رئیس مرکز بهداشت خوزستان از اجرای ششمین طرح پایـش ملی برنامه کشوری حذف اختلالات ناشی از کمبود ید در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: از آنجایی که کمبود ید عوارضی از جمله؛ کم کاری تیروئید، ناهنجاریهای مادرزادی، سقط جنین، کاهش ضریب هوشی، گواتر و ... را ایجاد میکند، بنابراین پایش برنامه حذف اختلالهای ناشی از کمبود ید در بخش بهداشت از اهمیت خاصی بر خوردار است.
وی با بیان اینکه این پایش هر ۵ سال یکبار به منظور حذف اختلالهای ناشی از کمبود ید اجرا میشود، افزود: هدف از این پایش تعیین وضعیت دریافت ید خانوارهای ایرانی (تعیین میانه ید ادرار دانش آموزان پایه دوم تا چهارم ابتدایی مدارس کشور)، تعیین وضعیت دریافت ید زنان باردار ایرانی (تعیین میانه ید ادرار زنان باردار) و تعیین میزان ید موجود در نمک در سطوح تولید و مصرف (خانوار) در کشور است.
دکتر بختیاری نیا میگوید: در این پایش تعداد نمونه استان خوزستان ۶۶۰ نمونه ادرار مربوط به دانش آموزان دختر و پسر ایرانی پایههای دوم تا چهارم ابتدایی در مناطق شهری و روستایی و ۵۱۰ نمونه ادرار از زنان باردار در مناطق شهری و وروستایی است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: در این بررسی به منظور تعیین پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده و برآورد مقدار ید نمک مصرفی خانوار، ۵۵ نمونه نمک و پرسشنامه نحوه نگهداری نمک ید دار تصفیه شده از خانوارهای دانش آموزان و زنان باردار و تنها کارخانه تولید نمک استان توسط کارشناسان تغذیه دریافت شده است که پس از کنترل و نظارت ناظر استانی، نمونهها جمع آوری و به آزمایشگاه پایه و پژوهشکده غدد دانشگاه شهید بهشتی تهران کشور ارسال میشوند.