تولید 3 میلیون و 64 هزار دز واکسن سه گانه سرخک، سرخجه و اوریون در موسسه رازی
سه میلیون و 64 هزار دز واکسن سه گانه MMR (سرخک، سرخجه و اوریون) در نیمه نخست 95 در موسسه رازی تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال 94، با 46 درصد رشد داشت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر اشرف محمدی رئیس بخش واکسن های ویروسی انسانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: با این میزان تولید واکسن های سه گانه (MMR) از خروج حدود 7 میلیون و 700 هزار دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آمده است.
دکتر محمدی بیان کرد: واکسن سرخک، اوریون و سرخجه هر یک به طور جداگانه یا توام در یک آمپول تهیه شده است و می توان در سن 12 تا 15 ماهگی یا هر موقع دیگر به کودک تزریق کرد تا در برابر این سه بیماری مصون شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در ایران تزریق واکسن سرخک، سرخجه و اوریون جزو برنامه ایمن سازی همگانی قرار گرفته است و در سن 12 ماهگی تزریق می شود، تزریق دوم این سه واکسن را نیز باید در سن 4 تا 6 سالگی انجام داد.
تولید سرم های درمانی
رئیس بخش تصفیه سرم های درمانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم گفت: در نیمه نخست سال گذشته، این موسسه با تولید انواع سرم های درمانی ضد مار گزیدگی و عقرب زدگی از خروج 7 میلیون و 500 هزار دلار ارز از کشور جلوگیری کرده است.
بنابر گزارش روابط عمومی موسسه رازی، دکتر حسین ذوالفقاریان با اشاره به تولید حدود 85 هزار و 200 آمپول از انواع سرم های درمانی در نیمه نخست سال 95، اظهار
داشت: در مدت مشابه سال 94، حدود 55 هزار و 600 آمپول از سرم های درمانی در این موسسه تولید شده بود.
رئیس بخش تصفیه سرم های درمانی موسسه رازی از تولید این نوع سرم ها به عنوان یکی ازمهم ترین فرآورده های موسسه رازی یاد کرد و گفت: این موسسه بهترین سرم های درمانی جهان را تولید می کندکه تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
دکتر ذوالفقاریان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیا محسوب می شود، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است و بسیاری از کشورهای منطقه و خاورمیانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.
وی افزود: ساختمانی برای این بخش در فضای موسسه در حال احداث است که بر این اساس میزان تولیدات این محصول در موسسه رازی 3 برابر خواهد شد.
بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید 40 محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.
بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال 1329 با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش های قدیمی موسسه رازی است.
در این بخش 40 نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می گیرد.
هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.
در این بخش سالانه بیش از 50 هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.
تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می شوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.
با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.
بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی تبعیت می کند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم پیش از این از تامین کامل نیاز کشور در زمینه سرم های درمانی ضد مارگزیدگی، ضد عقرب زدگی و ضد دیفتری خبر داده است.
موسسه رازی در این حوزه بهترین و باکیفیت ترین سرم های درمانی جهان را تولید می کند.
این موسسه بهترین سرم های درمانی جهان را تولید می کندکه این محصولات تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیاست، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است.
بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.