پخش زنده
امروز: -
در آستانه انتخابات های مختلف، یکی از محورهای اصلی رسانه های بیگانه و برخی رسانه های داخلی برای تخریب اصل انتخابات در جمهوری اسلامی و به تبع آن کاهش مشارکت مردم، ایجاد شبهات مختلف و مخدوش جلوه دادن انتخابات در ایران است.
پژوهش خبری: در آستانه انتخابات های مختلف، یکی از محورهای اصلی رسانه های بیگانه و برخی رسانه های داخلی برای تخریب اصل انتخابات در جمهوری اسلامی و به تبع آن کاهش مشارکت مردم، ایجاد شبهات مختلف و مخدوش جلوه دادن انتخابات در ایران است.
در همین راستا ضمن لزوم پاسخ به شبهات مختلف، یکی از اقدامات رسانهای که میتواند دشمن را در فضای انفعال قرار داده و به خوبی آزادی سیاسی مردم ایران در عرصه انتخابات را یادآور شود، مقایسه اختیاری بودن شرکت در انتخابات در ایران با اجباری بودن انتخابات در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی است.
در واقع تاکید بر این مسئله که شرکت در انتخابات در جمهوری اسلامی ایران اجباری نیست اما در بسیاری از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته یا در حال توسعه عدم شرکت در انتخابات منجر به جریمه شهروندان می شود و اجباری است، می تواند آحاد مردم را برای شرکت در انتخابات پیش رو مشتاقتر کرده و در ضمن به افکار عمومی نشان دهد که جمهوری اسلامی ایران از بسیاری از کشورهای مختلف به مراتب دموکراتیک تر رفتار میکند.
در این باره به تعدادی از کشورهایی که انتخابات در آنها اجباری است یا عدم شرکت در آنها جریمه دارد، اشاره می شود:
بلژیک |
جریمه نقدی/ زندان/ محرومیت های اجتماعی و سیاسی: نام و نشانی منزل تمام شهروندان در سیستمهای دولتی ذخیره شده و هر شهروند بلژیکی که نشانی خانه اش عوض شود، کمتر از 10 روز فرصت دارد که این تغییر نشانی را به شهرداری محل اطلاع دهد. در غیر اینصورت به تحمل 2 تا 6 ماه زندان محکوم میشود. قبل از انتخابات برای افراد بالای 18 سال دعوتنامهای رسمی ارسال میشود و هنگام رای دادن کارمندان دولت، کارت شناسایی و بارکد دعوتنامه خوانده میشود. اگر کسی پس از دریافت دعوتنامه برای رای دادن، پای صندوق نرود و عذر موجهی هم نداشته باشد بین 25 تا 50 یورو جریمه میشود. اگر این غیبت دوباره تکرار شود جریمه بین 50 تا 125 یورو خواهد بود. اگر کسی در 4 دور انتخابات شرکت نکند. علاوه بر 4بار جریمه، نام او از لیست رای دهندگان به مدت 10 سال خط خورده و در هیچ مقام و اداره دولتی پذیرفته نخواهد شد و هیچ کمک و امتیازی نیز از سوی دولت دریافت نخواهد کرد.
|
استرالیا |
جزیمه نقدی/ زندان: شهروندان استرالیایی موظفند که در زمان انتخابات در محل رایگیری حاضر شوند. اما بعد از ثبت اسمشان می توانند رای ندهند و یا به اصطلاح رای سفید و بینام بیندازند. غایبین انتخابات بین 20 تا 50 دلار استرالیا جریمه خواهند شد و در صورت عدم پرداخت، روانه زندان میگردند.
|
برزیل |
محرومیت از سفر خارجی: عدم صدور پاسپورت برای تحریم کنندگان در انتخابات |
سنگاپور |
باطل شدن دائمی حق رای: اگر شهروندی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکند حق رای وی برای همیشه باطل میشود و تنها با ارائه دلیل قانونی و محکمه پسند این حق به او باز میگردد.
|
بولیوی |
بلوکه شدن حساب بانکی: هر شهروند کارتی ویژه دارد که حضور او در انتخابات را اثبات کند اما اگر کسی تا سه ماه بعد از انتخابات نتواند حضورش را اثبات کند، حقوق و مزایایش دچار مشکل میشود. همچنین یکی از مجازات سنگین برای غایبان در انتخابات ممنوعیت خارج کردن پول از حساب بانکی است.
|
کانتون شاف هاوزن سوییس |
جریمه نقدی: شهروندانی که در انتخابات شرکت نکنند 7 دلار جریمه نقدی می شوند. |