روزهای خوب صنعت نوغانداری در راه است
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه روزهای خوب صنعت نوغانداری در راه است، گفت: خوشبختانه دولت نگاه ُپرمهری به نوغانداران دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی اصغر داداش پور با اشاره به این جمله که صنعت ابریشم در ایران از قطب های مهم تولیدی محسوب می شود، افزود: وجود نیروی کار فصلی، مواد اولیه داخلی، پتانسیل های موجود منطقه ای و شرایط مساعد آب و هوایی این صنعت را از مزیت ویژه ای برخوردار کرده به گونه ای که امروزه بعنوان منبع درآمدی مهمی برای روستائیان تلقی می شود.
وی همچنین اظهارداشت: توانمند سازی کشاورزان و باغداران از طریق آموزش به منظور توسعه صنعت نوغانداری در دستور کار دولت قرار گرفته است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: دولت و وزارت جهادکشاورزی برای حفظ و احیای نوغانداری کشور با نگاه برنامه ریزی توسعه ای همت ویژه ای دارد.
وی افزود : هدف این کار تغییر نگاه و معرفی الگوهای جدید به نسل جدید است تا به نوغانداری فقط به عنوان یک محصول کوتاه مدت 45 روزه در سال توجه نشود بلکه باید در قالب ارزشی دیده شود تا بتواند ارزش افزوده هایی را برای نوغانداران، صنایع جانبی و تجار ایجاد کند.
داداش پور با بیان اینکه در سراسر کشور در کنار مشاغل کشاورزی قابلیت پرورش کرم ابریشم وجود دارد ، اظهار داشت : عزم مسئولان کشور بر احیای صنعت نوغانداری به عنوان یک شغل جانبی در اقتصاد خانواده کشاورزان قرار گرفته است.
وی گفت : برخلاف برخی شغل های مزاحم برای محصولات اصلی کشاورزی این شغل هیچ مزاحمتی برای محصولات اصلی ایجاد نخواهد کرد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور در ادامه قیمت تضمینی خرید پیله تر ابریشم را مهم دانست و افزود: به منظور توانمند سازی نوغانداری و هم افزایی اعطای تسهیلات بانکی به نوغانداران در دستور کار است.
وی بیان داشت: قیمت تضمینی خرید محصولات کشاورزی از ابزارهای سیاست حمایتی دولت در بخش کشاورزی است. دولت با اعلام قیمت مناسب تا حدودی کشاورزان را در مقابل نوسانات شدید قیمتی مصون می سازد. در اتخاذ این سیاست هدف اصلی دولت حمایت از تولیدکنندگان است هر چند که برای بودجه دولت هزینه آور است.
داداش پور گفت: اهداف اصلی از اعمال قیمت تضمینی شامل حفظ و افزایش تولید محصول و ایجاد تعادل در نظام تولید، ایجاد ثبات در قیمت بازار، ایجاد و حفظ درآمد قابل قبول برای تولیدکنندگان، عرضه مناسب محصولات برای حفظ رفاه مصرف کنندگان، جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی است.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : کرم ابریشم یکی از رشته های کشاورزیست که کوتاهترین فرآیند را برای محصول دهی دارد.
داداش پور اظهار داشت : با توجه به حجم کم سرمایه گذاری مورد نیاز ، با رونق این صنعت به راحتی اشتغال پایدار ایجاد شده و مهاجرت روستائیان کاهش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: لازمه رهایی از وابستگی ها و مشکلات اقتصادی افزایش تولید ملی است. با ارتقای تولید ملی بسیاری از مشکلات اقتصادی ازجمله تورم و بیکاری مرتفع و مشکلات اقتصادی از سر راه برداشته خواهد شد .یکی از راههای افزایش تولید اهمیت دادن به صنعت و تولید محصولات داخلی کشور و همچنین حمایت از تولید در روستاهاست.
رئیس توسعه مرکز نوغانداری کشور یادآورشد: با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته و پتانسیل های موجود در این صنعت و دسترسی آسان به مواد اولیه می توان با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی علاوه بر تامین نیاز کشور محصولات ابریشمی بسیاری را به خارج از کشور صادر کرد.