جلوگیری از واردات واکسن در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال
جلوگیری از واردات واکسن در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از اولویت های موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی است
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تاکید بر لزوم جلوگیری از واردات واکسن در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ، گفت : این موسسه در تولید بخش اعظمی از واکسن ها، قادر به تامین نیاز داخلی کشور بوده ولازم است از واردات این واکسن ها به کشور جلوگیری شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما دکتر حمید کهرام در حاشیه مراسم دیدار نوروزی با کارکنان موسسه رازی که به مناسبت سال جدید در این موسسه برگزار شد ، اظهار داشت : با توجه به نامگذاری سال 1396 به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال این موسسه می تواند به صورت ویژه در حوزه تولید بیش از پیش مفید و موثر باشد.
وی با اشاره به بودجه مناسبی که برای تولید واکسن فلج اطفال تزریقی به موسسه رازی اختصاص یافت ، افزود : امید است با تولیدات این موسسه، در آینده ای نزدیک کشور را در حوزه تولید واکسن فلج اطفال و سایر واکسن ها خودکفا کنیم.
رئیس موسسه رازی ضمن ابراز خرسندی از رشد میزان فروش واکسن های طیور این موسسه در سال 95، گفت: این در حالی است که شاهد کاهش جوجه ریزی در سال گذشته بودیم.
وی خاطرنشان کرد: امید است در چارچوب فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص توجه به تولید داخلی، از واردات واکسن های طیور که موسسه رازی قادر به تولید آن است، جلوگیری شود.
دکتر کهرام گفت: بر اساس تحقیقات دانشگاهی، واکسن های تولید شده در موسسه رازی نسبت به واکسن های مشابه خارجی، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و مسئولان کشوری نیز باید در این حوزه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از پیش توجه و از واردات واکسن به کشور جلوگیری کنند، چرا که موسسه رازی ظرفیت افزایش تولید واکسن برای تامین نیاز کشور را دارد.
بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید 40 محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.
بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال 1329 با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش های قدیمی موسسه رازی است.
در این بخش 40 نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می گیرد.
هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.
در این بخش سالانه بیش از 50 هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.
تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می شوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.
با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.
بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی تبعیت می کند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم پیش از این از تامین کامل نیاز کشور در زمینه سرم های درمانی ضد مارگزیدگی، ضد عقرب زدگی و ضد دیفتری خبر داده است.
موسسه رازی در این حوزه بهترین و باکیفیت ترین سرم های درمانی جهان را تولید می کند.
این موسسه بهترین سرم های درمانی جهان را تولید می کندکه این محصولات تاکنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.
با توجه به اینکه ایران از کشورهایی با میزان گزش بالا در دنیاست، اما این آمپول ها، نجات صد درصدی مصرف کنندگانش از مرگ را به ارمغان آورده است.
بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.