احیای نوغانداری و افزایش تولید پیله با مکانیزم های حمایتی
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور بر لزوم احیای صنعت نوغانداری با افزایش تولید پیله با مکانیزم های حمایتی در ایران تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علی اصغر داداش پور در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : تخم نوغان با حداقل قیمت، خرید تضمینی، کنترل تعرفه ها و ... از مکانیزم های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برای احیای صنعت نوغانداری در کشور است.
وی همچنین بر ضرورت ایجاد صنایع جدید کوچک، متوسط و بزرگ مقیاس در حوزه نوغانداری متناسب با فناوری روز دنیا تاکید کرد و اظهار داشت : در حال حاضر 90 درصد ابرایشم ایران در حوزه فرش مصرف می شود این در حالی است که ابریشم کاربردهای فراوانی در حوزه های پزشکی، دارویی و بهداشتی دارد.
رئیس مرکز نوغانداری کشور با تاکید بر توسعه همهجانبه نوغانداری گفت: صنعت نوغانداری میتواند منشا اشتغال در تمام فصول سال باشد.
وی با اشاره به گرایش استفاده از ابریشم در صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی تصریح کرد: توانمندسازی نوغانداران، دانشافزایی و برنامههای آموزشی از برنامههای این مرکز در استان های مختلف کشور است.
داداشپور در ادامه خواستار اصلاح، نوسازی و بازسازی تلنبارهای پرورش کرم ابریشم شد و افزود: اختصاص تسهیلات بانکی برای اصلاح جایگاه پرورش پیله ابریشم در رونق صنعت نوغانداری تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد : نوغانداری و تولید فرآورده های ابریشمی از جمله فعالیت های جانبی در کنار فعالیت های اصلی کشاورزی است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشورگفت: سرمایه گذاری در این رشته در مقایسه با پاره ای از فعالیت های تولیدی کشاورزی کمتر و بازگشت سرمایه سریعتر است.
وی افزود : دوره بازدهی این فعالیت کوتاه و امکان پرورش کرم ابریشم سه سال بعد از اغاز کاشت توت فراهم خواهد بود ، در مناطقی که امکانات طبیعی اجازه دهند می توان این فعالیت را به صورت یک فعالیت مستمر سالانه مورد نظر قرار داد.
داداش پور اظهارداشت: نوغانداری حرفه ای کارگر طلب و اشتغال زا است که به صورت شغل فرعی نیز می تواند در مجاورت مشاغل اصلی روستایی از زمان پرورش تا صنایع جانبی و تولید محصولات نهایی مورد توجه قرارگیرد.
وی اظهار داشت : پرورش کرم ابریشم در مواردی بسته به الگوی زراعی و شرایط اقلیمی، منطبق بر دوره کم کاری کشاورزان بوده و به فعالیت اصلی آنان لطمه ای وارد نمی سازد بلکه از بیکاری پنهان کشاورزان جلوگیری می کند.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: این فعالیت امکانات تامین مواد اولیه برخی از صنایع نظیر نساجی، قالی بافی، صنایع پزشکی، صنایع نظامی و … را فراهم می کند و منبع مناسبی برای در آمد ارزی کشور است.
وی افزود: خوشبختانه ارتباط تنگاتنگی بین کشاورزی، صنعت، تجارت و بازرگانی در صنعت نوغانداری وجود دارد و این ارتباط همچون حلقه های یک زنجیر است، عملکرد ناقص یک حلقه موجب محدودیت حلقه های دیگر و عملکرد مطلوب یکی سبب رشد و توسعه دیگر حلقه ها می شود.
داداش پور بیان داشت : هدف از رشد و توسعه صنایع کرم ابریشم باید مبتنی بر به دست آوردن حداکثر کیفیت و کمیت پیله و ابریشم خام با استفاده از اقتصاد بهینه باشد بدین منظور ایجاد توتستان و تکثیر واریته های اصلاح شده در راستای کمیت و کیفیت مطلوبتر، استفاده از نژادهای قوی و سالم و پر محصول کرم ابریشم و همچنین ایجاد شرایط محیطی مناسب پرورش با استفاده از تکنولوژی پیشرفته باید در اولویت های توسعه این صنعت قرار گیرد.