184 اثر تاریخی کشور به ثبت رسید
کمیته ثبت ملی آثار منقول با حضور کارشناسان و متخصصان حوزه ثبت، موزه ملی و اداره کل موزهها و کارشناسان استانها برگزار و بیش از 200 پرونده آثار منقول بررسی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در این جلسه بیش از 200 پرونده آثار منقول از استانهای آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، گیلان و کردستان از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت که، از این تعداد، 184 شیء و اثر تاریخی کشور واجد شرایط ثبت در فهرست آثار منقول شناخته شدند.
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی با بیان اینکه در این جلسه ثبت ملی آثار منقول، 30 شیء موجود در موزه ملی ایران متعلق به آثار سفالین تپه اسماعیل تأیید شد گفت: این تپه یکی از مهمترین محوطههای تاریخی است که قدمت آثار آن به دوره چشمهعلی میرسد.
فرهاد نظری با اشاره به 39 اثر دیگر از تپه حسنلو افزود: در این جلسه آثاری از دوره «ماناها» که در تپه حسنلو به دست آمدهاند در فهرست آثار منقول ملی کشور قرار گرفت.
همچنین آجر الهه ربط از تپه ربط سردشت از جمله این آثار است.
نظری تأکید کرد: قرآن نگل، قرآن کاشتر، قرآن هفتاش، قرآن شوی بانه، قرآن نجنه بانه و قرآن حسینیه بیجار از پنج روستای کردستان به همراه یک عدد سند ازدواج مربوط به رضاقلیخان اردلان والی کردستان و طوبیسلطانخانم خواهر محمدشاه قاجار - به عنوان قدیمترین سند ازدواج در کردستان - بهثبت رسیدند.
وی با بیان اینکه مجموعهآثاری از حسینیه شهرستان بیجار از استان کردستان که شامل شش سری قرآن و سه قالی نفیس میشود در این جلسه ثبت شدند افزود: 12 اثر مکشوفه از استان گیلان و 45 اثر منقول از محوطه تاریخی 14 بمپور و 30 اثر از محوطه باستانی اسپیدژ سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفتند و آثاری از نقاشیهای کاخ موزه نیاوران نیز بررسی شدند.