گفتگوهای برگزیده:: 24 دی 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
*سیاسی
1-مدرس حوزه و دانشگاه و عضو انجمن حدیث در گفتگو با تسنیم:
خدشه به شورای نگهبان خدشه به اسلامیت نظام است
حجت الاسلام فرهاد عباسی، با اشاره به طرح مباحثی در خصوص آزمون احراز صلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: همیشه قبل از برگزاری انتخابات به خصوص انتخابات مجلس خبرگان رهبری و اعلام نهایی اسامی تایید صلاحیتها سؤالات و تشکیکاتی مطرح میشود. به نظر میرسد طرح این سؤالات در سرآغاز انتخابات نشان دهنده دغدغه عدهای برای مؤثر بودن در انتخابات است و نمیتوان مبنای دیگری برای آن در نظر گرفت. خدشه وارد کردن به شورای نگهبان به نوعی خدشه وارد کردن به اسلامیت نظام است، با این اقدام از یک طرف شورای نگهبان را که مهر اسلامی بودن بر قوانین کشور را میزند را زیر سؤال میبریم و از طرف جایگاهی را که وظیفه تأیید خبرگانی را که وظیفه مجتهدانه برعملکرد فقیه و مجتهد جامع الشرایط را دارند، زیر سؤال بردهایم.
2- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتگو با دانا:
هر ملاقات خارج از چارچوب با سفیران دولتهای غربی مشکوک است حجت الله خدایی سوری در خصوص حضور سفیر فرانسه در جلسه "کاشانک" اظهار داشت: من از این موضوع اطلاع دقیقی ندارم، ولی هر ملاقات خارج از چارچوب با سفیران دولتهای غربی که حداقل در صدسال اخیر به دنبال نفوذ و منافع خودشان در کشور ما بودهاند یک کار غیر عقلانی و مشکوک است. اگر این موضوع صحت داشته باشد، یکشنبه در جلسه کمیسیون امنیت ملی مطرح خواهد شد و یک نتیجه جمعی در این خصوص گرفته میشود. چیزی که ما از ابتدای انقلاب اسلامی و پیش از آن دیدهایم این است که کشورهای غربی به چیزی جز رسیدن به منافع خودشان در ایران فکر نمیکنند و به ملت ما خدمتی نکرده و نمیکنند. کسانی که به دولتهای غربی امیدوار بودهاند و به آنها دلبستهاند، تکلیفشان در تاریخ معلوم است و بهتر است اینگونه افراد که در دوره معاصر هم هستند، عقلانیتر عمل کنند.
*اقتصادی
1-رئیس امور مجلس سازمان مدیریت در گفتگو با تسنیم:
بودجه سهدوازدهم منتفی است
محمد اسماعیل حسینی فشمی، در مورد نامه 13 نماینده مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور برای ارائه لایحه بودجه سهدوازدهم همراه با لوایح بودجه 95 و برنامه ششم، اظهار داشت: قرار است لایحه بودجه سال 95 را بههمراه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه دهیم. موضوع سهدوازدهم و... پیشنهاد نمایندگان مجلس است که به آن احترام میگذاریم، ولی دولت ارادهاش بر این است که هر دو لایحه بودجه و برنامه را بهصورت کامل ارائه دهد. سیاستهای کلی ناظر بر برنامه ششم توسعه در خرداد ماه امسال به دولت ابلاغ شد و باید در این مدت 5 الی 6 ماه اخیر لایحه برنامه ششم متناسب با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین و نهایی شود. یک بار دیگر و با حضور معاون اول رئیس جمهور، در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، لایحه برنامه مرور شد تا نظرات افراد بهخصوص رئیس جمهور اجرایی شود.
2-معاون وزیر نیرو در گفتگو با تسنیم:
طلب ۱.۴ میلیارد دلاری ایران از خریداران خارجی برق هوشنگ فلاحتیان اظهار داشت: ایران به طور مستمر با کشورهای همسایه خود تبادل انرژی الکتریکی دارد که این تبادل الکتریکی به صورت صادرات یا واردات برق است. در حال حاضر با کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان و ترکیه تبادل انرژی الکتریکی داریم که واردات برق از کشورهای ارمنستان و ترکمنستان صورت می گیرد و صادرات برق به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ارمنستان و ترکیه انجام می شود. تراز تجارت برق کشور همواره مثبت است و در خصوص دریافت پول برق صادراتی با مشکلی مواجه نیستیم، اما روند تسویه کُند است و این کُندی موجب شده مطالبات تجمعی داشته باشیم.در حال حاضر حدود یک میلیارد و 400 میلیون دلار حجم مطالبات ما از فروش برق به شرکت های طرف قراردادمان در کشورهای اطراف است.
3-رئیس صنعت و تجارت استان زنجان در گفتگو با تسنیم:
۲۰ درصد واحدهای تولیدی زنجان در آستانه تعطیلی قرار گرفت ناصر فغفوری با اشاره به استقرار ۹۰۰ واحد تولیدی دارای یک هزار و ۲۵۰ پروانه با اشتغال ۳۷ هزار کارگر گفت: بر اساس پایشهای انجام گرفته نزدیک به ۳۰ درصد واحدهای تولیدی غیرفعال بوده و ۲۰ درصد نیز با توان اسمی زیر ۴۰ درصد فعالیت میکنند. عمده واحدهای تولیدی استان زنجان مشکل فروش محصول در بازار را دارند به طوری که این مشکل حتی از عدم نقدینگی هم پیشی گرفته است. بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی نشات گرفته از تحریمهای خارجی است و اگر مشکلات مربوط به سوئیفت و گشایش اعتباری اسنادی برطرف شود، این مهم میتواند به صورت ضربتی در اقتصاد کشور و واحدهای تولیدی تأثیر بسزایی داشته باشد. واحدهای تولیدی استان زنجان برای تامین مواد اولیه خود از خارج بیش از 100 تا 120 درصد ارزش محموله به طرف تجاری پرداخت میکنند اما با گشایش اعتباری این واحدها 10 تا 15 درصد ارزش محموله را پرداخت کرده و مواد اولیه موردنیاز خود را از بازار خارجی تأمین میکند.
4ـ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو:
تأثیرات آنی لغو تحریمها بر اقتصاد ایران
حسین راغفر گفت: یکی از آثار رفع تحریم ها ورود حجم بالایی از سرمایه خارجی به کشور است که می تواند مثبت یا منفی باشد. به این معنا که اگر سرمایه خارجی مثلا در بخش خدمات یا صنایع مونتاژ وارد شود می تواند آسیب زا باشد؛ اما اگر در صنایع مولد به کار گرفته شود آثار مثبت خواهد داشت صرف نظر از منابعی که آزاد می شود اجرای برجام ظرفیت قابل توجهی برای اقتصاد ایران در بر خواهد داشت. نکته مهمتر فرصت هایی است که فراهم می شود و هزینه هایی که تاکنون وجود داشته و اکنون کم می شود. ما در دوره تحریم مبالغ هنگفتی بابت هزینه فرصت پرداخت کردیم و هزینه های داد و ستد ما نیز افزایش یافته بود اما اکنون با لغو تحریم ها می توانیم این هزینه ها را رفع کنیم.
/کد: 5035
**********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.