و حوزه پزشکی و دامپزشکی ارزش بزرگی برای کشور به همراه دارد.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه موسسه رازی در راستای مبارزه با تهدیدات سلامت انسان و دام باید طوری تلاش کند که جمهوری اسلامی ایران را اغنا کند، گفت: این موسسه با تلاش محققین و کارکنان زحمتکش تهدیدات جدی و بزرگی که برای سلامت جامعه وجود داشت را برطرف کرده و همچنان باید بکوشد تا این جایگاه را ارتقا بخشد.
وی با تاکید بر اینکه در این راستا ایجاد انگیزه کاری و معنوی برای دانشمندان و کارکنان موسسه از اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: نشان داده ایم که در کشور می توانیم به آنچه نیاز داریم، دست یابیم و در راستای ارتقا دانش، به فناوری های زیادی از جمله سلول های بنیادین و دانش هسته ای دست یافته ایم، لازم است با تلاش، فعالیت و تحقیق و پژوهش جایگاه موسسه رازی را که در سلامت انسان و دام بسیار موثر است بیش از پیش ارتقا دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین با بیان اینکه دشمن باید بداند در مجموعه موسسه رازی دانشمندان و افراد لایق فراوان یافت می شود، گفت: موسسه رازی از مراکز فعال در کشور بوده و خواهد بود و تاکنون نیز به همه تعهدات در حوزه فعالیت های کاری خود عمل کرده است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دکتر کهرام برای دکتر هاشم زاده نیز آرزوی موفقیت و پیشرفت در جهت رسیدن به اهداف موسسه کرد و افزود: از مدیریت جدید انتظار می رود با مشارکت کارکنان در جهت ارتقا این جایگاه تلاش کند.
توسعه روابط بین الملل، انتقال تکنولوژی و صادرات در اولویت موسسه رازی
توسعه روابط بین الملل، انتقال تکنولوژی و صادرات مهمترین برنامه های موسسه تولید واکسن و سرم سازی رازی است.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی گفت: تقویت ابعاد علمی موسسه از اهمیت بالایی برخوردار است و برنامه توسعه علمی باید جدی گرفته شود.
دکتر اسکندر زند در مراسم تودیع و معارفه رئیس موسسه رازی که ظهر چهارشنبه با حضور دکتر شفیعی پیشکسوت بزرگ این موسسه، اعضای هیئت علمی، کارکنان و کارشناسان موسسه رازی برگزار شد، ضمن تشکر از زحمات دکتر کهرام اظهار کرد: موسسه رازی افتخار کشور، سازمان تحقیقات و وزارت جهاد کشاورزی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی با تاکید بر اینکه 3 برنامه اصلی در این سازمان دنبال می شود، خاطرنشان کرد: افزایش اثربخشی، نوسازی و چابک سازی در زمینه تولید، تحقیق، آموزش، ترویج، نظارت و توجه به ذخائر ژنتیکی یکی از مهمترین این برنامه ها محسوب می شود.
وی تاکید کرد : بحث هوشمندسازی در برنامه چابک سازی از اهمیت بالایی برخوردار
بوده و این مهم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
دکتر زند توسعه روابط بین الملل و ارتباط گسترده با واکسن سازان بزرگ دنیا در زمینه انتقال تکنولوژی و صادرات را از مهمترین برنامه های موسسه رازی عنوان کرد و گفت: تقویت ابعاد علمی موسسه از اهمیت بالایی برخوردار است و برنامه توسعه علمی باید جدی گرفته شود.
وی اضافه کرد: واگذاری دانش های فنی ضمن حفظ تولید در موسسه رازی و کمک به اشتغال با افزایش تولید، در سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از دیگر موضوعاتی است که باید در برنامه های اصلی موسسه به آن توجه شود.