ثبت ملى 6 منطقه فرش دستباف ایران
ثبت ملى نشان جغرافیایی مناطق فرش از 40 به 46 منطقه جغرافیایی رسید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما با تلاش مرکز ملی فرش ایران، نشان جغرافیایی شش منطقه کلاردشت، بیجار، جوشقان، بیدگینه، قلتوق و خمسه زنجان نیز به ثبت ملی رسید.
ثبت مناطق جغرافیایی استانهای کشور از سال 1389 آغاز شده و امروز با احتساب این شش منطقه 46 منطقه به ثبت ملی رسیده و از این 46 منطقه 29 منطقه به ثبت جهانی رسیده است.
مراحل ثبت مناطق به اینگونه است که ابتدا بازدید از کارگاههای متمرکز و غیره متمرکز منطقه از سوی مرکز ملی فرش انجام می گیرد و سپس جلسه ای با ذینفعان منطقه و تکمیل فرم های ثبت و تعیین نام جغرافیایی منطقه صورت می گیرد و پس از تکمیل مشخصات فرش منطقه اعم از مشخصات فنی فرش منطقه و مشخصات تاریخی و جغرافیایی منطقه پرونده آماده ارسال به اداره کل مالکیت صنعتی می شود.
در ادامه پرونده به همراه پرداخت هزینه هاى مربوطه به اداره کل مالکیت صنعتی برای بررسی اولیه ارسال می شود.
در صورت تایید اداره ثبت پرونده به روزنامه رسمی ارسال می شود.
فرایند ثبت ملى شش منطقه کلاردشت، بیجار، جوشقان، بیدگینه، قلتوق و خمسه زنجان از یکسال پیش آغاز شد و در واپسین روزهاى سال 95 به فرجام رسید.
رییس مرکز ملی فرش ایران در آغاز سال تازه در نوشتاری پیام شادباش نوروزی خود را پیشکش جامعه فرش دستباف ایران کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ متن این نوشتار بدین شرح است:
طبیعت به بانگ نوروز بیداری از سر می گیرد و نشاطی دیگر بار را تجربه می کند. باد بهاری بر گستره خاک، طرحی نو و رنگی تازه می نشاند و فرشی بدیع و دلربا با طرح و رنگی چشم نواز گرداگرد آدمیان می گستراند.
در چنین هنگامه ای شایسته است تا آفرینشگر فرش خوش نقش و نگار طبیعت را به یاری بجوییم تا سالی نیکو و سرشار از کامیابی را برای فرش دستباف ایران و همه کنشگرانش رقم زند.
جامعه فرش دستباف ایران در سالی که گذشت افت و خیزهایی را آزمودند. دشواری هایی را از سر گذراندند و موفقیت هایی را به دست آوردند. سختی ها و تنگناها کم نبودند. رخوت در صادرات ، ملموس بود، کم مهری سازمان تامین اجتماعی در گسترش چتر حمایتی بیمه قالیبافی تداوم داشت، کمبود منابع مالی و اعتبارات همچنان آزاردهنده بود، کم لطفی یا بدعهدی صندوق کارآفرینی امید در ارایه تسهیلات خرید فرش به چشم آمد،... اما امیدواری ها و خبرهای خوب هم کم نبودند که برای نمونه از آن جمله بود
ابقای توجه به فرش در برنامه ششم توسعه کشور.
مرکز ملی فرش ایران نیز در سالی که گذشت کوشید تا با همراهی فعالان و دلسوزان این هنر- صنعت گام هایی هرچند کوچک در برابر وسعت و عظمت فرش ایرانی و اصحابش بردارد و برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران، یازدهمین المپیاد فرش ایران، اجرای دوره های آموزشی متعدد در سطح کشور با کاستن از کمیت و افزودن بر کیفیت نسبت به دوره های پیشین (برگزاری 207 دوره در 31 استان با 150 هزار نفر- ساعت آموزش)، ثبت جهانی 14 منطقه جغرافیایی فرش ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی، انجام یا حمایت از طرح های پژوهشی و مطالعاتی متعدد، تیزرسازی و خوراک دهی تصویری به شبکه های اجتماعی، ورود به حوزه تبلیغات برون مرزی از مجاری مختلف مانند انتشار ویژه نامه مجله هالی برای فرش ایران یا کتاب فرش و دکوراسیون، و... در همین راستا به انجام رسیده است.
حال در آستانه سالی تازه، دگرگون کننده دلها و دیده ها و تدبیرکننده روز و شب را فرا می خوانیم تا بهترین حال را برای همه ایرانیان به ویژه کنشگران و دلسوزان عرصه فرش دستباف پدید آورد و امید که در سال نو با تلاش پیگیر و پردامنه همه ما، این هنر- صنعت راه بهبود را آن چنان که شایسته نام بلند ایران است بپیماید.
نوروز اگرچه پایانی است بر یک سال تلاش جامعه فرش ایران، اما سرآغازی است برای یک سال کوشش و خدمتی دیگر. سالی که باید با امید به فردایی بهتر، بر تلاش و همت خویش بیفزاییم تا با اراده ای قوی، دشواری ها و سختی های پیش رو را از میان برداشته و با اتکال به خدای مهربان و توانا و اعتقاد به توانایی و خلاقیت خود در شکوفایی این سرزمین و همه داشته هایش سهیم باشیم.
امید که درسال پیش رو فرش ایرانی بیش از پیش به شاخصه های ارزشمندش در جای جای دنیا آوازه یابد، هنرمندانش بیش از گذشته قدر بینند و بر صدر نشینند، تولیدکنندگانش کم دغدغه تر از ایام پسین خلق اثر کنند، بازرگانانش سهل تر از پیش ارزآوری این دستبافته های گرانمایه را به رخ بکشند، دانشجویان و پژوهشگرانش استوارتر از قبل رویکرد علمی در این حوزه را پی بگیرند و... و شهروندان ایرانی بیش از پیش امکان یابند که بر این دستبافته های ایرانی گام نهند.