تولید بیش از 580 هزار دز واکسن شاربن علامتی در موسسه رازی
بیش از 580 هزار دز واکسن شاربن علامتی در موسسه رازی تولید و از خروج 409 هزار دلار ارز جلوگیری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر رضا پیله چیان رئیس بخش تولید واکسن های بی هوازی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت : این تولید در نیمه نخست پارسال انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال 94 با بیش از 33 درصد افزایش همراه بوده است.
رئیس بخش تولید واکسن های بی هوازی موسسه رازی خاطرنشان کرد : شاربن علامتی ، بیماری عفونی باکتریایی و کشنده گاو و گوسفند در هر سنی است، که البته دام های جوان حساسیت بیشتری در ابتلاء به این بیماری دارند.
وی التهاب عضلانی، توکسمی شدید و تلفات را از خصوصیات این بیماری بیان کرد و گفت : به علت رشد باکتری بیماری به صورت التهاب موضعی در بافت ماهیچه ای دیده می شود و متعاقب این حالت توکسمی عمومی اتفاق افتاده و دام به علت مسمومیت سریعا دچار مرگ می شود.
دکتر پیله چیان بیان کرد: شاربن علامتی در تعداد زیادی از کشورها از جمله ایران وجود دارد و زیان های اقتصادی قابل ملاحظه ای به دامداران وارد می کند که با تولید این واکسن توسط موسسه رازی، این بیماری قابل پیشگیری است.
بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید 40 محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.
بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال 1329 با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش های قدیمی موسسه رازی است.
در این بخش 40 نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می گیرد.
هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.
در این بخش سالانه بیش از 50 هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.
تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می شوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.
با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.
بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی تبعیت می کند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم پیش از این از تامین کامل نیاز کشور در زمینه سرم های درمانی ضد مارگزیدگی، ضد عقرب زدگی و ضد دیفتری خبر داده است.
موسسه رازی در این حوزه بهترین و باکیفیت ترین سرم های درمانی جهان را تولید می کند.
این موسسه بهترین سرم های درمانی جهان را تولید می کندکه این محصولات تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیاست، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است.
بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.