تولید 900 تن پیله تر ابریشم در ایران
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور از تولید تولید 900 تن پیله تر ابریشم در سال جاری
خبر داد.
به گزارش خبرگاری صدا و سیما ؛ علی اصغر داداش پور در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: امسال با توزیع 28 هزار جعبه تخم نوغان در سطح کشور افزون بر 900 تن پیله تر ابرایشم برداشت شد که تمامی این محصول در بخش خصوصی خریداری شده است.
وی همچنین اظهار داشت : از مجموع 900 تن پیله تر ابریشم افزون بر 147 تن نخ ابریشم عاید کشور خواهد شد.
داداش پور گفت: از استان های عمده پرورش کرم ابریشم در سطح کشور می توان به استان گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان را نام برد و در بقیه استانها هم کم و بیش پرورش کرم ابریشم صورت می گیرد.
وی در ادامه بر لزوم فراگیری پرورش کرم ابریشم در سراسر کشور تاکید کرد و افزود: خوشبختانه در تمام مناطق کشور ظرفیت توسعه صنعت نوغانداری وجود دارد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور سال جاری را برای صنعت نوغانداری مطلوب ارزیابی کرد و افزود: استان های گیلان، خراسان رضوی و گلستان به ترتیب در جایگاه اول تا سوم تولید پیله ابریشم در سطح کشور را دارند.
وی اظهار داشت : امسال 16 هزار و 610 تومان برای خرید تضمینی پیله ابریشم در نظر گرفته شده بود اما به دلیل کشش بازار پیلههای ابریشم در بازار آزاد به ازای هر کیلوگرم 21هزار تومان فروخته شد.
داداش پور با بیان اینکه امسال 11 استان به جمع تولیدکنندگان پیله ابریشم اضافه شد، گفت: به طور کلی امسال در 26 استان پرورش کرم ابریشم صورت گرفت.
وی همچنین از اجرای ازمایشی طرح پرورش کرم ابریشم در برخی از استانها خبرداد و افزود: تمامی مناطق کشور ظرفیت کشت درخت توت و به تبع نوغانداری را دارند.
داداش پور افزود: با توجه به اینکه تولید کرم ابریشم یک شغل دوستدار محیط زیست است ایجاد توتستان ها میتواند فضای مورد نیاز پرورش کرم ابریشم را فراهم کند به همین منظور زمینه تولید نهال توت به صورت رایگان برای ایجاد نهالستانها فراهم شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه نوغانداری یک حرفه ایده آل روستایی است، اظهارداشت: نوغانداری شغلی مکمل در کنار سایر مشاغل سنتی است که در اقتصاد خانوارهای روستایی نقش آفرینی می کند.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور نبود صنایع تبدیلی را یکی از مشکلات جدی صنعت نوغاندار در سطح کشور عنوان کرد و گفت: سه حوزه مهم حرفه نوغانداری شامل کشاورزی، صنعت و خدمات است.
وی از وجود 4 کارخانه ابریشم کشی بزرگ مقیاس در کشور خبرداد و افزود: سه کارخانه در گیلان و یک کارخانه در خراسان رضوی استقرار دارد که متاسفانه تمامی این واحدها غیر فعال و تعطیل هستند.
داداش پور همچنین بر لزوم توسعه صنایع جانبی ابریشم در کشور تاکید کرد و اذعان داشت: تمام پیله های تر کرم ابریشم امسال به وسیله کارگاههای ابریشم کشی سنتی تبدیل به نخ ابریشم می شود. از مجموع کارگاههای ابرایشم کشی سنتی یک کارگاه در گیلان و بقیه در استان خراسان رضوی (منطقه بایگ ) استقرار دارند.